Menu
RSS
Παρασκευή, 19/04/2024
kalimera-arkadia logo
kalimera Arkadia Facebook pageKalimera Arkadia TwitterKalimera Arkadia YouTube channel
ΚΤΕΛ Αρκαδίας

Οδυσσέας: «Διπλά επικίνδυνος ο κ. Τσίπρας, είτε γνώριζε το σχέδιο της δραχμής, είτε όχι»

Οδυσσέας: «Διπλά επικίνδυνος ο κ. Τσίπρας, είτε γνώριζε το σχέδιο της δραχμής, είτε όχι»
Σε σημερινή συνέντευξή του στην εκπομπή του Άρη Πορτοσάλτε στο ραδιοφωνικό σταθμό «ΣΚΑΪ 100,3», ο Βουλευτής Αρκαδίας του ΠΑΣΟΚ Οδυσσέας Κωνσταντινόπουλος δήλωσε πως «αυτή τη στιγμή ούτε θέλει κάποιος εκλογές, ούτε πρέπει να θέλει κανείς εκλογές, γιατί θα επανέλθουν τα γνωστά σενάρια. Όμως πρέπει να ξεχωρίσουμε ποια είναι η στάση του κάθε κόμματος: ο κ. Τσίπρας έχει τη στήριξη της αντιπολίτευσης – κάτι που δεν είχε κανείς μέχρι σήμερα – και, παρ’ όλα αυτά, δεν μιλάει καθαρά.
Αυτό επεσήμανα κι εγώ πριν από μερικές ημέρες, ζητώντας τη σύγκληση του Συμβουλίου των Πολιτικών Αρχηγών, ώστε ο Πρωθυπουργός να παρουσιάσει εκεί, ενώπιον του Προέδρου της Δημοκρατίας, έναν “οδικό χάρτη”. Υπάρχει δηλαδή κάποιος οδικός χάρτης; Θα συμφωνήσουμε σε ένα Πρόγραμμα το οποίο πρέπει να υλοποιηθεί; Θα πρέπει να γίνει διαπραγμάτευση ώστε να αλλάξουν μερικά μέτρα με ισοδύναμα, γιατί υπάρχει όντως πραγματικό πρόβλημα και δεν βγαίνει το Πρόγραμμα; Θα πάμε σε ένα εσωτερικό “μνημόνιο” μεταρρυθμίσεων και διαρθρωτικών αλλαγών;

Όμως πρέπει και η αντιπολίτευση να ξεκαθαρίσει στον κ. Τσίπρα ότι δεν έχει δύο πλειοψηφίες: δηλαδή να ψηφίζει και το νόμο του κ. Μπαλτά, ο οποίος είναι μία σκληρή αντιμεταρρύθμιση, με τους “Λαφαζάνηδες”, και τα σκληρά μέτρα να τα ψηφίζει μαζί μας. Δεύτερον, δεν υπάρχει καμία διάθεση να στηρίζουμε, π.χ., σκληρά μέτρα για τη φαρμακευτική δαπάνη, και ο κ. Κουρουμπλής να διορίζει κομματικά στελέχη σε θέσεις ευθύνης στην υγεία. Συμφωνώ πως γινόταν και στο παρελθόν. Παρ’ όλο που ο ίδιος δεν το έκανα και διαφωνούσα, εντούτοις δέχομαι και αναλαμβάνω και εγώ την ευθύνη. Όμως υπενθυμίζω πως για το λόγο αυτό καταψηφίστηκαν οι προηγούμενες Κυβερνήσεις, για να έρθουν τώρα οι καινούργιοι και να μην κάνουν τα ίδια. Αν είναι να κάνουν τα ίδια, τότε ας έμεναν οι προηγούμενοι, που τα έκαναν και καλύτερα.

Τους τελευταίους μήνες, υπήρξε προσπάθεια της Κυβέρνησης να μας οδηγήσει στη δραχμή βάσει ενός ξεκάθαρου σχεδίου. Για το σχέδιο αυτό φέρει τεράστια ευθύνη ο κ. Τσίπρας, είτε το γνώριζε, οπότε είναι επικίνδυνος, είτε δεν το γνώριζε, οπότε είναι ακόμη πιο επικίνδυνα αφελής, αφού ο Υπουργός των Οικονομικών του μπορούσε να του στήσει σχέδιο δραχμής χωρίς να το γνωρίζει ο ίδιος.

Φοβάμαι πως το μόνο που ξέρει να κάνει ο κ. Τσίπρας είναι εκλογές: το έχει κάνει δύο φορές με απόλυτη επιτυχία, στις 25 Ιανουαρίου και στις 5 Ιουλίου ξεγελώντας ένα μεγάλο μέρος των πολιτών. Έχει σημειώσει και μεγάλη επιτυχία στον τομέα της επικοινωνίας, στον οποίο νομίζω πως πρέπει να γράψει βιβλίο, μετά τον κ. Βαρουφάκη. Πιστεύω πως το βιβλίο του κ. Βαρουφάκη “Πώς κατέστρεψα μία χώρα σε έξι μήνες”, μαζί με το βιβλίο του κ. Τσίπρα “Πώς ξεγελάς έναν λαό”, θα γίνουν τα δύο καινούρια “best sellers”.

Χθες ο κ. Τσίπρας, απογοητευμένος κι έξαλλος, απαίτησε ο κ. Λαφαζάνης και οι λοιποί, να μην κρύβονται πίσω από την υπογραφή του. Σας θυμίζω λοιπόν, πως ο κ. Τσίπρας κρυβόταν, για πέντε ολόκληρα χρόνια, πίσω από την ασφάλεια της υπογραφής άλλων. Και όχι μόνο κρυβόταν, αλλά μας καθύβριζε, σπρώχνοντας τη χώρα σε αυτή την κατάσταση όπου την κατάντησε σήμερα. Άρα, αν δεν υπάρχει συνεννόηση μεταξύ όλων, με ένα εσωτερικό “μνημόνιο” μεταρρυθμίσεων και διαρθρωτικών αλλαγών, η χώρα θα οδηγηθεί σε εκλογές όπως σχεδιάζει ο κ. Τσίπρας, υλοποιώντας το σχέδιο της δραχμής και το “εναλλακτικό σενάριο” του κ. Σόιμπλε. Και τότε, να ξέρετε, δεν θα μας δίνει 50 δισεκατομμύρια ευρώ για να το υπηρετήσουμε».

Προσθήκη σχολίου

Βεβαιωθείτε ότι εισάγετε τις (*) απαιτούμενες πληροφορίες, όπου ενδείκνυται. Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.

Επιστροφή στην κορυφή

Διαβάστε επίσης...