Menu
RSS
Παρασκευή, 29/03/2024
kalimera-arkadia logo
kalimera Arkadia Facebook pageKalimera Arkadia TwitterKalimera Arkadia YouTube channel
ΚΤΕΛ Αρκαδίας

ΣΑΟΟ και ΕΟΣ μιλούν για «δασοκτόνο νομοσχέδιο»

ΣΑΟΟ και ΕΟΣ μιλούν για «δασοκτόνο νομοσχέδιο»
Οι δύο Ορειβατικοί Σύλλογοι της Τρίπολης, Σύλλογος Αρκάδων Ορειβατών Οικολόγων (Σ.Α.Ο.Ο) και Ελληνικός Ορειβατικός Σύλλογος (Ε.Ο.Σ) Τρίπολης   ενώνουν την φωνή τους με την φωνή άλλων φορέων και συλλόγων για την αιφνίδια κατάθεση στην Βουλή, την περασμένη Τρίτη 16/12/2014, ενός ακόμη δασοκτόνου νομοσχεδίου και ζητούν την άμεση απόσυρσή του.
Ακολουθεί επιστολή που απευθύνεται στους βουλευτές Αρκαδίας Λυκουρέντζο Ανδρέα, Ζαχαριά Κωνσταντίνο και Κωνσταντινόπουλο Οδυσσέα.
Αξιότιμε κ. Βουλευτή,
Σας καλώ να καταψηφίσετε το νέο σχέδιο νόμου για τα δάση, που αιφνίδια κατατέθηκε στη Βουλή την Τρίτη, γιατί η ζημιά που θα προκαλέσει στα δάση μας θα είναι ανεπανόρθωτη.
Ειδικότερα, το νομοσχέδιο αυτό:
Αίρει την υποχρέωση αναδάσωσης καμένου, ή από άλλη αιτία κατεστραμμένου δάσους και δασικής έκτασης, αν μέσα σε μία πενταετία «αποδεικνύεται το ανέφικτον της πραγματοποιήσεως της αναδασώσεως». Δίνεται, έτσι, κίνητρο για επανειλημμένες καταστροφικές επεμβάσεις – όπως καταπάτηση, υλοτόμηση, εμπρησμούς, εκχέρσωση, οικοδόμηση – οι οποίες θα καταστήσουν την αναδάσωση πέρα από κάθε αμφισβήτηση ανέφικτη.
  • Νομιμοποιεί, έναντι χρηματικού ανταλλάγματος, παράνομες και σχετικά πρόσφατες (μέχρι το 2007) εκχερσώσεις για γεωργική χρήση φυσικών οικοσυστημάτων, στα οποία περιλαμβάνονται και ορισμένες δασικές εκτάσεις.
  • Καταργεί στην ουσία τους δασικούς χάρτες, τουλάχιστον ως μέσα για την οριστική αποτύπωση και τη συνεχή προστασία των δασών και των δασικών εκτάσεων, καθώς επιτρέπει τη συνεχή αναμόρφωση τους «με τη διαγραφή» (και μόνο) «εκτάσεων που θα πάψουν να υπάγονται στη δασική νομοθεσία».
  • Διευρύνει, για πολλοστή φορά, τις επεμβάσεις στην δασική γη, επιτρέποντας, μεταξύ άλλων, αυθαίρετες εγκαταστάσεις πολιτιστικού χαρακτήρα σε δασικές εκτάσεις, σωφρονιστικά ιδρύματα σε δάση, και λατομεία σε αναδασωτέες περιοχές.
Η βιασύνη με την οποία κατατίθεται το νομοσχέδιο αυτό, χωρίς διαβούλευση και με τη διαδικασία του κατεπείγοντος, δεν είναι ούτε προς όφελος της δημοκρατικότητας, ούτε των δασών μας. Σας καλώ να αναστρέψετε την πρακτική αυτή, και να αναλάβετε νομοθετικές πρωτοβουλίες για τα δάση και τις δασικές εκτάσεις, που θα προάγουν την περιβαλλοντική προστασία τους και το δημόσιο συμφέρον.
Θα εκτιμήσουμε ιδιαίτερα την απάντησή σας.
Με εκτίμηση,                                                      
Τρίπολη 19/12/2014
1)      ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΑΡΚΑΔΩΝ ΟΡΕΙΒΑΤΩΝ ΟΙΚΟΛΟΓΩΝ (Σ.Α.Ο.Ο.)- ΓΙΑ ΤΟ Δ.Σ Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΝΙΚΟΛΑΟΣ ΔΕΔΕΣ
2)      ΕΛΛΗΝΙΚΟΣ ΟΡΕΙΒΑΤΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΤΡΙΠΟΛΗΣ (Ε.Ο.Σ.) - ΓΙΑ ΤΟ Δ.Σ. Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΑΘΑΝΑΣΙΟΣ ΚΑΚΑΡΙΚΟΣ

Προσθήκη σχολίου

Βεβαιωθείτε ότι εισάγετε τις (*) απαιτούμενες πληροφορίες, όπου ενδείκνυται. Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.

Επιστροφή στην κορυφή

Διαβάστε επίσης...