Menu
RSS
Παρασκευή, 19/04/2024
kalimera-arkadia logo
kalimera Arkadia Facebook pageKalimera Arkadia TwitterKalimera Arkadia YouTube channel
ΚΤΕΛ Αρκαδίας

Βλάσης: «Δώστε τέλος στην ταλαιπωρία των αγροτών από το σύστημα του ΟΠΕΚΕΠΕ»

Βλάσης: «Δώστε τέλος στην ταλαιπωρία των αγροτών από το σύστημα του ΟΠΕΚΕΠΕ»
Ερώτηση με θέμα «Ταλαιπωρία του αγροτικού κόσμου λόγω του κλειστού ηλεκτρονικού συστήματος του ΟΠΕΚΕΠΕ για το Μητρώο Αγροτών και Αγροτικών Εκμεταλλεύσεων» κατέθεσε ο Κώστας Βλάσης, από κοινού με ομάδα Βουλευτών της Νέας Δημοκρατίας, προς τον Αναπληρωτή Υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης, στις 27 Μαΐου 2015.


Όπως επισημαίνεται, το ηλεκτρονικό σύστημα του ΟΠΕΚΕΠΕ για το Μητρώο Αγροτών και Αγροτικών Εκμεταλλεύσεων παραμένει κλειστό από τις 31 Ιανουαρίου 2015, δηλαδή για τέσσερις μήνες.

Η πρωτοφανής αυτή κατάσταση συνεπάγεται μεγάλη ταλαιπωρία για πολλούς παραγωγούς, οι οποίοι δεν έχουν τη δυνατότητα να προμηθευτούν από τον διαδικτυακό τόπο του ΟΠΕΚΕΠΕ την απαραίτητη βεβαίωση, που πιστοποιεί ότι είναι κατά κύριο επάγγελμα αγρότες.

Αναγκάζονται, έτσι, να διανύουν μεγάλες χιλιομετρικές αποστάσεις, δαπανώντας χρόνο και επιβαρυνόμενοι με έξοδα, για απλές διαδικασίες, οι οποίες μπορούν και θα έπρεπε να διεκπεραιώνονται αυτόματα μέσω ηλεκτρονικού υπολογιστή.

Να σημειώσουμε ότι η σχετική βεβαίωση του ΟΠΕΚΕΠΕ είναι απαραίτητη προκειμένου οι παραγωγοί να τακτοποιήσουν μία σειρά καίριων γι’ αυτούς θεμάτων, όπως η αγορά καλλιεργήσιμης έκτασης ή επαγγελματικού αυτοκινήτου, η έγκριση των αιτήσεων για υπαίθριο εμπόριο και λαϊκές αγορές κλπ.

Λόγω των παραπάνω, οι Βουλευτές της ΝΔ ζητούν από τον αρμόδιο Υπουργό άμεσες ενέργειες, για να απαλλαγούν οι Έλληνες παραγωγοί από την ανωτέρω περιγραφόμενη ταλαιπωρία.

Προσθήκη σχολίου

Βεβαιωθείτε ότι εισάγετε τις (*) απαιτούμενες πληροφορίες, όπου ενδείκνυται. Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.

Επιστροφή στην κορυφή

Διαβάστε επίσης...