Menu
RSS
Παρασκευή, 19/04/2024
kalimera-arkadia logo
kalimera Arkadia Facebook pageKalimera Arkadia TwitterKalimera Arkadia YouTube channel
ΚΤΕΛ Αρκαδίας

Σε τραγική κατάσταση οι συνταξιούχοι στην Αρκαδία (vd)

Σε τραγική κατάσταση οι συνταξιούχοι στην Αρκαδία (vd)
Σε τραγική κατάσταση έχουν περιέλθει οι συνταξιούχοι και για το λόγο αυτό το Σωματείο Συνταξιούχων ΙΚΑ Αρκαδίας προχώρησε σήμερα σε μία συνάντηση στο Εργατικό Κέντρο, για να συζητηθούν τα προβλήματα και να παρθούν αποφάσεις για κλιμάκωση των κινητοποιήσεων.


Οι συνταξιούχοι είπαν ότι η Ευρωπαϊκή είναι καπιταλιστική και εχθρός της εργατικής τάξης. «Μην περιμένουμε βελτιώσεις, θα γίνει μόνο διαχείριση της φτώχειας» είπαν και μίλησα για τα προβλήματα στο χώρο της υγείας.

Έκαναν καθαρό προς την κυβέρνηση ότι οι συνταξιούχοι δεν θα ζήσουν με ψίχουλα, αλλά διεκδικούν την αποκατάσταση όλων των απωλειών σε όλα τους τα δικαιώματα από τις αντισυνταξιουχικές περικοπές των αντεργατικών νόμων που ψηφίσθηκαν. Κάνουν επίσης καθαρό ακόμα, ότι δεν πρόκειται να καλέσουν τους συνταξιούχους να υποταχθούν στο «ότι έγινε – έγινε», ούτε στα ψίχουλα του «λιτού βίου».

Τα κυριότερα αιτήματα ήταν και είναι:
Η αποκατάσταση όλων των συντάξεων όπως ήταν πριν τις περικοπές, την κατάργηση όλων των αντιλαϊκών νόμων, την επαναφορά του ΕΚΑΣ με τον τρόπο που δινόταν, την κατάργηση του νέου «ΛΑΦΚΑ», την επαναφορά της 13ης και 14ης σύνταξης, όχι στο διαχωρισμό των συνταξιούχων σε ανώτερους και κατώτερους ως προς την καταβολή της 13ης – 14ης σύνταξης, με απαίτηση την άμεση καταβολή του Δώρου Πάσχα, σε όλους τους συνταξιούχους, την κατάργηση των ηλικιακών κριτηρίων για περικοπές στις συντάξεις, την επιστροφή των αποθεματικών των ταμείων που λεηλατήθηκαν από το κεφάλαιο μέσω χρηματιστηρίου, κουρέματος και άλλους τρόπους κ.ο.κ. 

Προσθήκη σχολίου

Βεβαιωθείτε ότι εισάγετε τις (*) απαιτούμενες πληροφορίες, όπου ενδείκνυται. Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.

Επιστροφή στην κορυφή

Διαβάστε επίσης...