Menu
RSS
Τρίτη, 23/04/2024
kalimera-arkadia logo
kalimera Arkadia Facebook pageKalimera Arkadia TwitterKalimera Arkadia YouTube channel
ΚΤΕΛ Αρκαδίας

Κ. Βλάσης: «Ποιος είναι ο ακριβής τρόπος προσδιορισμού του αγροτικού εισοδήματος;»

Κ. Βλάσης: «Ποιος είναι ο ακριβής τρόπος προσδιορισμού του αγροτικού εισοδήματος;»
Να δοθούν διευκρινίσεις σχετικά με τον ακριβή τρόπο προσδιορισμού του αγροτικού εισοδήματος ζητά ο Κώστας Βλάσης, με ερώτηση που κατέθεσε στη Βουλή, προς τον Υπουργό Οικονομικών κ. Βαρουφάκη. Η Ερώτηση, την οποία συνυπογράφουν 19 βουλευτές της Νέας Δημοκρατίας, κατετέθη στις 28 Μαΐου 2015 και έχει θέμα «Ενδεχόμενο φορολόγησης με συντελεστές 26% και 33% των αμοιβών που λαμβάνει παραγωγός πτηνοτροφικών προϊόντων για παροχή υπηρεσιών σύμφωνα με το σύστημα της κάθετης οργάνωσης».


Οι Βουλευτές της ΝΔ φέρνουν το θέμα στη Βουλή μετά την αναστάτωση που έχει προκληθεί εξαιτίας των ασαφειών που υπάρχουν σχετικά με το καθεστώς φορολόγησης των παραγωγών και συγκεκριμένα στο ενδεχόμενο φορολόγησης με συντελεστές 26% και 33% των αμοιβών, που λαμβάνει παραγωγός πτηνοτροφικών προϊόντων για παροχή υπηρεσιών σύμφωνα με το σύστημα της κάθετης οργάνωσης, κάτι που προκαλεί αδικίες σε μεγάλο αριθμό πτηνοτροφικών εκμεταλλεύσεων.

Όπως τονίζεται στην εν λόγω Ερώτηση, ο κλάδος της πτηνοτροφίας στην Ελλάδα, τα τελευταία χρόνια, έχει δεχτεί σοβαρό πλήγμα και η κατάσταση στην οποία έχουν περιέλθει οι πτηνοτρόφοι παραγωγοί συνεχώς επιδεινώνεται, εξαιτίας της κρίσης της αγοράς, της αύξησης του κόστους παραγωγής και της έλλειψης ρευστότητας.

Ζητείται, τέλος, από τον κύριο Βαρουφάκη να απαντήσει στα εξής ερωτήματα που απασχολούν τους πτηνοτρόφους, αλλά και τους παραγωγούς ευρύτερα:

1) Ποιος είναι ο ακριβής τρόπος προσδιορισμού του αγροτικού εισοδήματος;

2) Σε ποιες ενέργειες προτίθεται να προβεί για την ένταξη των παραγωγών που εφαρμόζουν τέτοιες συμβάσεις στο φορολογικό συντελεστή 13% σύμφωνα με την παράγραφο 3 του άρθρου 29 του ν. 4172/2013 καθώς και για τον αποκλεισμό της υπαγωγής τους στους συντελεστές 26% και 33% της παραγράφου 1 του ίδιου άρθρου;

1 σχόλιο

  • DIMITRIS
    DIMITRIS Παρασκευή, 29 Μαϊος 2015 23:10 Σύνδεσμος σχολίου

    Και γιατί δεν ρωτάει κανά δικό του να του πει;;Αφού αυτοί είναι που έφτιαξαν(!!!!) και ψήφισαν αυτά τα ΕΚΤΡΩΜΑΤΑ.....

Προσθήκη σχολίου

Βεβαιωθείτε ότι εισάγετε τις (*) απαιτούμενες πληροφορίες, όπου ενδείκνυται. Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.

Επιστροφή στην κορυφή

Διαβάστε επίσης...