Menu
RSS
Πέμπτη, 25/04/2024
kalimera-arkadia logo
kalimera Arkadia Facebook pageKalimera Arkadia TwitterKalimera Arkadia YouTube channel
ΚΤΕΛ Αρκαδίας

Ξεχωριστές συγκεντρώσεις και μικρή συμμετοχή για την απεργία στην Τρίπολη (vd)

Ξεχωριστές συγκεντρώσεις και μικρή συμμετοχή για την απεργία στην Τρίπολη (vd)

Δύο ξεχωριστές απεργιακές συγκεντρώσεις και πορείες έγιναν την Πέμπτη (27/11/2014), στο κέντρο της Τρίπολης, στο πλαίσιο της πανελλαδικής 24ωρης απεργίας.


Το ΠΑΜΕ από την πλατεία Πετρινού και το Εργατικό κέντρο από την πλατεία Αγίου Βασιλείου δήλωσαν την αντίθεση τους στις εφαρμοζόμενες πολιτικές που εξαθλιώνουν τα λαϊκά στρώματα και τους εργαζομένους ολοένα και περισσότερο.
Συνθήματα κατά της ανεργίας, των πλειστηριασμών, της φτώχιας, των κατακρεουργημένων εργασιακών και ασφαλιστικών δικαιωμάτων, βροντοφώναξαν όσοι παρευρέθηκαν στις απεργιακές κινητοποιήσεις, καλώντας και όσους δεν συμμετέχουν να διεκδικήσουν δυναμικά τα δικαιώματα τους και να εναντιωθούν στη λαίλαπα των μέτρων ψηφίζονται εις βάρος όλων μας.

Στην απεργιακή συγκέντρωση του Εργατικού αναφέρθηκαν –μεταξύ άλλων: «Λέμε ΟΧΙ στις πολιτικές που έχουν οδηγήσει τους εργαζόμενους στην εξαθλίωση φορτώνοντας τους όλα τα βάρη της κρίσης και των ελλειμμάτων.

Λέμε ΟΧΙ σε νέα μέτρα που συντηρούν την ανεργία, τη φτώχεια και την εξαθλίωση.

Λέμε ΟΧΙ στα μέτρα που καταργούν εργασιακά και ασφαλιστικά δικαιώματα.

Συμμετέχουμε και αντιστεκόμαστε στην ψήφιση ενός ακόμα φοροεισπρακτικού προϋπολογισμού, που επικυρώνει τις πολιτικές της ύφεσης και της ανεργίας των τελευταίων ετών».

Ενώ, στη συγκέντρωση του ΠΑΜΕ (ΚΚΕ) ακούστηκε: «Εδώ και τώρα:ΥΠΟΓΡΑΦΗ Εθνικής Γενικής Συλλογικής Σύμβασης με επαναφορά στα 751 ευρώ για όσους αμείβονται με το βασικό μισθό, ως ελάχιστη βάση για αυξήσεις στους κατώτατους μισθούς. Να επανέλθουν οι κατώτεροι κλαδικοί μισθοί στα επίπεδα του 2009. Να καταργηθεί το αίσχος των άθλιων μισθών πείνας, των 586 και 511 ευρώ. Κανένας εργαζόμενος χωρίς συλλογική σύμβαση. Να βάλουμε τέρμα στη σύγχρονη γκιλοτίνα των ατομικών συμβάσεων. Να καταργηθούν άμεσα όλοι οι αντεργατικοί νόμοι που τσακίζουν τις συλλογικές συμβάσεις. Να αποκατασταθούν οι σταθερές εργασιακές σχέσεις.

Εδώ και τώρα: Κάλυψη των απωλειών και πλήρη κρατική εγγύηση όλων των συντάξεων και των παροχών. Τα έχουν πληρώσει οι εργαζόμενοι με το παραπάνω! Να καλυφθούν άμεσα όλες οι ανάγκες των Ταμείων από το κράτος και τη μεγαλοεργοδοσία. Κατάργηση όλων των αντιασφαλιστικών νόμων και των εφαρμοστικών νόμων που επηρεάζουν την Κοινωνική Ασφάλιση  και τις συντάξεις. Κατώτερη σύνταξη στα 600 ευρώ. Κανένας εργαζόμενος ανασφάλιστος. Άμεση αποκατάσταση των απωλειών, της 13ης και 14ης σύνταξης.

Εδώ και τώρα: Κάλυψη ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΑΝΕΡΓΩΝ για όσο διαρκεί η ανεργία. Επίδομα ανεργίας στα 600 ευρώ. Το διάστημα της ανεργίας να αναγνωρίζεται ως συντάξιμος χρόνος χωρίς επιβάρυνση των ανέργων. Να βαρύνονται το κράτος και οι εργοδότες. Να σταματήσει το σκλαβοπάζαρο των προγραμμάτων απασχόλησης».
Βασιλική Παπαδοπούλου

Προσθήκη σχολίου

Βεβαιωθείτε ότι εισάγετε τις (*) απαιτούμενες πληροφορίες, όπου ενδείκνυται. Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.

Επιστροφή στην κορυφή

Διαβάστε επίσης...