Menu
RSS
Παρασκευή, 19/04/2024
kalimera-arkadia logo
kalimera Arkadia Facebook pageKalimera Arkadia TwitterKalimera Arkadia YouTube channel
ΚΤΕΛ Αρκαδίας

Διατροφικές δεσμεύσεις για το νέο έτος

Διατροφικές δεσμεύσεις για το νέο έτος
Στην αρχή κάθε έτους, πολλοί από εμάς σπεύδουν να βάλουν διατροφικούς στόχους για την καινούργια χρονιά που μέσα σε λίγες εβδομάδες έχουν ξεχαστεί. Ξεχάστε μη ρεαλιστικούς στόχους και ακολουθείστε 5 απλά βήματα που μπορείτε να αρχίσετε ακόμα και τώρα ώστε στο τέλος της χρονιάς να είστε πιο υγιείς.
 
1.       Πάρε ένα φρούτο στη δουλειά ή στο σχολείο.
Είναι το πιο εύκολο πράγμα για κολατσιό καθώς δεν απαιτείται μαγείρεμα. Πάρε πακέτο ένα φρούτο ως σνακ. Αν δεν έχεις το χρόνο να καθαρίσεις ένα φρούτο, πολλά καταστήματα τα προσφέρουν έτοιμα. Θα κάνει καλό στην υγεία σου και στην τσέπη σου.
 
2.       Αντικατέστησε τα αγαπημένα σου προϊόντα δημητριακών με ολικής άλεσης.
Αν ζυμώνεις συχνά, αντικατέστησε μερικώς το λευκό αλεύρι στο ψωμί με αλεύρι ολικής αλέσεως. Συνήθως αν αντικαταστήσεις από το ένα τρίτο έως το ήμισυ του αλεύρου δε θα υπάρξει διαφορά στο τελικό προϊόν. Επέλεξε ολικής άλεσης ζυμαρικά σε πολλές εκδοχές αντί για "λευκά" ζυμαρικά.
 
3.       Δοκίμασε ένα σπιτικό γεύμα αντί να παραγγείλεις απ’ έξω.
Αν τρως έξω συχνά, επίλεξε 2 φορές την εβδομάδα να κάνεις κάτι στο σπίτι. Δεν χρειάζεται να είσαι μάγειρας. Υπάρχουν πολλά προϊόντα που διατίθενται στο εμπόριο για ένα σπιτικό γεύμα χωρίς να ξοδέψεις ώρες στην κουζίνα. Κατά το μαγείρεμα να προετοίμασε επιπλέον ποσότητα έτσι ώστε να βάλεις τα περισσεύματα στην κατάψυξη ή και για το μεσημεριανό γεύμα για την επόμενη μέρα.
 
4.       Όχι άλλα αναψυκτικά, είτε κανονικά είτε light.
Αν πίνεις αρκετά κουτάκια αναψυκτικού την ημέρα, ξεκίνησε πίνοντας ένα λιγότερο κάθε μέρα. Τα κανονικά αναψυκτικά στην πλειοψηφία τους αποτελούνται από ζάχαρη και τίποτα άλλο. Τα light αναψυκτικά περιέχουν λιγότερες θερμίδες λόγω των γλυκαντικών που περιέχουν. Αντικατέστησε τα αναψυκτικά με γάλα ή χυμό φρούτων. Όταν χρειάζεσαι κάτι πιο γλυκό, καλή επιλογή είναι ένα τσάι με λίγο μέλι. Μη ξεχνάς να πίνεις νερό καθόλη την ημέρα.
 
5.       Δώστε ενέργεια στον εαυτό σου μέσα σε δύο ώρες από το πρωινό ξύπνημα.
Το να τρως πρωινό τακτικά θα σε βοηθήσει σε πιο υγιεινές διατροφικές επιλογές κατά τη διάρκεια της υπόλοιπης ημέρας. Αν το παραλείπεις, ξεκίνησε με κάτι απλό, όπως ένα φρούτο. Αν τρως πρωινό τακτικά, αλλά έχεις κουραστεί από τα ίδια και τα ίδια, πειραματίσου με νέες ασυνήθιστες επιλογές ή ακόμα και διαφορετικό είδος πρωινού κάθε μέρα.
Γιατί να περιμένεις; Ξεκίνησε τη νέα χρονιά, ενσωματώνοντας αυτές τις απλές στρατηγικές στην καθημερινότητα σου από σήμερα. Στο τέλος του χρόνου θα είσαι ο καλύτερος εαυτό σου!
 
ΒΑΣΙΛΙΚΗ ΔΕΔΕ
Κλινικός Διαιτολόγος – Διατροφολόγος
MSc στην Κλινική Διατροφή
Απόφοιτος Χαροκοπείου Πανεπιστημίου
Μέλος του Πανελλήνιου Συλλόγου Διαιτολόγων – Διατροφολόγων
Μέλος της Ένωσης Διαιτολόγων – Διατροφολόγων Ελλάδος
Μέλος της Ομάδας Εργασίας – Ομάδας Ειδικών στη Διαχείριση Βάρους
Κύπρου 1, 22100 Τρίπολη
Τηλ. 2710 232841, Κιν. 6948 583421
Email: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

Προσθήκη σχολίου

Βεβαιωθείτε ότι εισάγετε τις (*) απαιτούμενες πληροφορίες, όπου ενδείκνυται. Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.

Επιστροφή στην κορυφή

Διαβάστε επίσης...