Menu
RSS
Τετάρτη, 24/04/2024
kalimera-arkadia logo
kalimera Arkadia Facebook pageKalimera Arkadia TwitterKalimera Arkadia YouTube channel
ΚΤΕΛ Αρκαδίας

Γιώργος Καλλιανέσης: 60 χρόνια προσφοράς

Γιώργος Καλλιανέσης: 60 χρόνια προσφοράς
Ο Σύλλογος Κολλινιατών Σικάγου, με πρωτοβουλία του εκλεκτού Προέδρου του Διονύση Ν. Δήμου, τίμησε σε ειδική εκδήλωση του Συλλόγου, τον σπουδαίο Πατριώτη Γιώργο Π. Καλλιανέση για την μακροχρόνια και πολύτιμη προσφορά του στο Σύλλογο και γενικότερα στους συμπατριώτες στο Σικάγο αλλά και στο χωριό.

Πέραν από την υποδειγματική του συμπεριφορά και εργασία από μικρή ηλικία στο χωριό, πριν φύγει για τα ξένα, για περίπου 60 χρόνια ο Γιώργος Καλλιανέσης έδωσε πάντα το παρών σε όλες τις δραστηριότητες του Συλλόγου προσφέροντας κάθε ηθική και υλική βοήθεια στο Σύλλογο αλλά και στα μέλη του. Υπήρξε δε πάντα πρωτεργάτης και για τη βοήθεια του Συλλόγου στο χωριό για διάφορα έργα.

Μαζί με τα αείμνηστα αδέρφια του Βασίλη και Νίκο, που δυστυχώς έφυγαν από τη ζωή άκαιρα, διατηρούσαν για πολλά χρόνια ένα πολύ γνωστό εστιατόριο, τον «Χρυσό Αγγελο» {Golden Angel}, που ήταν και τόπος συνάντησης συμπατριωτών και φίλων. Και ο Γιώργος πρόσφερε ακούραστα και γενναιόδωρα την αγάπη και φιλία του σε όλους τους συμπατριώτες που εκτιμούσαν και εξακολουθούν να εκτιμούν τον ακέραιο χαρακτήρα του, το ήθος, την υποδειγματική εργατικότητα, το ελληνικό φιλότιμο και το υψηλό πατριωτικό του φρόνημα! Αποτελεί ένα μεγάλο και σπάνιο ελληνικό διαμάντι στην ξενιτιά! Και η εξαιρετική οικογένειά του πάντα τον στηρίζει!

Όμως, ο αδάμαστος χρόνος προχωράει ακάθεκτος και από το 2014 ο Γιώργος είναι πλέον συνταξιούχος, αλλά δεν το βάζει κάτω, και εξακολουθεί να προσφέρει όποια βοήθεια μπορεί στο Σύλλογο και στους συμπατριώτες. Επάξια, λοιπόν, ο Σύλλογος τον τίμησε, ήταν καθήκον για έναν τόσο σπουδαίο συμπατριώτη και Πατριώτη!

MΠΡΑΒΟ!!! Ομως, με την ευκαιρία αυτή, αξίζει να θυμηθούμε μια συγκλονιστική, ανεπανάληπτη πράξη του αείμνηστου πατέρα του, που, όταν οι Ναζί έκαψαν το χωριό, βρήκε άθικτο στο καμένο σπίτι του το μπουζούκι που είχε φέρει από Αμερική, και, μπροστά στα κατάπληκτα μάτια όλων, το πήρε, πήγε στην πλατεία του χωριού κι άρχισε να παίζει και να σέρνει το χορό μαζί με άλλους γενναίους πατριώτες δίνοντας, με αυτό τον αξιοθαύμαστο τρόπο κουράγιο στα θύματα της ναζιστικής θηριωδίας! Αθάνατη ελληνική ψυχή!

ΠΑΡΑΤΗΡΗΤΗΣ

Προσθήκη σχολίου

Βεβαιωθείτε ότι εισάγετε τις (*) απαιτούμενες πληροφορίες, όπου ενδείκνυται. Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.

Επιστροφή στην κορυφή

Διαβάστε επίσης...