Menu
RSS
Τρίτη, 16/04/2024
kalimera-arkadia logo
kalimera Arkadia Facebook pageKalimera Arkadia TwitterKalimera Arkadia YouTube channel
ΚΤΕΛ Αρκαδίας

Υπέρ της παραμονής Μεϊμαράκη στην ηγεσία της ΝΔ ο Βλάσης

Υπέρ της παραμονής Μεϊμαράκη στην ηγεσία της ΝΔ ο Βλάσης

Κείμενο με την υπογραφή 57 βουλευτών της Νέας Δημοκρατίας (μεταξύ αυτών και ο Κ. Βλάσης από την Αρκαδία) για να μην αλλάξει η ηγεσία της γαλάζιας παράταξης.

Του Γιώργου Σιαδήμα

parapolitika.gr

Με τη συγκέντρωση 57 υπογραφών οι γαλάζιοι βουλευτές ζητούν την παραμονή του Ευάγγελου Μεϊμαράκη στην προεδρία της ΝΔ.

Πριν την ψηφοφορία στη Βουλή για τα προαπαιτούμενα χθες το βράδυ με πρωτοβουλία των Μάνου Κόνσολα και Απόστολου Βεσυρόπουλου διακινήθηκε ένα κείμενο που ζητούσε ο Ευάγγελος Μεϊμαράκης να μείνει στο τιμόνι της ΝΔ και όταν ομαλοποιηθούν οι συνθήκες ο ίδιος να δρομολογήσει τις διαδικασίες για τη διεξαγωγή του Συνεδρίου και την εκλογή του νέου πρόεδρου.

Το κείμενο που ήταν σε γνώση της ηγεσίας, υπογράφηκε από 57 βουλευτές όπου μεταξύ αυτών ήταν και ο Κώστας Καραμανλής ο νεότερος, με ότι αυτό συνεπάγεται αλλά και οι δελφίνοι Νίκος Δένδιας και Ευριπίδης Στυλιανίδης καθώς και η Όλγα Κεφαλογιάννη.

Το κείμενο υπέγραψαν ακόμα οι Γιάννης Τραγάκης, Μάνος Κόνσολας, Απόστολος Βεσυρόπουλος, Γιώργος Κασαπίδης, Σοφία Βούλτεψη, Στέργιος Γιαννάκης, Κώστας Σκρέκας, Γίωργος Κουμουτσάκος, Κώστας Κατσαφάδος, Στέφανος Γκίκας, Τιμολεων Κοψαχείληςς Μπουκώρος, Κώστας Κουκοδήμος, Γιώργος Γεωργαντάς, Κώστας Τζαβάρας, Κώστας Τσίαρας, Θανάσης Δαβάκης, Βασίλης Γιόγακας, Μάκης Γιακουμάτος, Σάββας Αναστασιάδης, Γιώργος Βαγιωνάς, Θανάσης Μπούρας, Μαρία Αντωνίου, Αλέκος Κοντός, Γιάννης Κεφαλογιάννης, Τάσος Δημοσχάκης, Γιώργος Καρασμάνης, Χρήστος Κέλλας, Ευάγγελος Μπασιάκος, Κώστας Τασούλας , Κώστας Γκιουλέκας, Άννα Καραμανλή, Θόδωρος Καράογλου, Λευτέρης Αυγενάκης, Νότης Μηταράκης, Κωστής Χατζηδάκης,

Μάξιμος Χαρακόπουλος, Χαράλαμπος Αθανασίου, Θόδωρος Φορτσάκης, Κώστας Βλάσης, Νίκη Κεραμέως, Σταύρος Καλαφάτης, Σίμος Κεδίκογλου, Γιάννης Ανδριανός, Γιάννης Βρούτσης, Φωτεινή Αραμαπτζή, Έλενα Ράπτη, Χρήστος Σταικούρας, Βασίλης Οικονόμου, Κώστας Καραγκούνης, Νίκος Παναγιωτόπουλος, Γιώργος Στύλιος και Γιάννης Πλακιωτάκης.

Στον αντίποδα δεν υπέγραψαν οι Ντόρα Μπακογιάννη, Μάκης Βορίδης, Κυριάκος Μητσοτάκης, Άδωνις Γεωργιάδης, Νικήτας Κακλαμάνης, Χρήστος Δήμας, Μιλτιάδης Βαρβιτσιώτης, Βασίλης Κικίλιας, Μάριος Σαλμάς, Άννα - Μισέλ Ασημακοπούλου, Δημήτρης Σταμάτης, Γιώργος Βλάχος, Γιάννης Αντωνίαδης, Δημήτρης Κυριαζίδης, Ανδρέας Κατσανιώτης και η Γεωργία Μαρτίνου.

Εκ πρώτης όψεως φαίνεται πως η καραμανλική πτέρυγα στηρίζει σε αυτή την φάση τον Ευάγγελο Μεϊμαράκη με βαριά ονόματα της Κ.Ο. να συντάσσονται με αυτή την επιλογή.

Από την άλλη όσοι δεν υπέγραψαν με πρώτους τη Ντόρα Μπακογιάννη, τον Μάκη Βορίδη και Κυρίακο Μητσοτάκη είναι ξεκάθαρο ότι ζητούν άμεση εκλογή προέδρου από τη βάση, ενώ εντύπωση προκαλεί ότι δεν υπέγραψαν το κείμενο υποστήριξης και κάποια μέλη της σαμαρικής πτέρυγας.

Η μάχη πλέον μεταφέρεται στην Π.Ε της Παρασκευής όπου τα δυο στρατόπεδα θα ρίξουν ολα τα χαρτιά τους αν και το παιχνίδι γέρνει πλέον υπέρ του Ευάγγελου Μεϊμαράκη.

Μάλιστα ο ίδιος παρά τη συντριπτική στήριξη της Κ.Ο. αλλά και άλλων μελών της Π.Ε. που θα εκδηλωθούν θα ζητήσει να ανοίξει και τυπικά η διαδικασία στις 30 Αυγούστου.

Εξάλλου ο Ευάγγελος Μειμαράκης έχει ξεκαθαρίσει από την πρώτη στιγμή πως θέλει " καθαρές λύσεις ". Είτε θα παραμείνει με λυμένα τα χέρια του είτε θα τρέξει τη διαδικασία εκλογής νέου προέδρου.

Πάντως σύμφωνα με αποκλειστικές πληροφορίες μετά και τα νέα δεδομένα η πρόταση δεν αναμένεται να μπει σε ψηφοφορία αλλά θα αποφασίσει η ΚΕΦΕ ( Κεντρική Εφορευτική Επιτροπή ) όπου πρόεδρος είναι ο Ανδρέας Παπαμιμίκος.







4 σχόλια

  • ατυχια
    ατυχια Παρασκευή, 24 Ιουλίου 2015 21:01 Σύνδεσμος σχολίου

    Γαμώ την ατυχία μου , γιατί ρε το κανατε αυτό. φαντάσου τον Πετράν υποψήφιο θα έτρωγε μαυρο που θα ηταν όλο δικό του θα έπεφτε πολύ γελιο . γαμωτο

  • LOOK THIS
    LOOK THIS Παρασκευή, 24 Ιουλίου 2015 15:36 Σύνδεσμος σχολίου

    DEN THELO OUTE MEIMARAKIS OUTE BAKOGIANNI OUTE KIRIAKOS KANENAS .AN DEN BALEI O PETRAN GIA ARXIGOS TIS ND NA MAS ENOSEI.MIA AKSIZEI ARXIGOS TO ONOMA THS EINAI
    OLGA KEFALOGIANNI
    EINAI H KALYTERH

  • αν  είναι  δυνατον
    αν είναι δυνατον Παρασκευή, 24 Ιουλίου 2015 09:29 Σύνδεσμος σχολίου

    To κορίτσι , τι θα κανει τώρα το κοριτσι χωρις τον μπαμπα πιθανο υποψήφιο! θα τρελαθούμε παιδιά! Οι ντομάτες τι τιμή έχουν? μπορει καποιος να μου πει? Αργείτικες όμως μεγάλες και ζουμερές!

  • και κλάμα η κυρία
    και κλάμα η κυρία Πέμπτη, 23 Ιουλίου 2015 20:23 Σύνδεσμος σχολίου

    Και τώρα κλάαααμα στο Τατουλέϊκο ! Απωλέσθη η ευκαιρία να προστεθέι ένα ακόμη παλαιοκομματικό κελεπούρι στην ηγεσία της ΝΔ.

Προσθήκη σχολίου

Βεβαιωθείτε ότι εισάγετε τις (*) απαιτούμενες πληροφορίες, όπου ενδείκνυται. Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.

Επιστροφή στην κορυφή

Διαβάστε επίσης...