Menu
RSS
Παρασκευή, 29/03/2024
kalimera-arkadia logo
kalimera Arkadia Facebook pageKalimera Arkadia TwitterKalimera Arkadia YouTube channel
ΚΤΕΛ Αρκαδίας

Μαθητές της Αρκαδίας ενημερώθηκαν για την Παγκόσμια Ημέρα της Χελώνας (εικόνες)

Μαθητές της Αρκαδίας ενημερώθηκαν για την Παγκόσμια Ημέρα της Χελώνας (εικόνες)
Ο Φορέας Διαχείρισης όρους Πάρνωνα & υγροτόπου Μουστού τιμά και φέτος τις χελώνες, διοργανώνοντας επισκέψεις Σχολείων στην προστατευόμενη περιοχή, θεματικές παρουσιάσεις στα Κέντρα Περιβαλλοντικής Ενημέρωσης που λειτουργεί αλλά και επισκέψεις περιβαλλοντικής ενημέρωσης εντός των σχολικών αιθουσών.
Ο εορτασμός της Παγκόσμιας Ημέρας Χελώνας (23/5) ξεκίνησε πριν από 13 χρόνια στις ΗΠΑ, με στόχο την ενημέρωση του ευρέως κοινού αλλά και την ευαισθητοποίησή του γύρω από τις δυσκολίες/απειλές που αντιμετωπίζει η χελώνα με αποτέλεσμα κάποια από τα είδη της να απειλούνται με εξαφάνιση!
Οι επισκέψεις περιβαλλοντικής ενημέρωσης που πραγματοποιήθηκαν φέτος, αφορούσαν στην προβολή της παρουσίασης με τίτλο «Χελώνες, οι απόγονοι των δεινοσαύρων» επισημαίνοντας τις απειλές και τους κινδύνους που αντιμετωπίζουν οι χελώνες παντός είδους, μεταξύ άλλων και από τις ανθρώπινες δραστηριότητες. Η παρουσίαση αυτή μέσω πλούσιου οπτικοακουστικού υλικού, διαμορφώθηκε ειδικά σε απλή και εύληπτη γλώσσα, προκειμένου οι μαθητές να γνωρίσουν περισσότερα για τα διάφορα είδη χελωνών που απαντούν στην προστατευόμενη περιοχή (χερσαίες, θαλάσσιες και των γλυκών νερών), τα χαρακτηριστικά γνωρίσματα για την αναγνώρισή τους, τις συνήθειές τους, καθώς και για την προστασία τους από την ελληνική και ευρωπαϊκή νομοθεσία. Το φετινό πρόγραμμα διαμορφώθηκε ως ακολούθως:
  • 22 Μαΐου 2015 Επίσκεψη περιβαλλοντικής ενημέρωσης στο 1ο Νηπιαγωγείο Άστρους (19 μαθητές),
  • 26 Μαΐου 2015 Επίσκεψη περιβαλλοντικής ενημέρωσης της Α’ τάξης του Δημοτικού Σχολείου Λεωνιδίου (30 μαθητές) στο Κέντρο Περιβαλλοντικής Ενημέρωσης Άστρους και στην προστατευόμενη περιοχή του υγροτόπου Μουστού,
  • 27 Μαΐου 2015 Επίσκεψη περιβαλλοντικής ενημέρωσης στο 1ο και 2ο Νηπιαγωγείο Πόρτο Χελίου (58 νήπια) και στο Δημοτικό Σχολείο Πόρτο Χελίου (28 μαθητές). Η επίσκεψη αυτή συνδυάστηκε με το πρόγραμμα περιβαλλοντικής αγωγής που υλοποιείται παράλληλα από τα Σχολεία αυτά και ολοκληρώθηκε με την προβολή δεύτερης παρουσίασης για τα φίδια του Πάρνωνα.
Ο Φορέας Διαχείρισης προγραμματίζει εντός της θερινής περιόδου, την επανένταξη στο θαλάσσιο περιβάλλον του Αργολικού Κόλπου μιας χελώνας του είδους Καρέτα (Caretta caretta) σε συνεργασία με τον Σύλλογο για την Προστασία της Θαλάσσιας Χελώνας ΑΡΧΕΛΩΝ.
Φορέας Διαχείρισης
Όρους Πάρνωνα και Υγροτόπου Μουστού

Προσθήκη σχολίου

Βεβαιωθείτε ότι εισάγετε τις (*) απαιτούμενες πληροφορίες, όπου ενδείκνυται. Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.

Επιστροφή στην κορυφή

Διαβάστε επίσης...