Menu
RSS
Παρασκευή, 26/04/2024
kalimera-arkadia logo
kalimera Arkadia Facebook pageKalimera Arkadia TwitterKalimera Arkadia YouTube channel
ΚΤΕΛ Αρκαδίας

«Συλλυπητήρια επιστολή» στον Μίκη Θεοδωράκη – Γράφει ο Ν. Σκαντζός

«Συλλυπητήρια επιστολή» στον Μίκη Θεοδωράκη – Γράφει ο Ν. Σκαντζός
 {Αγαπητέ Μίκη !
 Ενώ η Πατρίδα μας έχει ζωτική ανάγκη από Εθνική Ενότητα και ομοψυχία, εσύ και όσοι συνεργάστηκαν μαζί σου, επιμένετε να ξύνετε πληγές, επιμένετε να βρυκολακιάζετε ένα παρελθόν , για το οποίο μόνο ντροπή μπορούμε να νοιώθουμε.
 Πασχίζετε , για λόγους ευτελούς κομματικής σκοπιμότητας να διαιωνίζετε ανύπαρκτες πλέον " διαχωριστικές γραμμές " }
Τα εντός εισαγωγικών παραπάνω γραπτά λόγια ,αγαπητοί αναγνώστες , όπως καταλαβαίνετε, δεν ανήκουν στον γράφοντα.
 Είναι απόσπασμα από ανοιχτή συλλυπητήρια επιστολή του Τάκη Λαζαρίδη και απευθύνεται προς τον Μίκη Θεοδωράκη. Δημοσιεύθηκε στην "Κ.Ε."τον Αύγουστο του 2003 με αφορμή την τότε κομμουνιστική σύναξη (φιέστα) που είχε διοργανώσει στην Μακρόνησο, μαζί με άλλους συντρόφους, ο ......Μίκης.
 Στην αρχή της επιστολής του ο Τάκης Λαζαρίδης συστήνεται στον Μίκη: { είμαι παλιός συναγωνιστής σου στους αγώνες για "λαϊκη δημοκρατία" "ειρήνη" και "σοσιαλισμό". Καταδικάστηκα σε θάνατο μαζί με τον Μπελογιάννη και έν συνεχεία τρόφιμος επί δεκαπενταετία στις φυλακές της χώρας. Ο πατέρας μου καταδικάστηκε από γερμανικό στρατοδικείο και εκτελέστηκε τον Μάη του 1943. Η μητέρα μου καταδικάστηκε σε ισόβια δεσμά από βουλγαρικό στρατοδικείο και στην διάρκεια του εμφυλίου πέρασε απ'την Μακρόνησο }
Σημείωση: Τα εισαγωγικά στις λέξεις : "λαϊκή δημοκρατία" " Ειρήνη" και "σοσιαλισμό" δεν είναι του γράφοντος, είναι του Τάκη Λαζαρίδη!
 Όταν πληροφορηθήκαμε ότι ο Μίκης πρόκειται να καταθέσει σαν μάρτυρας κατηγορίας(;) στην δίκη κατά της Χρυσής Αυγής, παρ'ότι μας εξόργησε η είδηση και θα είχαμε πάρα πολλά να του απαντήσουμε, θεωρήσαμε σκόπιμο να μην εκφράσουμε την δική μας οργή ( η οποία θα είχε και περιορισμένη αξία) μπροστά στην οργή ενός ιδεολογικού του συγγενή, ενός "δικού του" ανθρώπου ενός παλιού του "συντρόφου" , όπως ο ίδιος τον αποκαλεί μέσα από την συλλυπητήρια επιστολή του.
Πιστεύουμε ότι αυτή η "απάντησή" μας προς τον Μίκη είναι υπέρ αρκετή. Με μία μόνο μικρή προσθήκη. Το: " Ευτυχώς που νικηθήκαμε σύντροφοι " είναι τίτλος βιβλίου. Το βιβλίο αυτό το έχει γράψει ο ίδιος άνθρωπος. ο......Τάκης Λαζαρίδης!
Από τον τίτλο και μόνο, καταλαβαίνει ο καθένας, σε ποιούς κυρίως απευθύνεται.
Ταπεινή μας γνώμη : Η ανάγνωση αυτού του βιβλίου, είναι χρήσιμη κυρίως, σε εκείνους τους Έλληνες που δεν έζησαν τις ολέθριες συνέπειες του εμφυλίου πολέμου,αλλά και σε αυτούς που τον έζησαν και δεν θα ήθελαν ποτέ μα ποτέ να ξαναζήσουν.
 Ποτέ ξανά, συμπατριώτες !
 Υ.Γ. Σύσταση προς τους νέους της Ελλάδος : Προστατέψτε την ψυχή και την καρδιά σας, από την χολή που ξερνάνε κάποια εναπομείναντα ξεμωραμένα και αμετανόητα γερόντια και μούμιες του εμφυλίου.
 Νικόλαος Η. Σκαντζός
Μέλος Τ.Ο Τριπόλεως
 Λαϊκού Συνδέσμου ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ

2 σχόλια

  • ΜΙΚ.
    ΜΙΚ. Τρίτη, 14 Απριλίου 2015 22:52 Σύνδεσμος σχολίου

    ΓΙΑ ΕΘΝΙΚΗ ΕΝΟΤΗΤΑ ΜΙΛΟΥΣΕ ΚΑΙ Η ΔΩΣΙΛΟΓΗ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ,ΚΑΙ ΟΙ ΠΡΟΓΟΝΟΙ ΣΑΣ ΗΤΑΝ ΓΕΡΜΑΝΟΤΣΟΛΙΑΔΕΣ,ΠΡΟΔΟΤΕΣ,ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΟ ΛΑΟ k to EAM.

  • Θανασης
    Θανασης Τρίτη, 14 Απριλίου 2015 22:44 Σύνδεσμος σχολίου

    Λιγα για το Μικη πατριδοκαπηλοι νεοναζί απολίτιστοι,αυτα στα ποπολα που σας πιστευουν μονο πιανουν.................

Προσθήκη σχολίου

Βεβαιωθείτε ότι εισάγετε τις (*) απαιτούμενες πληροφορίες, όπου ενδείκνυται. Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.

Επιστροφή στην κορυφή

Διαβάστε επίσης...