Menu
RSS
Παρασκευή, 29/03/2024
kalimera-arkadia logo
kalimera Arkadia Facebook pageKalimera Arkadia TwitterKalimera Arkadia YouTube channel
ΚΤΕΛ Αρκαδίας

Για τους λάτρεις της μοντέρνας τέχνης

Για τους λάτρεις της μοντέρνας τέχνης
Mε πρώτη ευκαιρία αξίζει - για να μην πω επιβάλλεται - να επισκεφθείτε την Τρίπολη, καθώς τα τελευταία χρόνια και σε καθημερινή βάση διοργανώνεται υπαίθρια έκθεση trash art, μία μορφή ποπ αρτ με εκθέματα σε κάθε δρόμο, πεζοδρόμιο ή σταυροδρόμι, προσβάσιμη σε όλους τους πολίτες, φιλική σε ΑΜΕΑ και εντελώς δωρεάν.

Τα εκθέματα ή installations είναι γλυπτά φτιαγμένα με μεράκι από τα χέρια, αλλά και από πιο απόκρυφα μέρη του σώματος όλων των κατοίκων, που εργάζονται και σφίγγονται καθημερινά από κοινού, με ευγενική χορηγεία και υπό την αιγίδα όλων των τοπικών Αρχών, οι οποίες περήφανες για το αποτέλεσμα προσδοκούν η έκθεση να διαρκέσει εσαεί, καθώς δημοσκοπήσεις είχαν καταδείξει την κόπωση των επισκεπτών από τα τετριμμένα "Κολοκοτρώνης-γουρνοπούλα-αρνιά το Πάσχα", ώστε να ανατροφοδοτηθεί το κύμα των επισκεπτών στην πρωτεύουσα του Μωριά.

Καθώς θα περιηγείστε στα στενά σοκάκια, τα καλντερίμια και τις πλατείες της Τριπολιτσάς, θα απολαύσετε λόφους σκουπιδιών σε ποικιλία χρωμάτων και σχημάτων, με ονόματα εμπνευσμένα από τους γύρω λόφους, όπως π.χ. "Πάνω Χρέπα", "Μαηθανασάκος" και για τους πιο ψηλούς "Μαίναλο" ή "Αρτεμίσιο".

Φήμες λένε ότι ορειβατικοί σύλλογοι ετοιμάζονται να διοργανώσουν επιχειρήσεις αναρρίχησης στους τελευταίους με υψηλό βαθμό δυσκολίας, καθώς κατά την ανάβαση κινδυνεύεις να σου ρθει κατακούτελα κανά κονσερβοκούτι ή χρησιμοποιημένη σερβιέτα.

Οι πιο απαιτητικοί μπορείτε να περιμένετε να ζεστάνει λίγο ο καιρός, ώστε μαζί με την όραση να ικανοποιήσετε και την αίσθηση της όσφρησης, καθώς θα αναδύονται ποικίλα τοπικά αρώματα εφάμιλλα των καλύτερων γαλλικών οίκων, πουτρεσκίνης, καδαβερίνης και κυρίως σκατόλης Νο. 5. Τέλος, αξίζει να σημειωθεί, ότι στη διαδραστική έκθεση συμμετέχει επιπλέον η αρκαδική πανίδα (τοπικοί γάτοι, ποντικοί, κατσαρίδες και μύγες), τις εικαστικές παρεμβάσεις της οποίας μπορούν να απολαύσουν όλοι οι φιλόζωοι.

Γιάσος Καραφωτιάς

2 σχόλια

  • τριπολιτσιωτικη ταυτοτητα
    τριπολιτσιωτικη ταυτοτητα Παρασκευή, 03 Απριλίου 2015 15:32 Σύνδεσμος σχολίου

    Οντως ενδιαφερουσα οπτικη απο το αρθρο. Φαινεται οτι το σκουπιδι δεν εκαψε τα μυαλα ολων των κατοικων της τριπολης. Οι περισσοτεροι παντως δειχνουν να ... Ααπολαμβανουν τα αρωματα της γειτονιας τους. Προφανως αυτοι ειναι οι τριπολιτσιωτες. Αυτη ειναι. η κουλτουρα τους. Τους πηγαινει γαντι αυτη η κατασταση.

  • Κίτσος
    Κίτσος Παρασκευή, 03 Απριλίου 2015 11:48 Σύνδεσμος σχολίου

    Κονσερβοκούτι αν δεν είναι ληγμένο, άντε πες εντάξει αλλά χρησιμοποιημένη σερβιέτα; ...!
    Τα σκουπίδια είναι μια έκφραση που δηλώνει ότι εδώ υπάρχουν άνθρωποι. Τι πιο φυσιολογικό;
    Οι μυρωδιές των βόθρων δίνουν μια άλλη ξεχωριστή "νότα" στην μονότονη καθημερινότητα.
    Τα εκλεκτά μας ζωάκια - κατσαριδούλες, ποντικάκια, μύγες, πάντα πιστοί σύντροφοι μας.
    Εύγε.

Προσθήκη σχολίου

Βεβαιωθείτε ότι εισάγετε τις (*) απαιτούμενες πληροφορίες, όπου ενδείκνυται. Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.

Επιστροφή στην κορυφή

Διαβάστε επίσης...