Menu
RSS
Πέμπτη, 25/04/2024
kalimera-arkadia logo
kalimera Arkadia Facebook pageKalimera Arkadia TwitterKalimera Arkadia YouTube channel
ΚΤΕΛ Αρκαδίας

«Πρέσινγκ» Τσίπρα σε Ζαχαριά για να ψηφίσει «ΝΑΙ» στα μέτρα;

«Πρέσινγκ» Τσίπρα σε Ζαχαριά για να ψηφίσει «ΝΑΙ» στα μέτρα;

Την πληροφορία για Προεδρικό «πρέσινγκ» σε βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ, προκειμένου να μετακινηθούν στο «ΝΑΙ», μεταδίδει ο δημοσιογράφος Τάκης Χατζής, μέσα από το newpost.

Ανάμεσα στους βουλευτές αυτούς, σύμφωνα με το ρεπορτάζ, είναι και ο Κώστας Ζαχαριάς…

Γράφετηκε: «Ο Αλέξης Τσίπρας τοποθέτησε τον χρόνο ξεκαθαρίσματος των λογαριασμών τον Σεπτέμβριο, οπότε θα έχει επιτευχθεί η νέα συμφωνία με τους δανειστές. Για να φτάσουμε όμως εκεί,ο ΣΥΡΙΖΑ καλείται να ξεπεράσει τη σημερινή κοινοβουλευτική διαδικασία. Όχι αναίμακτα, αλλά διατηρώντας την κυβερνητική πλειοψηφία πάνω από τους 120 βουλευτές. Άλλως εκτιμάται ότι οι εσωκομματικές διαδικασίες ενδέχεται να επιταχυνθούν.  

Στη μάχη για να διατηρηθεί ή και να ενισχυθείη κυβερνητική πλειοψηφία, έχει επιστρατευτεί πλειάδα κομματικών στελεχών με στόχο να μην υπάρξουν άλλες διαρροές, αλλά και να υπάρξουν βουλευτές που θα μετακινηθούν στο «ναι» από το «όχι».  

Η προσοχή των συνεργατών του Πρωθυπουργού έχει επικεντρωθεί σε βουλευτές οι οποίοι τήρησαν αποστάσεις αν και δεν ανήκαν στηνΑριστερή Πλατφόρμαή στην ΚΟΕ (Ρινάλντι) και τη ΔΕΑ (Νταβανέλος). Και συγκεκριμένα σε βουλευτές οι οποίοι ανήκουν στην προεδρική κίνηση των «53» όπως οι  Κ. Ζαχαριάς, Χρ. Καραγιαννίδης,  Βασιλική Κατριβάνου και Ηρώ Διώτη και σε όσους στήριζαν τις επιλογές του Πρωθυπουργού χωρίς να εντάσσονται σε κάποια τάση, όπως οι Η. Ιωαννίδης, Β. Διαμαντόπουλος, Στ. Σαμοΐλης, Γ. Ζερδελής, Κ. Δερμιτζάκης, Θ. Κώτσιας, Κ. Δελημήτρος, Ν. Μιχαλάκης, Δ. Μπαξεβανάκης, Βασιλική Λέβα και Αλεξάνδρα Τσανάκα. 

Το αν αποδώσουν οι προσπάθειες, θα το γνωρίζουμε αργά το βράδυ ή τις πρώτες πρωινές ώρες.»

Προσθήκη σχολίου

Βεβαιωθείτε ότι εισάγετε τις (*) απαιτούμενες πληροφορίες, όπου ενδείκνυται. Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.

Επιστροφή στην κορυφή

Διαβάστε επίσης...