Menu
RSS
Τρίτη, 16/04/2024
kalimera-arkadia logo
kalimera Arkadia Facebook pageKalimera Arkadia TwitterKalimera Arkadia YouTube channel
ΚΤΕΛ Αρκαδίας

Εύη Τατούλη: «Τα δάση μας μένουν ζωντανά, όταν οι άνθρωποι τα προστατεύουν» (vd)

Εύη Τατούλη: «Τα δάση μας μένουν ζωντανά, όταν οι άνθρωποι τα προστατεύουν» (vd)
Η δενδροφύτευση του Μαινάλου είναι ένα σημαντικό βήμα

Ιδιαίτερη επιτυχία σημείωσε η δεύτερη εθελοντική δεντροφύτευση που διοργανώθηκε από την Περιφέρεια Πελοποννήσου-Πολιτική Προστασία ΠΕ Αρκαδίας, το Δήμο Τρίπολης και την Πυροσβεστική Υπηρεσία και στην οποία συμμετείχαν περίπου 200 εθελοντές από διάφορα σωματεία, φορείς και συλλόγους της Τρίπολης και της Αρκαδίας.

Μικροί και μεγάλοι πήραν τα σκαπτικά τους εργαλεία και από το πρωί της Κυριακής βρέθηκαν στο Μαίναλο, λίγο πριν τις βίλες του Κωτσόβολου, και φύτευσαν 5000 δέντρα, προσφορά του Δασαρχείου Βυτίνας.

Η Εύη Τατούλη, η οποία ήταν μεταξύ των εθελοντών, που φύτεψαν δένδρα, τόνισε τη σημασία που έχουν εκδηλώσεις όπως η συγκεκριμένη για να μείνουν ζωντανά τα δάση και τα οικοσυστήματα. «Θα ήθελα να συγχαρώ θερμά όλους τους φορείς που διοργάνωσαν τη σημερινή εκδήλωση. Η δενδροφύτευση του Μαινάλου είναι ασφαλώς ένα πολύ μεγάλο και σημαντικό βήμα», είπε μεταξύ άλλων η κυρία Τατούλη. Και υπογράμμισε ότι «είναι ανάγκη να δούμε οργανωμένα και με σχέδιο την προστασία όλων αυτών των οικοσυστημάτων που κοσμούν όχι μόνο την Αρκαδία αλλά και ολόκληρη την Πελοπόννησο.

Ο φορέας διαχείρισης του Μαινάλου πρέπει να γίνει πολύ σύντομα πραγματικότητα προκειμένου και την προστασία να κερδίσουμε αλλά και από την άλλη πλευρά να δούμε την αειφορία μέσα στα πλαίσια της ανθρώπινης δραστηριότητας. Γιατί αυτό που πρέπει όλοι να αντιληφθούμε με τη σοβαρή οικολογική μας συνείδηση είναι ότι τα δάση μας μένουν ζωντανά, όταν οι άνθρωποι τα προστατεύουν και δραστηριοποιούνται με σύνεση μέσα σε αυτά».

5 σχόλια

  • Α-Ρ-Κ-Ε-Τ-Α!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
    Α-Ρ-Κ-Ε-Τ-Α!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! Δευτέρα, 27 Απριλίου 2015 20:38 Σύνδεσμος σχολίου

    @ Οικολόγος, έτσι ακριβώς!! Όχι μόνο δεν σεβάστηκαν τίποτα, αλλά ο μη σεβασμός στους νόμους και τις προβλεπόμενες διαδικασίες συνεχίζεται κανονικότατα! Δες εδώ το σχόλιο που έγραψα και αλλού:

    Άστε τα αυτά τα έργα τώρα και πείτε μας τι θα γίνει με τα σκουπίδια, που επειδή ο Αγ. Βλάσης γέμισε αρχίσατε το.....έργο της μεταφοράς σκουπιδιών από εκεί (για που χτυπάει η καμπάνα???) χωρίς διαγωνισμό, εκτός αν τόσο πολύ δεν ενημερωθήκαμε πια! Αν έγινε ο διαγωνισμός και τα σκουπίδια πάνε όντως Κόρινθο, θα ζητήσω συγνώμη, αλλιώς είναι μια εντελώς παράνομη πράξη να....αποσυμφορείται ο Αγ. Βλάσης με τέτοιον τρόπο!!!!!!!!!!!

    Λοιπόν αυτά τα σκουπίδια που χάθηκαν? Σε ποιες ρεματιές τα πέταξαν???????? να γίνει μεταφορά, αλλά όχι έτσι. ΚΑΙ ΒΑΣΙΚΑ ΝΑ ΓΙΝΕΙ ΜΕΤΑΦΟΡΑ ΓΙΑ ΕΚΕΙ ΠΟΥ ΠΡΕΠΕΙ ΚΑΙ ΟΠΩΣ ΠΡΕΠΕΙ, ΚΑΙ ΣΤΟΝ ΑΓΙΟ ΒΛΑΣΣΗ ΝΑ ΜΗΝ ΤΟΛΜΗΣΟΥΝ ΝΑ ΞΑΝΑΦΕΡΟΥΝ ΤΙΠΟΤΑ!!!!!!!!!!!!!!!

  • Παναγιώτης
    Παναγιώτης Δευτέρα, 27 Απριλίου 2015 20:21 Σύνδεσμος σχολίου

    τωρα πως γίνεται με το ένα χερι να ακουμπάς το χώμα και με το άλλο να κρατάς το γυαλί ηλίου και να λες ότι φύτεψες μονον η κ.τατούλη το ξέρει ! κακόμοιρο ελατάκι !

  • αμαν
    αμαν Δευτέρα, 27 Απριλίου 2015 20:17 Σύνδεσμος σχολίου

    Σιγά με προσοχή μην φυγει κανένα νύχι, με το μαλακό! Στην επόμενη εξοδο θα δούμε και κουβαδάκια παραλίας !
    Τελικα αποδεικνύεται ότι το επικοινωνιακό παιχνίδι δεν είναι εύκολη υπόθεση !

  • ΘΟΥ ΚΥΡΙΕ
    ΘΟΥ ΚΥΡΙΕ Δευτέρα, 27 Απριλίου 2015 19:36 Σύνδεσμος σχολίου

    ΤΙ ΑΛΛΟ ΘΑ ΑΚΟΥΣΟΥΜΕ ΘΕΕ ΜΟΥ! ΜΙΛΗΣΕ ΚΑΙ Η ΕΥΗ !
    ΕΡΩΤΗΣΗ : ΜΕΤΑ ΤΗ ΓΙΟΡΤΗ ΤΟΥ ΚΟΛΟΚΟΤΡΏΝΗ ΠΗΓΕ Η ΠΡΙΝ ΝΑ ΚΑΝΕΙ ΤΟΝ ΚΑΘΗΚΟΝ ΤΗς Η ΟΙΚΟΛΟΓΑ

  • Οικολόγος
    Οικολόγος Δευτέρα, 27 Απριλίου 2015 18:10 Σύνδεσμος σχολίου

    Ακριβώς έτσι Εύη αγαπούν τα δάση !!!!!!!! ο Δήμαρχος και ο Περιφερειάρχης . ''ΒΛΕΠΕ ΑΓΙΟ ΒΛΑΣΗ'' SOSOSOSOSOSOSOS.

Προσθήκη σχολίου

Βεβαιωθείτε ότι εισάγετε τις (*) απαιτούμενες πληροφορίες, όπου ενδείκνυται. Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.

Επιστροφή στην κορυφή

Διαβάστε επίσης...