Menu
RSS
Σάββατο, 20/04/2024
kalimera-arkadia logo
kalimera Arkadia Facebook pageKalimera Arkadia TwitterKalimera Arkadia YouTube channel
ΚΤΕΛ Αρκαδίας

Επιτροπές στήριξης της Κυβέρνησης! Γράφει ο Νίκος Δελφάκης

Επιτροπές στήριξης της Κυβέρνησης! Γράφει ο Νίκος Δελφάκης
Διάβασα, με μεγάλη ομολογουμένως έκπληξη, ότι στα Τρίκαλα συγκροτείται επιτροπή στήριξης της Κυβέρνησης και έπονται ανάλογες σε όλη τη χώρα.
Ελπίζω να πρόκειται για μια πρωτοβουλία κάποιων παράφορων ή μή εχόντων εμπειρία τύπων και να μην ολοκληρωθεί, ούτε στα Τρίκαλα, ούτε αλλού και φαντάζομαι ότι η ηγεσία θα τους το πει να καμωθούνε.
Η κυβέρνηση μόλις έγινε, οι εκλογές μόλις πριν λίγες μέρες διενεργήθηκαν και φυσικά η κυβέρνηση  έχει τη στήριξη και κατά τεκμήριο. ΄Οση στήριξη χρειάζεται για να κάνει το έργο της. Γενικώς και αορίστως, επομένως, δεν βοηθά σε τίποτα πρακτικά οποιαδήποτε άλλη "στήριξη" με επιτροπές. Αν η ίδια η κυβέρνηση κρίνει ότι χρειάζεται μια συγκεκριμένη μορφή συμμετοχής του λαού σε ένα ειδικό θέμα, μπορεί να το προτείνει αυτή η ίδια στο λαό.
Αντιθέτως, επιτροπές στήριξης γενικά και αόριστα και συλλήβδην είναι επικίνδυνες. Ας υποθέσουμε ότι κάποιοι στην πορεία θεωρούν ότι για ένα θέμα πρέπει να διαμαρτυρηθούν ή να διαδηλώσουν σχετικά με κάποια κυβερνητική επιλογή (βασικό για μια Δημοκρατία). Τί εννοούν δηλ.; Πως τότε θα βγουν στους δρόμους από τη μια μεριά οι διαδηλώνοντες και από την άλλη μεριά οι στηρίζοντες; Και θα πλακωθούνε στους δρόμους; Προμηνύματα εμφυλίου; Συγκέντρωση και αντισυγκέντρωση!!, που στοιχειωδώς αν είχε διαβάσει κανείς την ιστορία της χώρας θα γνώριζε πότε υπήρξαν και ποια άσχημα αποτελέσματα έφεραν. 
  Να τους κόψουν γρήγορα την παπαριά που σκέφτηκαν, γρήγορα.
Νίκος Δελφάκης -  Τρίπολη 31-01-2015

Προσθήκη σχολίου

Βεβαιωθείτε ότι εισάγετε τις (*) απαιτούμενες πληροφορίες, όπου ενδείκνυται. Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.

Επιστροφή στην κορυφή

Διαβάστε επίσης...