Menu
RSS
Σάββατο, 20/04/2024
kalimera-arkadia logo
kalimera Arkadia Facebook pageKalimera Arkadia TwitterKalimera Arkadia YouTube channel
ΚΤΕΛ Αρκαδίας

Επιβεβαιώθηκαν οι ανησυχίες Βλάση για την αντιχαλαζική προστασία – Ζητά γρήγορες αποζημιώσεις

Επιβεβαιώθηκαν οι ανησυχίες Βλάση για την αντιχαλαζική προστασία – Ζητά γρήγορες αποζημιώσεις
Με νέα ερώτηση ζητά επιτακτικά από τους αρμόδιους Υπουργούς να επισπεύσουν τις διαδικασίες καταγραφής των ζημιών ώστε να αποζημιωθούν άμεσα οι αγρότες της Αρκαδίας.


Σε πρόσφατη Ερώτηση του, ο Βουλευτής Αρκαδίας της ΝΔ Κώστας Βλάσης, ζητούσε να αυξηθούν οι επιδοτήσεις στον τομέα της πρόληψης για την προστασία της αγροτικής παραγωγής, αντί οι αρμόδιες Υπηρεσίες να αρκούνται στην καταβολή αποζημιώσεων, όταν ήδη έχουν προκληθεί ζημιές στην αγροτική οικονομία...

«Κάλλιον το προλαμβάνειν ή το θεραπεύειν» γι' αυτό ο Αρκάς Βουλευτής ζητούσε να επεκταθεί το μέτρο της επιδότησης για τοποθέτηση αντιχαλαζικών διχτυών προκειμένου να προστατευθεί η αγροτική παραγωγή της περιοχής και της χώρας γενικότερα.

Δυστυχώς, λίγες μέρες αργότερα οι φόβοι του επιβεβαιώθηκαν, λόγω της έντονης χαλαζόπτωσης που σημειώθηκε στο νομό μας στις 9-5-2015, προκαλώντας τεράστιες καταστροφές στις καλλιέργειες.

Οι παραγωγοί κερασιών, μήλων, αχλαδιών, πατάτας και άλλων καλλιεργειών, βρίσκονται σε απόγνωση, αντικρίζοντας τις ανυπολόγιστες καταστροφές στην περιουσία τους και βλέποντας τον μόχθο τους να πηγαίνει χαμένος. Εκτός από την ψυχική οδύνη αντιμετωπίζουν και άμεσο πρόβλημα οικονομικής επιβίωσης.

Όπως επισημαίνει ο Κώστας Βλάσης, τα τελευταία χρόνια το κόστος παραγωγής έχει αυξηθεί σημαντικά με αποτέλεσμα τέτοιες καταστροφές της παραγωγής να εξουθενώνουν οικονομικά τις αγροτικές οικογένειες, γι αυτό με νέα ερώτηση ζητά επιτακτικά από τους αρμόδιους Υπουργούς να επισπεύσουν τις διαδικασίας καταγραφής των ζημιών ώστε να αποζημιωθούν οι αγρότες της Αρκαδίας.

Η εν λόγω ερώτηση έχει θέμα «Καταστροφές στην Αγροτική Παραγωγή του Νομού Αρκαδίας από τη σφοδρή χαλαζόπτωση της 9ης Μαΐου 2015» και κατετέθη στη Βουλή στις 13-05-2015 προς τους Υπουργούς Παραγωγικής Ανασυγκρότησης, Περιβάλλοντος & Ενέργειας, Εσωτερικών & Διοικητικής Ανασυγκρότησης και Οικονομίας, Υποδομών, Ναυτιλίας & Τουρισμού.

Προσθήκη σχολίου

Βεβαιωθείτε ότι εισάγετε τις (*) απαιτούμενες πληροφορίες, όπου ενδείκνυται. Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.

Επιστροφή στην κορυφή

Διαβάστε επίσης...