Menu
RSS
Παρασκευή, 19/04/2024
kalimera-arkadia logo
kalimera Arkadia Facebook pageKalimera Arkadia TwitterKalimera Arkadia YouTube channel
ΚΤΕΛ Αρκαδίας

Το αεροδρόμιο της Τρίπολης, ο βουλευτής Μεσσηνίας του ΣΥΡΙΖΑ κ. Θανάσης Πετράκος και οι υπόλοιποι βουλευτές Πελοποννήσου του ΣΥΡΙΖΑ

Το αεροδρόμιο της Τρίπολης, ο βουλευτής Μεσσηνίας του ΣΥΡΙΖΑ κ. Θανάσης Πετράκος και οι υπόλοιποι βουλευτές Πελοποννήσου του ΣΥΡΙΖΑ
Πριν λίγες μέρες εξαγγέλθηκε και υπογράφτηκε ότι το στρατιωτικό αεροδρόμιο της Τρίπολης θα λειτουργήσει και ως πολιτικό. Για το αν πρέπει να γίνει αυτό, παραπέμπω στις απόψεις όλων των φορέων τής Πελοποννήσου, κυρίως όσοι ασχολούνται με τον Τουρισμό, που το θεωρούν κρίσιμο, όχι μόνο της Αρκαδίας, αλλά και Αργολίδας, Κορινθίας, Λακωνίας. Λογικό, αφού η Τρίπολη βρίσκεται στο κέντρο της Πελοποννήσου και συνεπώς άνθρωποι και προϊόντα μπορούν πολύ πιο εύκολα να φτάσουν στον προορισμό τους, από την Τρίπολη, παρά από οπουδήποτε αλλού.
Στην εξαγγελία αυτή αρνητικά στέκονται παράγοντες και φορείς τής Μεσσηνίας – Καλαμάτας, για να μην γίνει το αεροδρόμιο της Τρίπολης ανταγωνιστικό αυτού της Καλαμάτας. Λογικό και θεμιτό σε ένα βαθμό, κάθε νομός ή περιοχή προσπαθεί να έχει στον τόπο του τα όποια οφέλη.
Στις καλές παραδόσεις της αριστεράς ήταν και το ότι προσπαθούσε να αρθεί πάνω από τοπικιστικές λογικές και να προβάλλει το αντικειμενικά ορθό και να αποφεύγονται οι «εμφύλιες» διαμάχες, απομεινάρια άλλων εποχών. Την παράδοση αυτήν ξεχνά και δεν είναι πρώτη φορά, ο βουλευτής Μεσσηνίας του ΣΥΡΙΖΑ κ. Θανάσης Πετράκος, ο οποίος υπέβαλε ερώτηση στη Βουλή, στοχεύοντας να μην πραγματοποιηθεί η εξαγγελία. Αναφέρεται βέβαια σε έργα που πρέπει να γίνουν στο αεροδρόμιο Καλαμάτας, αλλά εμμέσως και σαφέστατα στρέφεται εναντίον τού να λειτουργήσει, ως πολιτικό, το αεροδρόμιο της Τρίπολης. Από τα ΜΜΕ διάβασα ότι σε δηλώσεις του, με αφορμή την ερώτηση του στη Βουλή (πηγή ΠΥΛΟΣ news), αναφέρει τα εξής:
<< Εκτίθεται ανεπανόρθωτα ο Βουλευτής Μεσσηνίας και Πρωθυπουργός κ. Σαμαράς, και είναι υπόλογος απέναντι στους πολίτες της Μεσσηνίας μετά τις απίστευτες δηλώσεις των Υπουργών της κυβέρνησή του, κ. Μ. Χρυσοχοΐδη και Δ. Αβραμόπουλου. Η δήλωση ότι το αεροδρόμιο της Καλαμάτας είναι κορεσμένο!!! και για αυτό πρέπει να ανοίξει και άλλο το οποίο μάλιστα θα απέχει 35 λεπτά από το αεροδρόμιο της Καλαμάτας είναι προκλητική. Αν το αεροδρόμιο της Καλαμάτας, σύμφωνα με τις δηλώσεις του κ. Χρυσοχοΐδη, είναι κορεσμένο, τότε οφείλει να απαντήσει ο κ. Χρυσοχοΐδης και πρώτα από όλα ο Πρωθυπουργός της χώρας κ. Σαμαράς γιατί δεν έχει προχωρήσει μετά από 26 μήνες που βρίσκεται στην διακυβέρνηση της χώρας στην αναβάθμιση των υποδομών του αεροδρομίου της Καλαμάτας>>.
Δικαίωμα είναι του κ. Πετράκου, να κάνει τη δουλειά του, όπως αυτός νομίζει και δικαίωμα οιουδήποτε να τον κρίνει. Όμως είναι υποχρέωση του ΣΥΡΙΖΑ Αρκαδίας, αλλά και Αργολίδας, Κορινθίας, Λακωνίας και των βουλευτών τού ΣΥΡΙΖΑ των ίδιων αυτών Νομών, να πάρουν θέση και για το αεροδρόμιο της Τρίπολης και για την παρέμβαση του κ. Πετράκου. Μπας και κωλώσει λίγο γιατί έχει πολλή φόρα και εμφανίζεται, κάπως, σαν Πελοποννησιάρχης του ΣΥΡΙΖΑ. Πολύ περισσότερο που γνωρίζουμε ότι όπως λειτουργεί το πολιτικό σύστημα, οι παρεμβάσεις και οι επιθέσεις, πολλές φορές αποδίδουν και εξαγγελίες μένουν στα λόγια, επειδή έχουν, πραγματικά ή υποθετικά, πολιτικό κόστος. Αυτό προσπαθεί να περάσει ο κ. Πετράκος, δηλ. ότι τυχόν λειτουργία του αεροδρομίου της Τρίπολης, ως πολιτικού, θα έχει πολιτικό κόστος για όσους το αποφάσισαν και ότι δεν πρέπει να πραγματοποιηθεί!!! Προφανώς και περιμένουμε λοιπόν τις θέσεις των βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ και των άλλων τεσσάρων Νομών της περιφέρειας Πελοποννήσου.
Νίκος Δελφάκης - Τρίπολη 29 -09 - 2014

3 σχόλια

  • κακοκολόγησα τη ΔΗΜΑΡ προσφάτως
    κακοκολόγησα τη ΔΗΜΑΡ προσφάτως Τρίτη, 30 Σεπτεμβρίου 2014 17:26 Σύνδεσμος σχολίου

    Νίκο μου το κακό είναι ότι έχεις δίκο εν προκειμένω. Περιφέρεια πελοποννήσου σημαίνει μόνο Καλαμάτα. Έστω και "αριστέρη" Καλαμάτα !!!!

  • POL
    POL Τρίτη, 30 Σεπτεμβρίου 2014 16:54 Σύνδεσμος σχολίου

    ΓΙΑΤΙ ΣΤΕΝΑΧΩΡΕΙΣ ΤΟΥΣ ΣΥΡΙΖΑΙΟΥΣ
    ΣΙΓΑ ΜΗΝ ΠΑΡΟΥΝ ΘΕΣΗ....

  • PILOT
    PILOT Τρίτη, 30 Σεπτεμβρίου 2014 14:55 Σύνδεσμος σχολίου

    Απόλυτα σωστός ο κ. Δελφάκης!

Προσθήκη σχολίου

Βεβαιωθείτε ότι εισάγετε τις (*) απαιτούμενες πληροφορίες, όπου ενδείκνυται. Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.

Επιστροφή στην κορυφή

Διαβάστε επίσης...