Menu
RSS
Παρασκευή, 29/03/2024
kalimera-arkadia logo
kalimera Arkadia Facebook pageKalimera Arkadia TwitterKalimera Arkadia YouTube channel
ΚΤΕΛ Αρκαδίας

Για την νέα Κυβέρνηση - Γράφει ο Νίκος Δελφάκης

Για την νέα Κυβέρνηση - Γράφει ο Νίκος Δελφάκης
Ι. Η πρωτιά του ΣΥΡΙΖΑ ήταν δεδομένη από την αρχή τής προεκλογικής περιόδου.
ΙΙ. Ο λαός δεν ήθελε 2ες εκλογές, που θα ήταν κακή εξέλιξη για τη χώρα, εξάλλου, κατά γενική ομολογία. Τούτο σημαίνει ότι πολιτικές δυνάμεις που θα μπορούσαν να είναι κυβερνητικοί εταίροι (με δεδομένη την πρωτιά του Συριζα) έπρεπε να λάβουν υπόψη τους το στοιχείο αυτό και όχι να εμφανίζονται κάπως «ναι μεν θα συνεργαστώ, αλλά θα τον πηγαίνω …. πηδώντας τον συριζα». Μιλώ κυρίως για το Ποτάμι, που ήταν στη συγκυρία αυτή ο εν δυνάμει εταίρος. Σαν ακραίο παράδειγμα της εσφαλμένης αυτής τακτικής φέρνω εκείνο που όταν αρνήθηκε ο Σαμαράς το ντιμπέιτ, βγήκε ο ΣΘ και είπε, «καλώ εγώ τον Τσίπρα σε ντιμπέιτ», κάπως σαν να τον κατατρόπωνε, αντί του Σαμαρά!!. Όταν ο ψηφοφόρος βλέπει κάτι τέτοιο, δηλ. είτε αδυναμία σχηματισμού κυβέρνησης – είτε να σκέπτεται ότι μια τέτοια κυβέρνηση θα βρίσκεται συνεχώς στην κόψη του ξυραφιού, το «λύνει» δίνοντας αυτοδυναμία ή περίπου αυτοδυναμία και πριμοδοτεί έναν σίγουρο εταίρο.
ΙΙΙ. Δεν μπορεί να εννοηθεί οποιαδήποτε μίζερη και για «επιμέρους ζητήματα» στάση απέναντι στην νέα Κυβέρνηση και μάλιστα πριν απ΄ οτιδήποτε. Μακάρι να πετύχει!, χωρίς τούτο να σημαίνει ότι πρέπει να αυτοπεριοριστεί κανείς στην κριτική του.
ΙV. Ο κ. Τσίπρας νομίζω ότι γνωρίζει ότι είναι άλλο πράγμα να είναι κανείς αρχηγός κόμματος και άλλο Πρωθυπουργός, με απεριόριστες, σχεδόν, δυνατότητες πρωτοβουλιών και αποφάσεων, μακριά από κάμποσα (όχι όλα – προς αποφυγή παρεξηγήσεων) κολλημένα μυαλά που ενδημούν στις οργανώσεις του Συριζα.
Τα πράγματα δεν είναι εύκολα, όλοι το γνωρίζουμε αυτό, ωστόσο υπάρχουν περιθώρια αλλαγών, ακόμα και άμεσων. Εξαρτάται από τον Πρωθυπουργό και μια ηγετική ομάδα 8-10 ατόμων. Κατά πόσο είναι αποφασισμένοι να ενεργήσουν γρήγορα και στοχευμένα. Η Ιστορία τής χώρας αυτό  διδάσκει. Όταν έγιναν μείζονες και ουσιαστικές αλλαγές, έγιναν από έναν στενό πυρήνα κάποιας φωτισμένης ομάδας ηγετών (Ελ. Βενιζέλος, Κων. Καραμανλής της μεταπολίτευσης) σε οξεία κόντρα πολλές φορές και με το εσωτερικό των κομμάτων τους.
Στο χέρι τους και μόνο είναι, λοιπόν.

3 σχόλια

  • Ιωνάθαν
    Ιωνάθαν Σάββατο, 31 Ιανουαρίου 2015 16:53 Σύνδεσμος σχολίου

    Εσείς δεν διατυμπανίζατε, ότι δεν είστε με τον ΣΥΡΙΖΑ αλλά με την ΔΗΜΑΡ? Καλές κωλοτούμπες κύριε Δελφάκη....

  • ΚΥΒΕΡΝΩΣΑ ΑΡΙΣΤΕΡΑ
    ΚΥΒΕΡΝΩΣΑ ΑΡΙΣΤΕΡΑ Παρασκευή, 30 Ιανουαρίου 2015 19:40 Σύνδεσμος σχολίου

    Για την Χρυση Αυγη δεν ειπες τίποτα Νίκο. Είναι MUST σε κάθε πολιτικο σχόλιο να πέφτει και μια καταδίκη του μορφώματος. Δημοκρατική καταδίκη βεβαίως βεβαίως !

  • ντουντουλας
    ντουντουλας Τρίτη, 27 Ιανουαρίου 2015 01:52 Σύνδεσμος σχολίου

    Αχ ρε Νικο. Ειναι η πρωτη φορα που νομιζω οτι θα......συμφωνησω μαζι σου. Μαλλον ηλθε επι τελους η ωρα να κατασταλαξεις σε ωριμες πολιτικες τοποθετησεις.

Προσθήκη σχολίου

Βεβαιωθείτε ότι εισάγετε τις (*) απαιτούμενες πληροφορίες, όπου ενδείκνυται. Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.

Επιστροφή στην κορυφή

Διαβάστε επίσης...