Menu
RSS
Παρασκευή, 19/04/2024
kalimera-arkadia logo
kalimera Arkadia Facebook pageKalimera Arkadia TwitterKalimera Arkadia YouTube channel
ΚΤΕΛ Αρκαδίας

Μπράτης από την Τρίπολη: «Οι δημόσιοι υπάλληλοι στην Ελλάδα μειώθηκαν κατά 30% την τελευταία 5ετία»! (vd)

Μπράτης από την Τρίπολη: «Οι δημόσιοι υπάλληλοι στην Ελλάδα μειώθηκαν κατά 30% την τελευταία 5ετία»! (vd)
Κλιμάκιο της ΑΔΕΔΥ με επικεφαλής τον Δημήτρη Μπράτη Δημήτριο, μέλος της Εκτελεστικής Επιτροπής της ΑΔΕΔΥ, επισκέφθηκε την Τρίτη, στην Τρίπολη.


Σκοπός της επίσκεψης ήταν η ενημέρωση των εργαζόμενων του Δημόσιου Τομέα στον Ν. Αρκαδίας από το μέλος της Ε.Ε. της ΑΔΕΔΥ για τις τελευταίες εξελίξεις στον χώρο της Δημόσιας Διοίκησης και ιδιαίτερα για το Νομοσχέδιο του Υπουργείου Διοικητικής Μεταρρύθμισης.

Ο Πρόεδρος της ΑΔΕΔΥ Αρκαδίας Κώστας Μαρκόπουλος, μιλώντας αρχικά είπε ότι «την τελευταία 4ετία ζήσαμε τη λαίλαπα του πειθαρχικού δικαίου που σάρωσε όλο το δημόσιο τομέα, καθώς και τη λαίλαπα της αξιολόγησης που καθήλωσε και υποβάθμισε όλους τους δημοσίους υπαλλήλους και έφερε μόνο αρνητικά. Θα συνεχίσουμε τον αγώνα μας για την άρση όλων των στρεβλώσεων που υπάρχουν».

Στη συνέχεια, το λόγο πήρε ο Δ. Μπράτης ο οποίος είπε για τον Κώστα Μαρκόπουλο ότι «και στο χώρο της εκπαίδευσης και στην ΑΔΕΔΥ δίνει όλες τις δυνάμεις του για να είναι όσο το δυνατόν καλύτερα οργανωμένο και να συμμετέχει τις κινητοποιήσεις».

Μίλησε για το νομοσχέδιο που κατέθεσε η Βουλή ο Υπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης κ. Κατρούγκαλος και είπε ότι σε γενικές γραμμές ότι πρόκειται για μία θετική παρέμβαση.

Για τις επαναπροσλήψεις, που προβλέπει το νομοσχέδιο, τόνισε ότι ήταν «από τις πρώτες διεκδικήσεις μας», ενώ για το πειθαρχικό, είπε ότι «υπήρξαν τραγελαφικές καταστάσεις και ότι με το νέο νομοσχέδιο επιστρέφουμε στο παλιό δίκαιο».

Ακόμα ανέφερε ότι καταργείται η πολιτική επιστράτευση και επαναφέρεται ο θεσμός των συλλογικών διαπραγματεύσεων.

Είπε ότι αναστέλλονται οι διατάξεις της αξιολόγησης. «Λέμε ναι στην αξιολόγηση, όχι για απολύσεις, αλλά για αξιολόγηση του έργου των υπαλλήλων για να βελτιωθούν οι υπηρεσίες στον πολίτη».

Στη συνέχεια, τόνισε, ότι υπάρχουν διαβεβαιώσεις ότι δεν θα υπάρξουν μειώσεις στις επικουρικές συντάξεις.

Ενώ, ζήτησε να γίνει επανακατάταξη δημοσίων υπαλλήλων με βάση τα χρόνια προϋπηρεσίας και να γίνουν προσλήψεις, διότι υπάρχουν μεγάλα κενά και παράλληλα υπάρχουν δεσμευμένες πιστώσεις.
Τέλος, υπογράμμισε ότι «στην Ελλάδα οι δημόσιοι υπάλληλοι είναι 614.000, όταν το 2010 ήταν 946.000. Μειώθηκαν δηλαδή κατά 30% τα τελευταία χρόνια. Είμαστε κάτω από τον ευρωπαϊκό μέσο όρο, έχουμε δηλαδή ποσοστιαία λιγότερους δημοσίους υπαλλήλους, συγκριτικά με τη Γερμανία ή άλλες ευρωπαϊκές χώρες».


Προσθήκη σχολίου

Βεβαιωθείτε ότι εισάγετε τις (*) απαιτούμενες πληροφορίες, όπου ενδείκνυται. Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.

Επιστροφή στην κορυφή

Διαβάστε επίσης...