Menu
RSS
Παρασκευή, 29/03/2024
kalimera-arkadia logo
kalimera Arkadia Facebook pageKalimera Arkadia TwitterKalimera Arkadia YouTube channel
ΚΤΕΛ Αρκαδίας

Αυτές είναι οι 16 χωματερές στην Αρκαδία που θα αποκατασταθούν μέσα στο 2015!

Αυτές είναι οι 16 χωματερές στην Αρκαδία που θα αποκατασταθούν μέσα στο 2015!
Ειδική συνεδρίαση της οικονομικής επιτροπής της Περιφέρειας, έγινε την Παρασκευή, στην Τρίπολη, για την έγκριση των τευχών δημοπράτησης, που αφορά την αποκατάσταση 76 χωματερών (ΧΑΔΑ).
Το έργο αφορά στην αποκατάσταση 76 χωματερών (ΧΑΔΑ) στην περιφέρεια Πελοποννήσου, μεταξύ των οποίων 16 βρίσκονται στην Αρκαδία. Ειδικότερα, είναι οι: Τάνος Καϊάφας (Άστρος - Βόρεια Κυνουρία), Βεδούχια (Βυτίνα - Γορτυνία), Δρυμώνας (Δημητσάνα - Γορτυνία), Τραφόλακκος (Κοντοβάζαινα - Γορτυνία), Μόσχα (Κορύθιο - Τρίπολη), Κοτρώνι (Λαγκάδια - Γορτυνία), Μαγούλα (Λεβίδι - Τρίπολη), Βασκίνα (Λεωνίδιο - Νότια Κυνουρία), Στόχος (Μαντινεία - Τρίπολη), Άγιος Κωνσταντίνος (Σκυρίτιδα - Τρίπολη), Βαθυρέμα (Τεγέα - Τρίπολη), Λισβέρια (Τρόπαια - Γορτυνία), Παντζίκα (Τυρός - Νότια Κυνουρία), Ξεροπόταμος (Φάλανθος - Τρίπολη), Σταυρός Λαμπράκου (Κοσμάς - Νότια Κυνουρία), Πηλαλίστρα (Φάλανθος - Τρίπολη).
"Πρόκειται για ένα έργο παράλληλο με αυτό της ολικής διαχείρισης των απορριμμάτων στην περιφέρεια που θα σηματοδοτήσει την αειφορεία στην Πελοπόννησο" δήλωσε η πρόεδρος της οικονομικής επιτροπής Ντίνα Νικολάκου.
Επιπλέον δήλωσε ότι οι όγκοι των απορριμμάτων σε αυτούς τους χώρους έχουν βρεθεί διπλάσιοι σε σχέση με τα αριθμητικά στοιχεία που είχαν δοθεί πιο πριν, που σημαίνει ότι συνεχίζεται να γίνεται παράνομη εναπόθεση!
Για το θέμα τοποθετήθηκαν από την αντιπολίτευση, ο Νίκος Γόντικας και ο Νίκος Πατσαρίνος.
Ο Νίκος Πατσαρίνος δήλωσε ότι "πρέπει να δούμε αν μέσα σε αυτούς στους 76 ΧΑΔΑ είναι και αυτοί για τους οποίους διώκεται η περιφέρεια από την ευρωπαϊκή ένωση και ρίχνει πρόστιμα. Υπάρχουν και άλλοι ΧΑΔΑ εκτός από τους 80. Από το 2012 η περιφέρεια έχει δείξει ενδιαφέρον να αντιμετωπίσει το πρόβλημα. Στις 31 Ιουλίου 2014 ο υπουργός κ. Μανιάτης είπε ότι το έργο θα έχει ολοκληρωθεί μέσα στο 2014, για να μην κινδυνέψουμε με πρόστιμα, ωστόσο έχουμε τα αντίθετα αποτελέσματα. Ο Τατούλης πάει όλα τα θέματα στο κόκκινο ώστε στο τέλος να επιλέγει λύσεις που θέλει ο ίδιος. Αυτό το έργο εκτιμούμε ότι έχει έλλειμμα στη χρηματοδότηση του, ο χρόνος που καλούμαστε να το αντιμετωπίσουμε είναι ελάχιστος, καθώς έχουμε 76 μέτωπα σε όλη την περιφέρεια, θα έχουμε σοβαρά προβλήματα και δεν θα τα καταφέρουμε μέσα στο 2015, είναι πρόκληση να σημαδεύσουμε, να ζωγραφίζουμε τον ανάδοχο που θα είναι μια μεγάλη εταιρία. Οι δήμοι θα πρέπει να σταματήσουν να δέχονται τα πάντα, δηλαδή να υπάρχει συνέχεια μια Ευρωπαϊκή ένωση που ρίχνει πρόστιμα, μετά η περιφέρεια και οι δήμοι να πληρώνουν χωρίς να υπάρχει συνεργασία μεταξύ τους. Ο διαγωνισμός αυτός είναι ευθύνης της περιφέρειας που έρχεται κάτω από πιεστικές συνθήκες και υπάρχει φόβος αποτυχίας υλοποίησης αυτού του έργου". Ο Νίκος Πατσαρίνος ψήφισε κατά.
Ο Νίκος Γόντικας επισήμανε ότι "για να δημοπρατήσουμε ένα έργο θα πρέπει να έχουμε παραλάβει και εγκρίνει τη μελέτη και σε αυτή την φάση πάει να γίνει χωρίς αυτή". Στη συνέχεια έθεσε κάποια ερωτήματα για το διαγωνισμό, όπως "γιατί τόσα μεγάλα κόστη για μελέτες;" Ψήφισε και αυτός κατά της εισήγησης. 
Βασιλική Παπαδοπούλου

Προσθήκη σχολίου

Βεβαιωθείτε ότι εισάγετε τις (*) απαιτούμενες πληροφορίες, όπου ενδείκνυται. Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.

Επιστροφή στην κορυφή

Διαβάστε επίσης...