Menu
RSS
Παρασκευή, 19/04/2024
kalimera-arkadia logo
kalimera Arkadia Facebook pageKalimera Arkadia TwitterKalimera Arkadia YouTube channel
ΚΤΕΛ Αρκαδίας

Ο Σμυρνιώτης καλεί τη Δημοτική Αρχή να πάρει πίσω τις αυξήσεις για τα τέλη στο Πανηγύρι της Τεγέας

Ο Σμυρνιώτης καλεί τη Δημοτική Αρχή να πάρει πίσω τις αυξήσεις για τα τέλη στο Πανηγύρι της Τεγέας
Νέα ανακοίνωση εξέδωσε ο πρώην Δήμαρχος Τρίπολης, Γιάννης Σμυρνιώτης και η παράταξή του «Νέα Τρίπολη» και αναφέρουν: «Κατά το δια περιφοράς Δημοτικό Συμβούλιο της 12.08.2015 που προκλήθηκε μετά το με αρ. πρωτ. 65501/9378/11-08-2015 έγγραφο της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Πελοποννήσου ελήφθη η  534/12.08.2015 απόφαση με θέμα: «Επιβολή τελών κατάληψης κοινοχρήστων χώρων στο πλαίσιο διεξαγωγής της στην Παλαιά Επισκοπή Τεγέας Δήμου Τρίπολης» (ΑΔΑ:63ΛΩΩΗΡ-ΘΥ4).
Παρακάμπτουμε το γεγονός ότι παρά την ισχύουσα νομοθεσία, που είχε ήδη ληφθεί υπ’ όψη του Δήμου Τρίπολης κατά την ψήφιση της Κανονιστικής του 2014, τόσο οι αποφάσεις της Οικονομικής Επιτροπής 467/2015 όσο και του Δημοτικού Συμβουλίου 474/05.08.2015 με θέμα: «Κανονισμός Λειτουργίας Εμποροπανήγυρης στην Παλαιά Επισκοπή Τεγέας Δήμου Τρίπολης» (ΑΔΑ: 71ΣΥΩΗΡ-ΑΧΚ) και 479/10.08.2015 με θέμα: «Καθορισμός Ειδικού Τέλους για την λειτουργία της Εμποροπανήγυρης» (ΑΔΑ:73Δ7ΩΗΡ-2ΞΠ) συνέχιζαν να χαρακτηρίζουν τα τέλη ως ανταποδοτικά, γεγονός που επισημάνθηκε από το παραπάνω έγγραφο της Αποκεντρωμένης Διοίκησης.
Συναινέσαμε λοιπόν και εμείς στην παράκαμψη της τυπικής διαδικασίας και στην δια περιφοράς σύγκλιση, χθες 12.08.2015, τόσο της Οικονομικής Επιτροπής όσο και του Δημοτικού Συμβουλίου ώστε να αποκατασταθεί η νομιμότητα και να αντικατασταθεί ο όρος «ανταποδοτικά τέλη» με τον όρο «τέλη κατάληψη κοινόχρηστων χώρων» και να  διεξαχθεί ομαλά  η εμποροπανήγυρη της Τεγέας
Όμως, κατά την ανάρτηση στη ΔΙΑΥΓΕΙΑ της 534/12.08.2015 απόφασης του Δημοτικού Συμβουλίου με έκπληξη διαπιστώσαμε ότι αυτή περιελάμβανε και αναδιαμόρφωση του ύψους των τελών που σε πολλές περιπτώσεις  διπλασιάζονται ή και τριπλασιάζονται έναντι αυτών που είχαν αποφασιστεί με τις 474/05.08.2015 (ΑΔΑ: 71ΣΥΩΗΡ-ΑΧΚ) και 479/10.08.2015 (ΑΔΑ:73Δ7ΩΗΡ-2ΞΠ) αποφάσεις του  Δημοτικού Συμβουλίου.
Καλούμε λοιπόν τώρα, έστω και την ύστατη στιγμή, τον κ. Παυλή να προχωρήσει σε τροποποίηση της χθεσινής απόφασης και να επαναφέρει τα τέλη στο ύψος που είχε αποφασιστεί στο Δημοτικό Συμβούλιο της 5 Αυγούστου κατά το οποίο και είχε δεσμευτεί ότι ουδεμία αύξηση θα γίνει στα τέλη και θα ισχύσουν τα περσινά.
Σε διαφορετική περίπτωση, αφενός «πρωτοστατεί» στην διάλυση ενός θεσμού που πλησιάζει τον ενάμιση αιώνα συνεχούς λειτουργίας αφετέρου εμπαίζει τους επαγγελματίες που με τη συμμετοχή τους στηρίζουν το θεσμό σ’ αυτές τις δύσκολες συνθήκες αλλά και τις Δημοτικές Παρατάξεις και όλους τους Δημοτικούς Συμβούλους που του έδωσαν την εν λευκώ εξουσιοδότησή τους ώστε να διεξαχθεί το Δημοτικό Συμβούλιο με παράκαμψη της τυπικής διαδικασίας.»

7 σχόλια

  • Στο δημοτικό γρήγορα που θες και δήμο
    Στο δημοτικό γρήγορα που θες και δήμο Παρασκευή, 14 Αυγούστου 2015 21:02 Σύνδεσμος σχολίου

    Διαμάντι με Η, γίνεται με Ε στο τέλος.....η κοπελιά δικαιολογεί τελικά τη φήμη της!!! και να ήταν η μόνη αστοιχείωτη στο δήμο θα ήταν καλά...αλλά άστα να πάνε, πολύ χαμηλό το επίπεδο γενικά....

  • ΜΙΑ ΑΛΛΗ ΚΟΠΕΛΙΑ
    ΜΙΑ ΑΛΛΗ ΚΟΠΕΛΙΑ Παρασκευή, 14 Αυγούστου 2015 18:53 Σύνδεσμος σχολίου

    ΤΟ ΔΙΑΜΑΝΤΙ ΦΙΛΤΑΤΗ ΓΡΑΦΕΤΕ ΜΕ -Ι- ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΕ -Η- ΑΛΛΑ ΤΙ ΠΕΡΙΜΕΝΕΙΣ ΑΠΟ ΑΜΟΡΦΩΤΟΥΣ .... ΓΙΑ ΑΥΤΟ ΤΑ ΒΛΕΠΕΙΣ ΟΛΑ ΩΡΑΙΑ ΜΕ ΤΟΝ ΜΗΤΣΟ , ΝΑ ΣΕ ΔΩ ΟΤΑΝ Ο ΜΗΤΣΟΣ "ΘΑ ΛΑΚΑΕΙ" ΓΙΑΤΙ ΑΚΟΜΑ ΤΟ ΑΕΡΟΠΛΑΝΟ ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΠΙΑΣΕΙ ΕΔΑΦΟΣ ... ΕΚΕΙ ΝΑ ΣΕ ΔΩ ΚΟΠΕΛΙΑ... ΞΕΡΕΙΣ ΕΣΥ

  • ΑΝΤΕ ΓΕΙΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑ
    ΑΝΤΕ ΓΕΙΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑ Παρασκευή, 14 Αυγούστου 2015 17:06 Σύνδεσμος σχολίου

    ΝΑΙ ΣΙΓΑ... ΔΕΝ ΘΑ ΠΙΑΣΟΥΜΕ ΤΟΝ ΓΙΑΝΚΟ ΣΤΟ ΣΤΟΜΑ ΜΑΣ?? ΠΗΡΕ ΕΝΑΝ ΔΗΜΟ ΔΙΑΜΑΝΤΗ ΚΑΙ ΤΟΝ ΕΚΑΝΕ ΣΑΝ ΤΑ ΜΟΥΤΡΑ ΤΟΥ, ΕΝΑ Μ@@@@@@!! ΑΧ ΤΡΟΜΑΡΑ ΤΟΥ!!!

  • άντε από δω!!!!
    άντε από δω!!!! Παρασκευή, 14 Αυγούστου 2015 15:06 Σύνδεσμος σχολίου

    ΕΤΣΙ!!!! Στείλτ' τον εκεί που πρέπει επιτέλους τον "εξυπνάκια" που όλο κι όλο κουβαλάει το μυαλό ενός πεντάχρονου, κι αυτό με δυσκολία! Να κοιτάνε τα χάλια τους εκεί που τα έχουν κάνει σαν τα μούτρα τους και χειρότερα και να αφήσουν το Σμυρνιώτη ήσυχο! Είναι πολύ λίγοι για να τον πιάνουν στο στόμα τους, αφού είναι 100 φορές χειρότεροι, και λίγα λέω!

  • Χαιρετίσματα
    Χαιρετίσματα Παρασκευή, 14 Αυγούστου 2015 09:15 Σύνδεσμος σχολίου

    Απλά την πρώτη κανονιστική του 2011 αφού πρώτα την ψήφισε ο Παυλής μετά το πανηγύρι την προσέβαλε -ποιόε κάνει μόνο πολιτική (;), αυτή του 2012 εγκρίθηκε και το 2013 άρχισε το παραμύθι με την κλήρωση για την οποία κλήρωση φέτος έκανε ...τουμπεκί, ενώ τη για φετινή κανονιστική τα "μαντάτα" από την Αποκεντρωμένη του ήρθαν τρεις μέρες μετά την ψήφιση κατά την τροποποίηση διπλοτριπλασίασε "δια περιφοράς" τα τέλη με εισήγηση και του "φωστήρα" Γενικού Σωτήρη θεωρώντας όλους ηλίθιους. Κάνω κάπου λάθος νουμεράκι που αναφέρεσαι μόνιμα στο ...παρεάκι του Σμυρνιώτη και πρόσεχε γιατί με τις ...συνεχιζόμενες "εξυπνάδες" σου - ξέρεις εσύ- βλέπω σύντομα να περνάς την μεγάλη πόρτα εκεί στην Πλατεία Άρεως...

  • Άντε γειααααααααααα ΕΣΥ και το παρεάκι σας φάγαμε και εσάς στην μάπα....
    Άντε γειααααααααααα ΕΣΥ και το παρεάκι σας φάγαμε και εσάς στην μάπα.... Πέμπτη, 13 Αυγούστου 2015 17:30 Σύνδεσμος σχολίου

    Σμυρνιωτης πάντα ανεύθυνος και πάντα όλα μόνο και μόνο για πολιτική!!!
    Οι δημότες σε έχουν φτύσει και ΕΣΥ νομίζεις Αυγουστιάτικα οτι ψιχαλίζει!!!

  • ΑΝΩΝΥΜΟΣ
    ΑΝΩΝΥΜΟΣ Πέμπτη, 13 Αυγούστου 2015 16:01 Σύνδεσμος σχολίου

    ΑΣΤΑ ΓΙΑΝΝΗ. ΤΙ ΕΚΑΝΕΣ ΤΟΣΑ ΧΡΟΝΙΑ ΕΣΥ? ΕΙΧΕΣ ΠΟΤΕ ΚΑΝΟΝΙΣΤΙΚΗ ΓΙΑ ΤΟ ΠΑΝΗΓΥΡΙ? ΑΛΛΑ ΕΠΕΙΔΗ ΤΑ ΕΙΧΕΣ ΣΚΑΤΑ ΤΟΣΑ ΧΡΟΝΙΑ ΘΕΣ ΚΑΙ ΝΑ ΠΑΡΑΜΕΙΝΟΥΝ ΕΤΣΙ! ΑΥΤΟ ΔΕΝ ΓΙΝΕΤΕ!!!!

Προσθήκη σχολίου

Βεβαιωθείτε ότι εισάγετε τις (*) απαιτούμενες πληροφορίες, όπου ενδείκνυται. Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.

Επιστροφή στην κορυφή

Διαβάστε επίσης...