Menu
RSS
Σάββατο, 20/04/2024
kalimera-arkadia logo
kalimera Arkadia Facebook pageKalimera Arkadia TwitterKalimera Arkadia YouTube channel
ΚΤΕΛ Αρκαδίας

Η εμπειρία στελεχών και δημοτικών παρατάξεων περί τα σκουπίδια - Γράφει ο Ν. Δελφάκης

Η εμπειρία στελεχών και δημοτικών παρατάξεων περί τα σκουπίδια - Γράφει ο Ν. Δελφάκης
Εξαιρώ το πολυδαίδαλον διατάξεων και ρυθμίσεων που άλλοτε όριζαν αρμόδιο τον Νομάρχη, άλλοτε τον Περιφερειάρχη και άλλοτε τον ΦΟΔΣΑ και αναφέρομαι σε όσα αφορούν τον Δήμο.


Από τη συμμετοχή μου, ως μέλος δημοτικών συμβουλίων τής πόλης για αρκετά χρόνια, έχω μια μικρή εμπειρία την οποία οφείλω να μεταφέρω. Για λογαριασμό οποιασδήποτε δημοτικής αρχής το θέμα σκουπιδιών χειριζόταν ο εκάστοτε αρμόδιος αντιδήμαρχος, σε συνεννόηση με τον αντίστοιχο Δήμαρχο βεβαίως. ΄Ετσι λοιπόν άλλα μέλη τής διοίκησης του Δήμου ή απλοί σύμβουλοι της παράταξης της πλειοψηφίας προφανώς δεν είχαν τις ίδιες ευθύνες με τους αρμοδίους, ίσως και καμία. Εκτός κι αν το πράγμα έφτανε στα άκρα και τότε σε περίπτωση ψηφοφορίας όφειλε κανείς να πάρει θέση σύμφωνα με το συμφέρον τής πόλης και όχι την παραταξιακή πειθαρχία. Απ΄ αυτόν τον τρόπο λειτουργίας προκύπτει ότι κάποιοι απέκτησαν, είναι απολύτως λογικό, σημαντική εμπειρία και γνώση στο αντικείμενο.

Ακόμα, λόγω εξειδικευμένης ενασχόλησης, στελέχη κάποιων γειτονιών ή χωριών, αποκτούσαν ειδικές γνώσεις που θα ζήλευαν και ειδικοί. Π.χ. στην πόλη μας τα στελέχη του Συλλόγου του Συνοικισμού Φιλικών που για χρόνια πολλά απασχολήθηκαν σε συνεδριάσεις, συσκέψεις, δικαστήρια (από τα Πρωτοδικεία έως και το Συμβούλιο Επικρατείας), δικηγόρους κλπ, προκειμένου να φύγουν τα σκουπίδια από το ΠΛΑΤΩΜΑ,  απέκτησαν για το θέμα γνώσεις που δεν είχαν και δεν μπορούσαν να έχουν πολλοί δημοτικοί σύμβουλοι και όχι μόνο.

Απ΄ αυτήν την άποψη η παράταξη που έχει σήμερα τη διοίκηση του Δήμου Τρίπολης, είναι προνομιούχα. Εξηγούμαι: Βασικό της στέλεχος και στενός συνεργάτης του κ. Δημάρχου είναι ο νυν Πρόεδρος του ΔΣ κ. Κακλαμάνος, ο οποίος στην 4ετία 1999-2002, ήταν ο αποκλειστικά αρμόδιος αντιδήμαρχος περί τα σκουπίδια και την καθαριότητα, όπως επίσης ήταν στη θέση αυτή και το έτος 2007. Ακόμα στην τετραετία 2007-2010 μαζί με τον τότε Δήμαρχο Τρίπολης κ. Κοτσιάνη ήσαν οι εκπρόσωποι του Δήμου μας στον ΦΟΔΣΑ, που είχε τότε τη βασική ευθύνη ενεργειών.

Περαιτέρω: Ο πρόεδρος του συλλόγου του Συνοικισμού Φιλικών κ. Νίκος Τσαμούλος ήταν μέχρι πριν ένα χρόνο περίπου και πριν διαχωρίσει τη θέση του, βασικό στέλεχος της παράταξης αυτής και υπό την ιδιότητά του ως προέδρου του συνοικισμού Φιλικών είχε αποκτήσει βαθιές γνώσεις. 

Συμπερασματικά: Και μόνο από τη συμμετοχή των δύο αυτών προσώπων στην προκείμενη παράταξη (ας μην αναφέρω πρώην Δημάρχους Καποδιστριακών Δήμων), η παράταξη αυτή είχε γνώσεις, εμπειρίες και εν γένει αντίληψη για το όλο θέμα των απορριμμάτων, σε πολύ καλύτερο βαθμό από τις άλλες δημοτικές παρατάξεις, ώστε δεν εννοείται να θεωρείται νέα και χωρίς εμπειρία παράταξη, που βρέθηκε μπροστά σε άγνωστο πρόβλημα.

Νίκος Δελφάκης, 5-03-2015

4 σχόλια

  • grafikos
    grafikos Παρασκευή, 06 Μαρτίου 2015 12:42 Σύνδεσμος σχολίου

    Grafikos opos panta twra kaliptis Kai ton pleon ypeythino Gia to thema ton skoypidion ton Tsamoylo synexiste etsi na doyme poso pio xamila mporite na pesete...

  • Anonymos
    Anonymos Παρασκευή, 06 Μαρτίου 2015 11:18 Σύνδεσμος σχολίου

    Έχεις απόλυτο δίκιο Κε Δελφάκη.Είναι γνώστες οι παραπάνω.Ευτυχώς που δεν μας αναφέρεις καθόλου τον Τζίουμη γιατί απλά δεν ξέρει τι του γίνεται και λέει ασυναρτησίες.Όσον αφορά τον Κοτσιάνη και τον ευατό σου επειδή ο κόσμος μετά από τόσα χρόνια όπως λες και εσύ είσασταν στη Διοίκηση του Δήμου και έχετε εμπειρία,σας έστειλε οριστικά στο σπίτι σας.Αφήστε τον Παυλή να κάνει το "κουμάντο" του.

  • Anonymos
    Anonymos Παρασκευή, 06 Μαρτίου 2015 11:12 Σύνδεσμος σχολίου

    ΝΙΚΟ ΕΧΕΙΣ ΔΙΚΙΟ.ΓΙΑ ΑΥΤΟ ΤΟ ΛΟΓΟ ΕΦΥΓΕ Ο ΤΣΙΑΜΟΥΛΟΣ.

  • Θανάσης
    Θανάσης Παρασκευή, 06 Μαρτίου 2015 01:43 Σύνδεσμος σχολίου

    Καλά τα λες Νϊκο.
    Και εμπειρία θεωρητικά έχουν και τη λύση την είχαν έτοιμη.
    Τι έγινε λοιπόν και έγινε η Τρίπολη μία απέραντη χωματερή?

Προσθήκη σχολίου

Βεβαιωθείτε ότι εισάγετε τις (*) απαιτούμενες πληροφορίες, όπου ενδείκνυται. Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.

Επιστροφή στην κορυφή

Διαβάστε επίσης...