Menu
RSS
Παρασκευή, 29/03/2024
kalimera-arkadia logo
kalimera Arkadia Facebook pageKalimera Arkadia TwitterKalimera Arkadia YouTube channel
ΚΤΕΛ Αρκαδίας

Πολιτιστική πρωτεύουσα με ηλεκτρικά αυτοκίνητα και χωρίς σκουπίδια προτείνει το Γυμνάσιο Λεβιδίου!

Πολιτιστική πρωτεύουσα με ηλεκτρικά αυτοκίνητα και χωρίς σκουπίδια προτείνει το Γυμνάσιο Λεβιδίου!
Η Ομάδα προγράμματος Comenius Γυμνασίου Λεβιδίου προχώρησε σε προτάσεις προς το Δήμο Τρίπολης για μία υποψήφια πολιτιστική πρωτεύουσα χωρίς σκουπίδια και με υποδομές για χρήση ηλεκτρικών αυτοκινήτων.
Συγκεκριμένα, αναφέρουν: «Το σχολείο μας συμμετέχει σε ευρωπαϊκό πρόγραμμα με θέμα «Εκπαίδευση για την ενέργεια στην Ευρώπη». Για το πρόγραμμα αυτό, κάναμε πριν λίγους μήνες έρευνα σχετικά με τα καύσιμα και τα οχήματα που χρησιμοποιούμε στην περιοχή μας. Τα σχολεία με τα οποία συνεργαζόμαστε από την Εσθονία, τη Γαλλία, τη Γερμανία και την Ιταλία έφτιαξαν ερωτήσεις σχετικά με τη χρήση ηλεκτρικού αυτοκινήτου. Αυτό ήταν για μας κάτι παράξενο. Αφαιρέσαμε από το ερωτηματολόγιό μας τις σχετικές ερωτήσεις γιατί δεν υπήρχαν ηλεκτρικά αυτοκίνητα στην περιοχή μας. Το πρόβλημα αυτό μας παραξένεψε και μελετήσαμε το θέμα λίγο περισσότερο.
Το ηλεκτρικό αυτοκίνητο λειτουργεί με ηλεκτρική ενέργεια που αποθηκεύεται σε επαναφορτιζόμενες μπαταρίες. Σχετικά με το ηλεκτρικό αυτοκίνητο εντοπίσαμε ότι σε παγκόσμιο επίπεδο γίνονται προσπάθειες να μειωθούν οι εκπομπές ρύπων έτσι ώστε να μη μεγαλώσει ο ρυθμός αύξησης της θερμοκρασίας της γης. Για το σκοπό αυτό δίνεται έμφαση στην παραγωγή και χρήση ηλεκτροκίνητων αυτοκινήτων με στόχο ως το 2020 να κυκλοφορούν 20 εκατ. ηλεκτρικά αυτοκίνητα σε όλο τον κόσμο. Ήδη οι πωλήσεις ηλεκτρικών αυτοκινήτων στην Ευρώπη αυξάνονται θεαματικά (77% στο α΄ εξάμηνο του 2014).
Τα ηλεκτρικά αυτοκίνητα εμφανίζουν πολλά πλεονεκτήματα έναντι των συμβατικών: δεν παράγουν ρύπους εξάτμισης, έχουν κόστος κατανάλωσης περίπου ¼ από το κόστος των συμβατικών, έχουν καλύτερη ενεργειακή απόδοση, έχουν τη δυνατότητα να φορτιστούν από ανανεώσιμες πηγές ενέργειας, έχουν λιγότερες φθορές, μικρότερο κόστος σέρβις/συντήρησης και ελάχιστο θόρυβο. Αντίστοιχα, μειονεκτούν λόγω του μεγάλου κόστους αγοράς, της ανάγκης συχνής επαναφόρτισης, του μεγάλου χρόνου επαναφόρτισης και της περιορισμένης διάρκειας ζωής των μπαταριών. Στον τομέα αυτό γίνεται συνεχώς έρευνα με αποτέλεσμα τα μειονεκτήματα να μειώνονται.
Για τη χώρα μας υπάρχει από την Ε.Ε. ο στόχος της δημιουργίας 13.000 σημείων φόρτισης ηλεκτρικών αυτοκινήτων έως το 2020. Ήδη έχουν πουληθεί στην Ελλάδα 60 ηλεκτρικά αυτοκίνητα. Η ΔΕΗ έχει δημιουργήσει ένα δίκτυο 15 σταθμών φόρτισης, ενώ η ΕΚΟ από το 2011 έχει 3 σταθμούς φόρτισης. Αξίζει να σημειώσουμε ότι το πρώτο ηλεκτρικό αυτοκίνητο στη χώρα μας κατασκευάστηκε πριν από 40 και πλέον χρόνια.
Με αφορμή την υποψηφιότητα της Τρίπολης ως πολιτιστικής πρωτεύουσας της Ευρώπης, θέλουμε να σας προτείνουμε να πλαισιώσετε την υποψηφιότητα και με άλλες δράσεις πράσινης ανάπτυξης. Να σχεδιάσετε και να υλοποιήσετε τα κατάλληλα έργα με ευρωπαϊκές χρηματοδοτήσεις κλπ. έτσι ώστε να έχουμε την Τρίπολη υποψήφια πολιτιστική πρωτεύουσα χωρίς σκουπίδια και με υποδομές για χρήση ηλεκτρικών αυτοκινήτων.
Ομάδα προγράμματος Comenius
Γυμνασίου Λεβιδίου»
Πηγές:
Kathimerini.gr http://www.kathimerini.gr/776819/article/epikairothta/perivallon/ta-hlektrika-aytokinhta--anazhtoyn-akomh-priza
Koutipandoras.gr http://www.koutipandoras.gr/article/12480/proto-ilektriko-aytokinito-stin-ellada-kataskeyastike-prin-40-hronia
News247.gr http://news247.gr/eidiseis/auto/mporei-h-ellada-na-perasei-sthn-agora-hlektrikwn-aytokinhtwn.3142940.html
Newsbomb.gr http://www.newsbomb.gr/bombplus/aytokinhto/news/story/499326/agora-aytokinitoy-anoigei-o-dromos-gia-ta-ilektrika-aytokinita
Wikipedia.org http://el.wikipedia.org/wiki/%CE%97%CE%BB%CE%B5%CE%BA%CF%84%CF%81%CE%B9%CE%BA%CF%8C_%CE%B1%CF%85%CF%84%CE%BF%CE%BA%CE%AF%CE%BD%CE%B7%CF%84%CE%BF

Προσθήκη σχολίου

Βεβαιωθείτε ότι εισάγετε τις (*) απαιτούμενες πληροφορίες, όπου ενδείκνυται. Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.

Επιστροφή στην κορυφή

Διαβάστε επίσης...