Menu
RSS
Τετάρτη, 24/04/2024
kalimera-arkadia logo
kalimera Arkadia Facebook pageKalimera Arkadia TwitterKalimera Arkadia YouTube channel
ΚΤΕΛ Αρκαδίας

Διεθνές Φεστιβάλ Ντοκιμαντέρ σε Τρίπολη και Μεγαλόπολη!

Διεθνές Φεστιβάλ Ντοκιμαντέρ σε Τρίπολη και Μεγαλόπολη!
Η προσπάθεια του Κέντρου Δημιουργικού Ντοκιμαντέρ Καλαμάτας για τη διοργάνωση ενός Διεθνούς φεστιβάλ Ντοκιμαντέρ έχει ήδη αγκαλιαστεί από πολιτιστικούς φορείς όλης της Ελλάδας αλλά και του εξωτερικού. Η επιδίωξη του Κέντρου και όλων όσοι συμμετέχουν στη διοργάνωση είναι να εδραιωθεί ένας νέος πολιτιστικός θεσμός που να αγκαλιάζει την Πελοπόννησο, αποτελώντας σημαντικό πολιτιστικό γεγονός για όλη τη γεωγραφική περιφέρεια.


Έτσι το Φεστιβάλ του 2015 θα διεξαχθεί από 28 Ιανουαρίου έως 7 Φεβρουαρίου στην Καλαμάτα, την Τρίπολη, τη Σπάρτη, τη Μεγαλόπολη και την Αμαλιάδα.

Βασικά χαρακτηριστικά του Φεστιβάλ είναι:
• Ο διεθνής χαρακτήρας
• Η έμφαση στην εκπαιδευτική ζώνη για τους μαθητές
• Η διεξαγωγή σεμιναρίων για το ευρύ κοινό

Πρόκειται για ένα πανόραμα ντοκιμαντέρ της τελευταίας 5ετίας, τα περισσότερα βραβευμένα, χωρίς διαγωνιστικό χαρακτήρα.

Το Διεθνές Φεστιβάλ Ντοκιμαντέρ Πελοποννήσου περιλαμβάνει 77 ντοκιμαντέρ, από την Ελλάδα και 14 ακόμη χώρες. Σ' αυτά περιλαμβάνονται 20 ελληνικά και ξένα ντοκιμαντέρ- αρχαιολογικού, οικολογικού και επιστημονικού χαρακτήρα για την εκπαιδευτική ζώνη, 7 διαφορετικά σεμινάρια από Έλληνες και ξένους σκηνοθέτες, έκθεση κόμικ, και επίσημους προσκεκλημένους τους σκηνοθέτες Simone Bitton από την Γαλλία, Christian Rathner από την Αυστρία, ενώ θα υπάρξει και συζήτηση μέσω skype με τον σκηνοθέτη της πολυβραβευμένης ταινίας The Act of Killing , Joshua Oppenheimer.

Επίσης από ελληνικής πλευράς έχουν προσκληθεί στα πλαίσια σεμιναρίων και αφιερωμάτων οι σκηνοθέτες Μάνος Παπαδάκης από την Θεσσαλονίκη που θα δώσει διάλεξη με θέμα «Το ανεξάρτητο πολιτικοκοινωνικό ντοκιμαντέρ και η επίδρασή του στην κοινωνία», ο Δ. Μπαβέλλας με θέμα «Γυρίζοντας ταινίες στην Ελλάδα σήμερα», ο Αντώνης Μποσκοϊτης και ο Λευτέρης Ξανθόπουλος που θα παρουσιάσουν ένα αφιέρωμα στον Νίκο Κούνδουρο, ο Νίκος Μητρογιαννόπουλος με θέμα «Ερασιτεχνικά κινηματογραφικά αρχεία και η χρήση τους στην έρευνα και παραγωγή ντοκιμαντέρ» και τέλος η Λήδα Τσενέ, διδάκτωρ του τμήματος Επικοινωνίας στο Πάντειο Πανεπιστήμιο όπου θα δώσει ένα 6ωρο εργαστήριο για εκπαιδευτικούς με τίτλο : Στο σχολείο με τα comics!

Για το
ΚΕΝΤΡΟ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΚΟΥ ΝΤΟΚΙΜΑΝΤΕΡ ΚΑΛΑΜΑΤΑΣ
Τζίνα Πετροπούλου
Καλλιτεχνική διευθύντρια
Διαχ/τρια Κέντρου Δημιουργικού Ντοκιμαντέρ Καλαμάτας

Προσθήκη σχολίου

Βεβαιωθείτε ότι εισάγετε τις (*) απαιτούμενες πληροφορίες, όπου ενδείκνυται. Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.

Επιστροφή στην κορυφή

Διαβάστε επίσης...