Menu
RSS
Πέμπτη, 25/04/2024
kalimera-arkadia logo
kalimera Arkadia Facebook pageKalimera Arkadia TwitterKalimera Arkadia YouTube channel
ΚΤΕΛ Αρκαδίας

Κωνσταντινόπουλος: «Την κύρια ευθύνη για όλα όσα συμβαίνουν έχει ο κ.Τσίπρας»

Κωνσταντινόπουλος: «Την κύρια ευθύνη για όλα όσα συμβαίνουν έχει ο κ.Τσίπρας»
Σε σημερινή συνέντευξή του στην εκπομπή του Άκη Παυλόπουλου στο ραδιοφωνικό σταθμό «Real fm», ο Βουλευτής Αρκαδίας του ΠΑΣΟΚ Οδυσσέας Κωνσταντινόπουλος δήλωσε πως «την κύρια ευθύνη για όλα όσα συμβαίνουν έχει ο κ.Τσίπρας.
Γνώριζε κάθε στιγμή τα πάντα, και στο παρά ένα έκανε πίσω – για τους δικούς του λόγους, μάλλον γιατί φοβήθηκε προσωπικά ο ίδιος για τον εαυτό του και για τις εξελίξεις που θα έφερνε αυτό το σχέδιο, πιθανές ποινικές ή άλλες ευθύνες. Με αυτή τη διαδικασία, υπήρξαν κάποιοι που κέρδισαν πολλά εκατομμύρια. Δεν έχει ακόμη τεθεί στο δημόσιο διάλογο πως σε όλη αυτή την περίοδο, ο κ.Βαρουφάκης ενημέρωνε managersσε hedgefundsγια την πορεία των πραγμάτων. Αυτό πρέπει να αποκαλυφθεί και να αναδειχθεί σε όλο του το βάθος, για να γνωρίζουν οι πολίτες τον τρόπο με τον οποίο η Κυβέρνηση αυτή διαχειρίστηκε την εξουσία και πού ήθελε να κατευθύνει, με έναν κυνικό τρόπο, τη χώρα. Παρ’όλα αυτά, τις τελευταίες μέρες, δίνεται μία τεράστια μάχη από συγκεκριμένα ΜΜΕ να αθωωθεί ο κ.Τσίπρας και να αποδοθούν όλα στον κ.Βαρουφάκη.» 
Ο κ.Κωνσταντινόπουλος διευκρίνισε πως και ο κ.Τσίπρας παραδέχθηκε, με τον τρόπο του, πως γνώριζε όλο αυτό το σχεδιασμό, και για το λόγο αυτό έκανε και δημοψήφισμα, το οποίο και μετέφρασε και με τον τρόπο που ήθελε: «Ο κ.Σόιμπλε είχε όντως προτείνει την έξοδο από το ευρώ και στον κ.Βενιζέλο, και η τότε Κυβέρνηση την απέρριψε κάθετα. Την ίδια πρόταση επανέλαβε ο κ.Σόιμπλε στην τωρινή Κυβέρνηση, στον κ.Βαρουφάκη, το Μάρτιο, όπως ο ίδιος ο κ.Βαρουφάκης δήλωσε. Εντούτοις, χρειάστηκε να περάσουν τρεις μήνες, για να γίνει δημοψήφισμα. Γιατί τότε, το Μάρτιο, η Κυβέρνηση δεν ενημέρωσε τους πολίτες, δεν ξεκαθάρισε αν όντως η θέση της ήταν να παραμείνει η χώρα στο ευρώ και στην Ευρωπαϊκή Ένωση, αν ήταν διατεθειμένη να κάνει τα πάντα για το σκοπό αυτό; Αντί γι’αυτό, άφηνε την κατάσταση να χειροτερεύει, το κόστος για τους πολίτες να μεγαλώνει, τα μέτρα που θα έπρεπε και θα πρέπει να ληφθούν να πολλαπλασιάζονται, και παράλληλα, η Κυβέρνηση δούλευε παράλληλα με τον κ.Σόιμπλε το σχέδιο της δραχμής!»
Ο Βουλευτής του ΠΑΣΟΚ υπενθύμισε πως η Κυβέρνηση έριχνε καθημερινά νερό στο μύλο του κ.Σόιμπλε, δουλεύοντας το σχέδιο της δραχμής από τη δική της αφετηρία: «αντί να δουλέψει με το σωστό τρόπο για να αποφύγουμε αυτό το ενδεχόμενο, δεν προχωρούσε πράγματα, ανέβαζε το δημοσιονομικό κενό, δεν έκανε μεταρρυθμίσεις, έπαιζε κάθε μέρα με όλα τα θέματα, και φτάσαμε εδώ που φτάσαμε.» Ο κ.Κωνσταντινόπουλος εξέφρασε την εκτίμησή του στον κ.Λαφαζάνη και στον κ.Λαπαβίτσα, παρά την κάθετη πολιτική του διαφωνία μαζί τους, «γιατί έλεγαν πάντοτε την αλήθεια, δηλώνοντας πως έχουν ένα άλλο πολιτικό σχέδιο. Όμως το πρόβλημα δεν είναι ο κ.Λαφαζάνης και ο κ.Λαπαβίτσας. Αυτοί δεν έχουν την πολιτική δημοφιλία για να προωθήσουν αυτό το σχέδιο. Τη δημοφιλία τη διαθέτει ο Πρωθυπουργός, που είναι ο μόνος ο οποίος μπορεί να αλλάξει τους συσχετισμούς και τα δεδομένα, όπως μετέτρεψε και το “όχι” του δημοψηφίσματος σε “ναι”, μέσα σε μία μέρα. Έτσι, ως ο χαρακτηριστικότερος δημαγωγός της εποχής μας, απέρριψε τα μέτρα του Γιούνκερ, και μας έφερε και άλλα 5 δις. ευρώ μέτρα. Τελικά το πραγματικό ερώτημα του δημοψηφίσματος ήταν “σας φτάνουν τα μέτρα ή όχι;” Εγώ απάντησα πως “ναι, μου φτάνουν τα μέτρα”, αλλά η πλειοψηφία πως “όχι, θέλουμε κι άλλα”. ». 
Ο κ.Κωνσταντινόπουλος καταλήγοντας, δήλωσε κατηγορηματικά πως δεν υπάρχει πλέον χώρος για συμψηφισμούς, η Κυβέρνηση να αναλάβει τις ευθύνες της και να αποδώσει όσες άλλες αναλογούν όπου θεωρεί πως ανήκουν. «Να αποδοθούν όλες οι ευθύνες. Όταν κάποιος είναι Πρωθυπουργός, δεν μπορεί να δηλώνει πως δεν γνωριζει. Δεν ισχύει το ίδιο για κάθε Βουλευτή, αλλά το ιερατείο του Μαξίμου έχει την ευθύνη. Αν ο κ.Τσίπρας θεωρεί πως εκκρεμούν ευθύνες από το παρελθόν, ας κάνει αυτό που πρέπει. Φοβάμαι όμως πως δεν μπορεί, γιατί αυτούς με τους οποίους συνομιλείς το βράδυ, δεν μπορείς να τους χτυπήσεις το πρωί.» 

3 σχόλια

  • Πολιτικοί αγύρτες!!
    Πολιτικοί αγύρτες!! Τετάρτη, 29 Ιουλίου 2015 11:19 Σύνδεσμος σχολίου

    Πολύ ΣΩΣΤΑ τα λέει!!!!! Πάμε να βγάλουμε λάδι τον Τσιπράκο τώρα? Ο Βαρουφάκης ότι έκανε το έκανε σε συνεννόηση μαζί του! Οι μεθοδεύσεις τους ήταν άθλιες και φοβερά επιζήμιες για τους πολίτες και τη χώρα, και πρέπει να πληρώσουν!!!!!

  • gas
    gas Τετάρτη, 29 Ιουλίου 2015 08:44 Σύνδεσμος σχολίου

    Το ΠΑΣΟΚ είναι εδώ ενωμενο δυνατό!!!!!!

  • Αντύπας
    Αντύπας Τρίτη, 28 Ιουλίου 2015 23:34 Σύνδεσμος σχολίου

    ΜΠΟΡΕΙΣ ΝΑ ΜΟΥ ΠΕΙΣ_Ο ΤΖΟΧΑΝΤΖΟΠΟΥΛΟΣ ΓΙΑΤΙ ΕΪΝΑΙ ΦΥΛΑΚΗ;;;;ΑΦΟΥ ΤΟΝ ΕΒΓΑΛΕΣ ΛΑΔΙ ΣΤΗΝ ΕΞΕΤΑΣΤΙΚΗ ΤΗΣ ΒΟΥΛΗΣ(ο Βαγγελης που τον ανεχώσουν για ότι έκανε;;;;;)¨Αντε χάσου λοιπόν......

Προσθήκη σχολίου

Βεβαιωθείτε ότι εισάγετε τις (*) απαιτούμενες πληροφορίες, όπου ενδείκνυται. Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.

Επιστροφή στην κορυφή

Διαβάστε επίσης...