Menu
RSS
Παρασκευή, 29/03/2024
kalimera-arkadia logo
kalimera Arkadia Facebook pageKalimera Arkadia TwitterKalimera Arkadia YouTube channel
ΚΤΕΛ Αρκαδίας

Στον Λούσιο εξόρμησε ο ΣΑΟΟ (εικόνες)

Στον Λούσιο εξόρμησε ο ΣΑΟΟ (εικόνες)
Στον ανοιξιάτικο Λούσιο εξόρμησε  την Κυριακή 20/04/2015 ο Σύλλογος Αρκάδων Ορειβατών Οικολόγων, δίνοντας την ευκαιρία σε εκατόν τριάντα φυσιολάτρες να μυηθούν σε αυτό το απαράμιλλης ομορφιάς φαράγγι.

Η πεζοπορία ξεκίνησε μέσα από το γραφικότατο χωριό της Δημητσάνας. Αφού διαβήκαμε  λιθόκτιστα καλντερίμια, πλάι από το σπίτι του Γρηγορίου του Ε’,  προχωρήσαμε προς το Κεφαλάρι του Αϊ Γιάννη και από εκεί μπήκαμε στο Υπαίθριο Μουσείο Υδροκίνησης. Φεύγοντας από το Μουσείο περάσαμε από μισογκρεμισμένους μπαρουτόμυλους και, ακολουθώντας κατάφυτο μονοπάτι συνεχώς πλάι από ρυάκια, φτάσαμε στην Ιερά Μονή Φιλοσόφου. Εκεί ο Μοναχός μάς καλωσόρισε προσφέροντας το πατροπαράδοτο λουκουμάκι και μας διηγήθηκε σύντομα την ιστορία της Μονής. Ακολούθως επισκεφτήκαμε το παλιό κρυφό σχολειό, πριν συνεχίσουμε για τη Μονή Προδρόμου. Κατεβαίνοντας το μονοπάτι γινόταν όλο και πιο εντυπωσιακό, αφού περπατούσαμε πιο κοντά στα ορμητικά νερά του ποταμού. Φτάσαμε στην Ιερά Μονή Προδρόμου, όπου γεμίσαμε τα παγούρια μας με γάργαρο δροσερό νερό, πήραμε μια ανάσα και περιηγηθήκαμε στον περίβολο της Μονής. Στη συνέχεια χωριστήκαμε σε δύο ομάδες.

Η  πρώτη συνέχισε για την Αρχαία Γόρτυνα και έπειτα από μια ειδυλλιακή πορεία έφτασε στον αρχαιολογικό χώρο. Εκεί οι ορειβάτες απόλαυσαν το πανέμορφο τοπίο πλάι στο ποτάμι προτού αναχωρήσουν για την Τρίπολη.

Η  δεύτερη συνέχισε ακολουθώντας το πρόσφατα διανοιγμένο και σηματοδοτημένο  πανέμορφο ανηφορικό μονοπάτι με πανοραμική θέα προς τον κάμπο της Μεγαλόπολης, το Λύκαιον Όρος, τη Μίνθη, τα χωριά Ατσίχωλο , Κοτύλιο και φυσικά τις χιονισμένες κορυφές του Ταϋγέτου.
Έπειτα από 1 ½ ώρα πορείας σ΄ αυτό το μονοπάτι φτάσαμε στην πλατεία της Στεμνίτσας, όπου ντόπιοι μας υποδέχθηκαν προσφέροντας αναψυκτικά και ηδύποτα. Το γλέντι συνεχίστηκε με ντόπιους παραδοσιακούς μεζέδες και οίνους. Κατόπιν περιηγηθήκαμε στο ιστορικό χωριό πριν αναχωρήσουμε για Τρίπολη. Ακολουθήσαμε μια υπέροχη διαδρομή περνώντας από το Χρυσοβίτσι και τις Δαβιές πριν φτάσουμε στην Τρίπολη χορτάτοι από μια υπέροχη ανοιξιάτικη πορεία

Προσθήκη σχολίου

Βεβαιωθείτε ότι εισάγετε τις (*) απαιτούμενες πληροφορίες, όπου ενδείκνυται. Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.

Επιστροφή στην κορυφή

Διαβάστε επίσης...