Menu
RSS
Παρασκευή, 29/03/2024
kalimera-arkadia logo
kalimera Arkadia Facebook pageKalimera Arkadia TwitterKalimera Arkadia YouTube channel
ΚΤΕΛ Αρκαδίας

Οι Αρκάδες Ζωγράφου τίμησαν Ηγούμενο της Μονής Βαρλαάμ Μετεώρων (εικόνες)

Οι Αρκάδες Ζωγράφου τίμησαν Ηγούμενο της Μονής Βαρλαάμ Μετεώρων (εικόνες)
Έναν από τους μακροβιώτερους καθηγουμένους Ιερών Μονών Ορθοδοξίας, τον Γέροντα της Ιεράς Μονής  Βαρλαάμ - Αγ. Πάντων Μετεώρων, Αρχιμανδρίτη π. Ισίδωρο Τσιατά τίμησαν πρόσφατα οι συμπατριώτες  του Αρκάδες.



Στο Καθολικό της Μονής ετελέσθη αρτοκλασία υπέρ υγείας όλων, προεξάρχοντος του καθηγουμένου   π. Ισίδωρου, που με την βροντώδη φωνή του  και υπό το φως των κεριών   σκόρπισε σ’όλους ρίγη συγκινήσεως, ειδικά όταν έψελνε  το «Θεοτόκε Παρθένε».

Μετά την αρτοκλασία ο Πρόεδρος του Συνδέσμου Αρκάδων Ζωγράφου δημοσιογράφος  Κωνσταντίνος Καλύβας σε σύντομο χαιρετισμό του αναφέρθηκε  στην  Πνευματική Πορεία του Γέροντα από τα Τρόπαια Αρκαδίας στη Μονή Δίβρη Ηλείας, ακολουθώντας τον αείμνηστο Αγιο Γέροντα συγχωριανό του  π. Χαρίτωνα Σαρρή, που μετέπειτα και οι δύο ανεχώρησαν για Μετέωρα. Εκεί λόγω της μεγάλης πνευματικότητάς των, και οι δύο μετά λίγα χρόνια, εξελέγησαν ο μεν π. Χαρίτων Ηγούμενος του Μεγάλου Μετεώρου, ο δε δεύτερος Ηγούμενος της Μονής Βαρλαάμ, θέση την οποία επαξίως διατηρεί  επί 40 περίπου χρόνια  έως σήμερα.  Ακόμη αποκάλυψε ότι στη Μονή Δίβρης και τα Μετέωρα είχαν συνδεθεί πολύ στενά ο αοίδιμος Αρχιεπίσκοπος Αθηνών Χριστόδουλος, οι σημερινοί Μητροπολίτες Καλαβρύτων Αμβρόσιος και ο Κίτρους - Κατερίνης Αγαθόνικος  (άλλοτε ιεροκήρυξ Γόρτυνος και Μεγαλοπόλεως) και ο  π. Ισίδωρος

Τέλος ο κ. Καλύβας, επέδωσε στον Γέροντα   π. Ισίδωρο  δίπλωμα τιμής και αναγνώρισης καθώς και ανακηρύξεώς του ως Επιτ. Μέλους  του Συνδέσμου.

Στη συνέχεια  οι 50 προσκυνητές – εκδρομείς, κατευθύνθησαν  στο επιβλητικό Αρχονταρίκι, όπου εκεί η Αδελφότητα της Μονής, προσέφερε σ’όλους πλούσια Μοναστηριακά κεράσματα. Παράλληλα ο σεπτός Γέροντας π. Ισίδωρος, επί μία περίπου ώρα, περιέγραψε πως δημιουργήθηκε η περιοχή με τα πανύψηλα  βράχια, στις απόκρημνες και απότομες κορυφές των οποίων κτίσθηκαν Ιερές Μονές, αναφερόμενος περισσότερο στο Ιστορικό της Μονής Βαρλαάμ. Στους Αρκάδες  προσκυνητές  ο π. Ισίδωρος προσέφερε στο τέλος ένα πολυτελέστατο λεύκωμα  της Μονής και ένα ημερολόγιο    του 2015.  Τον αποχαιρέτησαν  όλοι με πολύ συγκίνηση  για την πατρική του στοργή και αγάπη, ευχηθέντες σ’αυτόν υγεία και μακροημέρευση.

arkadeszografou a

Προσθήκη σχολίου

Βεβαιωθείτε ότι εισάγετε τις (*) απαιτούμενες πληροφορίες, όπου ενδείκνυται. Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.

Επιστροφή στην κορυφή

Διαβάστε επίσης...