Menu
RSS
Σάββατο, 20/04/2024
kalimera-arkadia logo
kalimera Arkadia Facebook pageKalimera Arkadia TwitterKalimera Arkadia YouTube channel
ΚΤΕΛ Αρκαδίας

Νέα καταγγελία για την απόλυση στο ΚΤΕΛ

Νέα καταγγελία για την απόλυση στο ΚΤΕΛ
Το σωματείο εργαζομένων στις εμπορικές επιχειρήσεις και υπηρεσίες, στα καταστήματα και Α.Ε. Ν. Αρκαδίας καταγγέλλει «την παράνομη και καταχρηστική απόλυση του προέδρου του Σωματείου Εργατοϋπαλλήλων Μεταφοράς Αρκαδίας και μέλους της Διοίκησης της Ομοσπονδίας Συνδικάτων Μεταφορών Ελλάδος.
Η εργοδοσία δεν κρατάει ούτε τα προσχήματα. Ούτε τους νόμους τους δεν ακολουθούν, σύμφωνα με τους οποίους δεν μπορεί να απολύεται πρόεδρος σωματείου λόγω της συνδικαλιστικής του δράσης.
Φτάσαμε σε σημείο να απολύεται πρόεδρος σωματείου με κυβέρνηση "αριστεράς"!
Το αντεργατικό νομικό οπλοστάσιο που έχει στα χέρια της και αξιοποιεί η εργοδοσία το είχαν ψηφίσει οι κυβερνήσεις ΝΔ, ΠΑΣΟΚ και οι συγκυβερνήσεις τους και τώρα δεν το καταργεί η νέα κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ.
Καλούμε όλους τους εργαζόμενους να δείξουν την αλληλεγγύη τους και να στηρίξουν τον αγώνα των εργαζομένων στα ΚΤΕΛ. Οι εργαζόμενοι δεν θα πρέπει να δείξουν καμία αναμονή και καμία επανάπαυση. Οργάνωση παντού για να διεκδικήσουμε όλα όσα δικαιούμαστε.
Η τρομοκρατία δεν θα περάσει.
Απαιτούμε:
• Να ανακληθεί άμεσα η απόλυση του συναδέλφου συνδικαλιστή.
• Να σταματήσουν οι απολύσεις των οδηγών των ΚΤΕΛ.
• Να καταργηθεί το Προεδρικό Διάταγμα 94/2014 που επιτρέπει τις απολύσεις με μια απλή καταγγελία σύμβασης.
• Να καταργηθούν τα μνημόνια και όλοι οι εφαρμοστικοί νόμοι που έχουν μετατρέψει τους χώρους εργασίας σε πεδία εργοδοτικής αυθαιρεσίας.
Όλοι για έναν και ένας για όλους.
Είναι ώρα να ακουστεί η φωνή μας. Ελάτε και εσείς κοντά μας, γνωρίστε τα ταξικά σωματεία και το ΠΑΜΕ, τη συλλογική δράση. Μας χρειάζεστε και σας χρειαζόμαστε.»
(ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ)

Προσθήκη σχολίου

Βεβαιωθείτε ότι εισάγετε τις (*) απαιτούμενες πληροφορίες, όπου ενδείκνυται. Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.

Επιστροφή στην κορυφή

Διαβάστε επίσης...