Menu
RSS
Παρασκευή, 29/03/2024
kalimera-arkadia logo
kalimera Arkadia Facebook pageKalimera Arkadia TwitterKalimera Arkadia YouTube channel
ΚΤΕΛ Αρκαδίας

Σκουπίδια: Η Συντονιστική απαντά σε Τατούλη – Παυλή και καλεί σε συλλαλητήριο την Παρασκευή στην Τρίπολη!

Σκουπίδια: Η Συντονιστική απαντά σε Τατούλη – Παυλή και καλεί σε συλλαλητήριο την Παρασκευή στην Τρίπολη!
Νέα ανακοίνωση εξέδωσε η Συντονιστική Επιτροπή Αγώνα Φορέων και Πολιτών για τα Απορρίμματα της Τρίπολης και αναφέρει:
«Με αφορμή τις πρόσφατες δηλώσεις του κ. Δημάρχου
Ο κ. Δήμαρχος μας λέει ότι είμαστε υποκινούμενοι.
     Από την Πέμπτη 26/2/2015 δηλώσαμε στο ψήφισμα μας ότι :
α) θεωρούμε όλες τις παρατάξεις του Δ.Σ. υπεύθυνες στον βαθμό όμως που αναλογεί στην καθεμία. Αυτός διοικεί σήμερα το Δήμο, αυτός έχει και τη μεγαλύτερη ευθύνη.
β) θεωρούμε επίσης υπεύθυνες και όλες τις προηγούμενες Δημοτικές Αρχές, καθώς επίσης και την Περιφέρεια, για την μόνιμη και νόμιμη λύση του προβλήματος κατά τις επιταγές που ορίζει η Ε.Ε. και όπως άλλωστε     αρμόζει σε ένα κράτος-μέλος αυτής.
     Κανένας δεν αμφισβητεί για παράδειγμα τις ευθύνες του κ. Σμυρνιώτη που κληροδότησε στην πόλη τη «βόμβα» της Αγίας Τριάδας. Όμως και ο κ. Παυλής είχε «τη λύση στο τσεπάκι του» και γι΄ αυτό ζήτησε και κέρδισε την ψήφο του Τριπολιτσιώτη. Ας δώσει λοιπόν τη λύση που είχε έτοιμη.
Ας μην παίζει με τη νοημοσύνη των συμπολιτών μας.
   Ξέρει καλά ο κ . Δήμαρχος ότι όλοι εμείς που εδώ και μία εβδομάδα εγκαταλείψαμε τις δουλειές μας και τα σπίτια μας, δεν είμαστε επαγγελματίες πολιτικοί. Η αγανάκτηση για την υγεία των παιδιών μας, εμάς των ιδίων και όλων ανεξαιρέτως εν τέλει των κατοίκων αυτής της πόλης, μας έβγαλε στο δρόμο και αυτή είναι που ένωσε τόσο πολύ κόσμο στην προσπάθεια να βρεθεί μόνιμη και νόμιμη λύση για τα απορρίμματα του Δήμου Τρίπολης.
   Μας ρωτάει ο κ. Δήμαρχος γιατί συνεχίζουμε τις κινητοποιήσεις.
Γιατί η λύση «Τατούλη» ακόμη κι αν εφαρμοσθεί είναι προσωρινή λύση, δεν λύνει οριστικά το πρόβλημα. Σε ένα μήνα θα έχουμε πάλι τα ίδια. Οριστική λύση δίνει το ψήφισμα – πρόταση φορέων και πολιτών της 2/3/2015 καθώς και το ψήφισμα του ΤΕΕ. Η διαχείριση των σκουπιδιών πρέπει να γίνει από τον Δήμο χωρίς ιδιωτικές εταιρίες και με αλλαγή του Περιφερειακού Σχεδιασμού.
   Επομένως ο κ. Δήμαρχος ας καταλάβει έστω και τώρα ότι εμείς πάνω απ΄ όλα ζητάμε να επικρατήσει συνεργασία, διαφάνεια και νομιμότητα προκειμένου να λυθεί το πρόβλημα που απειλεί την υγεία όλων μας.
   Τα κομματικά γαλόνια, τις παραταξιακές καρέκλες και τα πολιτικά αξιώματα τα χαρίζουμε και σε αυτόν και στον κ. Τατούλη και στον κ. Σμυρνιώτη και σε όλους τους επαγγελματίες πολιτικούς. Εμάς δεν μας χρειάζονται για να διεκδικήσουμε το δίκιο μας, το οποίο θα έπρεπε να ενδιαφέρει και τους ιδίους, οι οποίοι επίσης στην ίδια πόλη κατοικούν.
   Στο προηγούμενο ψήφισμά μας ζητήσαμε από τον κ. Δήμαρχο να μας ενημερώσει για τις ενέργειες αδειοδότησης που έχει κάνει μέχρι σήμερα.
Δεν τον έκανε αυτός, το κάναμε εμείς μόνοι μας και διαπιστώσαμε ότι.
-          30/12/2014 : Καταθέτει ο Δήμος φάκελο στην Δ/νση ΠΕΧΩ (Αποκεντρωμένη Διοίκηση) για περιβαλλοντική αδειοδότηση στην θέση « Μεγαβούνι ».
-          8/2/2015 : Ο φάκελος επιστρέφεται με ελλείψεις και παρατηρήσεις!
-          19/2/2015 : (40 ΗΜΕΡΕΣ ΜΕΤΑ!!) Επανυποβάλλεται νέος «διορθωμένος» φάκελος.
-          27/2/2015 : Ο φάκελος επιστρέφεται με ελλείψεις και παρατηρήσεις!
Μετά από όλα τα παραπάνω έχει την αφέλεια ο κ. Δήμαρχος να αναρωτιέται προς τι οι κινητοποιήσεις, την στιγμή μάλιστα κατά την οποία όφειλε να έχει κινητοποιηθεί ο ίδιος άμεσα; Ή την στιγμή κατά την οποία έχει ουσιαστικά εκλεγεί από τον Μάϊο του 2014 και έκανε την πρώτη ενέργεια στο τέλος του έτους 2014;  
ΖΗΤΑΜΕ
1) Σε συνεργασία με το ΤΕΕ, το ΙΓΜΕ, το ΓΕΩΤΕΕ και τους επιστημονικούς φορείς της πόλης να υλοποιηθεί άμεσα η πρόταση – ψήφισμα των 25 και πλέον φορέων όπως αυτή αποφασίστηκε στις 2/3/2015 και μιλάει για Άμεση Απόφαση Υπουργού (κατόπιν αιτήματος του Δήμου) προκείμενου για εναπόθεση απορριμμάτων χωρίς αδειοδότηση σε χώρο που θα υποδείξει ο Δήμος και ταυτόχρονα όπως αναφέρει και το ΤΕΕ στο ψήφισμά του, ζητάει Μόνιμη λύση στο πρόβλημα των Απορριμμάτων της Τρίπολης με Νόμιμο, Δημόσιο και Διαφανή τρόπο.
   Αυτή η λύση πρέπει επιτέλους να αναδεικνύει τον ευεργετικό ρόλο της ανακύκλωσης, της κομποστοποίησης και της διαλογής στην πηγή με σύγχρονες μεθόδους σύμφωνα με τα διεθνή πρότυπα.
     Επιτέλους ζούμε σε μία πόλη της Ευρωπαϊκής Ένωσης!
2) Σε κάθε περίπτωση πρέπει να αναλάβει τις δικές της ευθύνες η Περιφέρεια Πελ/σου η οποία δεν είναι άμοιρη των ευθυνών που της αναλογούν οι οποίες ευθύνες της και τεράστιες είναι και δεδομένες.
Να ξεχάσει τον συγκεκριμένο διεθνή διαγωνισμό με ΣΔΙΤ γιατί προσκρούει στις οδηγίες της Ευρωπαϊκής Ένωσης και του ΠΕΣΔΑ , γιατί περιλαμβάνει διατάξεις όπως αυτή της ελάχιστης εγγυημένης ποσότητας , την ταφή των σύμμεικτων απορριμμάτων για τα επόμενα 28 χρόνια σε ποσοστό κοντά στο 50% και αφήνει περιθώρια για να στοιχίσει πανάκριβα η διαχείριση των απορριμμάτων στους δημότες.
Ζητάμε να υλοποιηθεί η ομόφωνη απόφαση του Δ.Σ. Τρίπολης (14-1-2015) που μιλάει για Δημόσιο Φορέα διαχείρισης των απορριμμάτων
Να αποδεσμευτεί ο ΦΟΔΣΑ από τον Περιφερειακό Σχεδιασμό (ΠΕΣΔΑ) της Περιφέρειας Πελ/σου και να αναλάβει το ρόλο του.
3) Μήπως θα έπρεπε σε μια χειρονομία καλής θέλησης και σε ένδειξη έμπρακτης μετάνοιας για τις δεδομένες ευθύνες τους οι κ.κ. αιρετοί και μη να επιστρέψουν στον τραπεζικό λογαριασμό του Δήμου Τρίπολης τους μισθούς τους οποίους έχουν εισπράξει χωρίς σε τελική ανάλυση να τους «έχουν δουλέψει»; Διότι είναι τουλάχιστον άδικο και αν μη τι άλλο ανήθικο για το ίδιο χρονικό διάστημα οι δημότες να έχουν πληρώσει αντιστοίχως και αδίκως Δημοτικά Τέλη και Τέλη Καθαριότητας. Σε κάθε περίπτωση θα έπρεπε να το καλοσκεφθούν να μην ξαναπληρωθούν μισθοί σε όλους αυτούς μέχρι να λυθεί οριστικά το πρόβλημα. Διότι οι άξιες δημοτικές αρχές χρειάζονται προκειμένου να επιλύουν τα δύσκολα και όχι τα εύκολα προβλήματα
4) Καταγγέλλουμε το γεγονός ότι βλέπουμε υπαλλήλους του Δήμο Τρίπολης να μαζεύουν σκουπίδια χωρίς τα απαραίτητα προστατευτικά μέσα (μάσκες, γάντια, στολές, μπότες κ.λ.π)
5) Άμεσα να αγοράσει ο Δήμος επιπλέον Κάδους Ανακύκλωσης και Κάδους Κομποστοποίησης για κάθε γειτονιά της Τρίπολης.
Κλείνοντας καλούμε τους συμπολίτες μας να συμβάλλουν και αυτοί με τον τρόπο τους , κάνοντας τη στοιχειώδη διαλογή απορριμμάτων στο σπίτι τους και αξιοποιώντας τους μπλε κάδους ανακύκλωσης ώστε να μειωθεί ο παραγόμενος όγκος σκουπιδιών
ΟΛΟΙ ΣΤΗ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΤΗΣ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗΣ 6-3-15 ΩΡΑ 12.00 ΣΤΗΝ ΠΛ. ΠΕΤΡΙΝΟΥ ΓΙΑ ΝΑ ΔΟΘΕΙ ΟΡΙΣΤΙΚΗ ΛΥΣΗ ΣΤΟ ΜΟΝΙΜΟ ΠΡΟΒΛΗΜΑ ΤΩΝ ΑΠΟΡΡΙΜΑΤΩΝ!»

5 σχόλια

  • ΕΠΙΘΕΤΙΚΟΣ
    ΕΠΙΘΕΤΙΚΟΣ Παρασκευή, 06 Μαρτίου 2015 12:56 Σύνδεσμος σχολίου

    ΑΝ ΑΛΗΘΕΥΟΥΝ ΤΑ ΠΑΡΑΠΑΝΩ ΝΤΡΟΠΗ ΔΗΜΑΡΧΕ...ΠΑΡΑΙΤΗΣΟΥ ΤΩΡΑΑΑΑΑ. ΗΘΕΛΕΣ ΝΑ ΤΑ ΧΩΣΕΙΣ ΣΤΟ ΛΕΒΙΔΙ ΚΑΙ ΝΑ ΒΟΛΕΥΤΗΣ.ΔΕΝ ΣΟΥ ΠΕΡΑΣΕ ΟΜΩΣ..ΞΕΡΟΥΜΕ ΚΑΙ ΤΗΝ ΠΑΡΕΟΥΛΑ ΣΟΥ.. ΚΑΙ ΠΑΛΙ ΝΤΡΟΠΗΗΗΗ..ΣΑΣ ΧΑΛΑΣΑΜΕ ΤΗ ΣΟΥΠΑ..

  • κώστας
    κώστας Παρασκευή, 06 Μαρτίου 2015 01:54 Σύνδεσμος σχολίου

    O Σμυρνιώτης και την έκτακτη ανάγκη εφάρμοσε πηγαίνοντας τα σκουπίδια στην Αγία Τριάδα και όλες τις αδειοδοτήσεις έβγαλε στην περιοχή που του υπέδειξε η Περιφέρεια . Όλα αυτά τα παρέδωσε έτοιμα στον κύριο Παυλή. Ο κύριος Παυλής λοιπόν γιατί δεν τα εφαρμόζει?
    Πρέπει κάποια στιγμή να λογοδοτήσει και στους πολίτες και στον Εισαγγελέα.

  • Στέλιος
    Στέλιος Παρασκευή, 06 Μαρτίου 2015 01:49 Σύνδεσμος σχολίου

    Mάλλον κάποιοι έχουν μπλέξει τα πράγματα.
    Η Αγία Τριάδα ήταν ένας προσωρινός χώρος για μεταφόρτωση και εναπόθεση προκειμένου τα απορρίμματα να μη μένουν μέσα στην πόλη , όπως όριζε άλλωστε η έκτακτη ανάγκη. Μετά το πέρας του διεθνή διαγωνισμού είχε ψηφιστεί από το προηγούμενο δημοτικό συμβούλιο να γίνει αποκατάσταση του χώρου. Χίλιες φορές λοιπόν καλύτερα να είναι τα απορρίμματα μέσα στην πόλη ή να είναι στην Αγία Τριάδα.? Που κινδυνεύει περισσότερο η υγεία των πολιτών?
    Γιατί υπάρχει έκτακτη ανάγκη?
    Για να απομακρύνονται τα απορρίμματα μέσα από την πόλη και όχι για να τα έχουμε κάτω από τα παράθυρά μας.

  • ΕΛΛΗΝ
    ΕΛΛΗΝ Πέμπτη, 05 Μαρτίου 2015 17:48 Σύνδεσμος σχολίου

    προσ ΛΛΛΛΛΛΛΛΛΛΛΛΛΛΛΛ! ΒΕΒΑΙΑ ΘΑ ΔΩΣΕΙ ΤΗΝ ΛΥΣΗ . ΘΑ ΑΡΓΗΣΕΙ ΛΙΓΟ ΒΕΒΑΙΑ ΓΙΑΤΙ ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΓΥΡΙΣΕΙ ΟΛΗ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΑΚΟΜΑ ΝΑ ΒΡΕΙ ΤΟ ΚΑΛΥΤΕΡΟ ΜΕΡΟΣ ΑΛΛΑ ΠΟΥ ΘΑ ΠΑΕΙ, ΣΕ 3 ΜΗΝΕΣ , ΣΕ 3 ΧΡΟΝΙΑ ΣΕ 3 ΤΕΡΜΙΝΑ ΘΑ ΤΟ ΒΡΕΙ. ΡΕ ΟΥΣΤ ΡΕ ΑΧΡΗΣΤΟΙ ΚΑΙ Λ@@@ ΕΞΩ ΒΛΑΧΟΙ!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

  • ΛΛΛΛΛΛΛΛΛΛ
    ΛΛΛΛΛΛΛΛΛΛ Πέμπτη, 05 Μαρτίου 2015 15:04 Σύνδεσμος σχολίου

    ΠΟΙΟΝ ΚΟΡΟΙΔΕΥΕΤΕ?? ΠΟΙΟ ΤΕΛΟΣ ΤΟΥ ΕΤΟΥΣ? Ο ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΑΝΕΛΑΒΕ ΤΗΝ 1/9/2014 ΚΑΙ ΜΕΣΑ ΣΕ 30 ΗΜΕΡΕΣ ΞΕΚΙΝΗΣΕ ΤΗΣ ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΕΣ ΓΙΑ ΤΟ ΜΕΓΑΒΟΥΝΗ!!! Ο ΣΜΥΡΝΙΩΤΗΣ 3,5 ΧΡΟΝΙΑ ΤΙ ΕΚΑΝΕ??? ΤΙΠΟΤΑ...ΜΟΝΟ ΜΙΑ ΑΓ.ΤΡΙΑΔΑ!!! Ο ΠΑΥΛΗΣ ΛΟΙΠΟΝ ΘΑ ΔΩΣΕΙ ΣΥΝΤΟΜΑ ΤΗΝ ΛΥΣΗ ΜΕ ΟΠΟΙΑ ΕΜΠΟΔΙΑ ΤΟΥ ΒΑΖΕΤΕ ΟΛΟΙ ΕΣΕΙΣ ΠΟΥ ΕΧΕΤΕ ΣΥΜΦΕΡΟΝΤΑ!!!!

Προσθήκη σχολίου

Βεβαιωθείτε ότι εισάγετε τις (*) απαιτούμενες πληροφορίες, όπου ενδείκνυται. Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.

Επιστροφή στην κορυφή

Διαβάστε επίσης...