Menu
RSS
Πέμπτη, 25/04/2024
kalimera-arkadia logo
kalimera Arkadia Facebook pageKalimera Arkadia TwitterKalimera Arkadia YouTube channel
ΚΤΕΛ Αρκαδίας

WiFi συνδεσιμότητα σε λαμπτήρες!

WiFi συνδεσιμότητα σε λαμπτήρες!
Αφού έχουμε ενσωματώσει στο οικιακό μας δίκτυο πολλές συσκευές, ήρθε η ώρα να συνδέσουμε και τις «έξυπνες» λάμπες που βγήκαν στην αγορά και εντυπωσιάζουν.


Μέχρι σήμερα γνωρίζαμε πως οι LED λαμπτήρες εξοικονομούν ενέργεια, έχουν πολύ μεγάλη διάρκεια ζωής και δεν εκλύουν θερμότητα. Πλέον, κάποιες από αυτές τις λάμπες έχουν δυνατότητα WiFi σύνδεσης, γεγονός που σημαίνει πως ένα πλήθος από νέες λειτουργίες μας περιμένει.

LIFX Sylvania

Ο νέος λαμπτήρας LIFX της Sylvania ανατρέπει τα δεδομένα στον φωτισμό. Πρόκειται για τον .εξυπνότερο λαμπτήρα στον κόσμο, ο οποίος έχει ήδη βραβευθεί για τις καινοτόμες λειτουργίες του. Ο λαμπτήρας έρχεται εξοπλισμένος με WiFi συνδεσιμότητα, προσφέροντας σε κάθε χρήστη την δυνατότητα απομακρυσμένου ελέγχου μέσω smartphone ή tablet. Ο πολυτάλαντος λαμπτήρας είναι πολύ εύκολος στην εγκατάστασή του, καθώς αρκεί η τοποθέτησή του στην θέση ενός κοινού λαμπτήρα, ενώ ταυτόχρονα διακρίνεται στον τομέα της αποδοτικότητας, με την μέση διάρκεια ζωής να αγγίζει τα 25 χρόνια. Μέσω της δυνατότητας dimming ελέγχετε την ένταση της φωτεινότητας, ενώ μια πλούσια παλέτα 16 εκατ. Χρωμάτων σας προσφέρει ανεξάντλητες, εναλλακτικές αποχρώσεις φωτισμού του χώρου ανάλογα με τη διάθεσή σας. Παράλληλα μία σειρά από πρωτοποριακές δυνατότητες πηγάζουν από την επικοινωνία του λαμπτήρα με το smartphone σας. Μπορεί για παράδειγμα να εκτελέσει χρέη φωτορυθμικού αναβοσβήνοντας στον ρυθμό που επιβάλει η μουσική σας ή να σας ειδοποιεί όταν έχετε μήνυμα στη συσκευή σας. Έχει την ικανότητα να σας καλωσορίσει μόλις φτάσετε σπίτι, καθώς ο λαμπτήρας μπορεί να ρυθμιστεί για να ανάβει μόλις ενταχθεί το κινητό σας στο οικιακό WiFi δίκτυο. Και επειδή με όλα τα παραπάνω ενδέχεται να ξεχάσετε πως ο LIFX είναι και λαμπτήρας, η φωτεινότητα των 1.017 lumens θα πλημμυρίσει με φως το χώρο που φιλοξενεί το καινούριο προϊόν της Sylvania.

Ενδεικτική τιμή 89 ευρώ.

Philips HUE

Αν αποκτήσετε το starter kit των ασύρματων γλόμπων Philips, θα βρείτε στην συσκευασία τρείς γλόμπους και τον ασύρματο ελεγκτή τους, ο οποίος συνδέεται στο router σας. Με τον τρόπο αυτό οι λαμπτήρες της οικογένειας HUE μπορούν να υπακούουν στις προσταγές του smartphone ή του tablet σας.

Μπορείτε χάρη στο ενσωματωμένο χρονόμετρο να ορίσετε την ώρα που επιθυμείτε να ξυπνήσετε το πρωί, ώστε ο λαμπτήρας να αυξάνει σταδιακά την ένταση του φωτισμού του από εκείνη την ώρα και μετά, προσφέροντάς σας ένα πολιτισμένο ξύπνημα.

Αν πάλι ξεχάσατε τα φώτα ανοικτά ή αντιθέτως θέλετε να τα ανοίξετε πριν μπείτε σπίτι ή ένα βράδυ που λείπετε, προκειμένου να αποθαρρύνετε επίδοξους διαρρήκτες, οι «έξυπνοι» λαμπτήρες της Philips δίνουν τη λύση. Ανοίξτε ή κλείστε τα φώτα του σπιτιού σας απ' όπου και αν βρίσκεστε, μιας και ο έλεγχος των λαμπτήρων φιλοξενείται πλεον στη φορητή συσκευή σας.

Τέλος η μακρόχρονη εμπειρία της Philips στον τομέα του φωτισμού σε συνδυασμό με αρκετές μελέτες που έχει πραγματοποιήσει η εταιρεία σε νοσοκομεία, σχολεία και άλλα πολυσύχναστα μέρη συνοψίζεται σε αυτό που αποκαλεί «light recipes»

Οι «συνταγές φωτός» σας δίνουν τη δυνατότητα να αλλάξετε το φωτισμό του χώρου ανάλογα με τις ανάγκες σας (χαλάρωση, συγκέντρωση, ενέργεια, διάβασμα κλπ), ενώ μπορείτε, φυσικά, να προσαρμόσετε τις προτεινόμενες «συνταγές» της Philips σύμφωνα με τη δική σας διάθεση και αισθητική.

Ενδεικτική τιμή 199 ευρώ το σετ.

ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΕΤΣΕΛΗΣ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΟΣ - ΡΑΔΙΟΗΛΕΚΤΡΟΛΟΓΟΣ

Προσθήκη σχολίου

Βεβαιωθείτε ότι εισάγετε τις (*) απαιτούμενες πληροφορίες, όπου ενδείκνυται. Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.

Επιστροφή στην κορυφή

Διαβάστε επίσης...