Menu
RSS
Πέμπτη, 25/04/2024
kalimera-arkadia logo
kalimera Arkadia Facebook pageKalimera Arkadia TwitterKalimera Arkadia YouTube channel
ΚΤΕΛ Αρκαδίας

Πώς να δηλώσεις Ναι στην παραμονή της Ελλάδας στην Ευρώπη και ΟΧΙ στη διαφθορά και στους διεφθαρμένους πολιτικούς;

Πώς να δηλώσεις Ναι στην παραμονή της Ελλάδας στην Ευρώπη και ΟΧΙ στη διαφθορά και στους διεφθαρμένους πολιτικούς;
Είναι δυνατόν ένα απλό ναί ή ένα όχι να καλύψει τις ανάγκες του Έλληνα. Να καλύψει τα πιστεύω, τις ελπίδες και τις αγωνίες που ζούν οι Έλληνες πολίτες αυτές τις μέρες? Πώς να δηλώσεις Ναι στην παραμονή της Ελλάδας στην Ευρώπη και ΟΧΙ στη διαφθορά και στους διεφθαρμένους πολτικούς?

'Ισως να είναι εύκολα για εμένα να κρίνω και να βγάζω απόφασεις εφόσον δεν με ακουμπά οικονομικά. Με αγγίζει όμως συναισθηματικά και δεν μπορώ να σταθώ σαν απλός παρατηρητής. Μετά απο δυο χρόνια που υπηρέτησα την Παναρκαδική Ομοσπονδία Αμερικής, η οποία έχει στενούς δεσμούς με το Νοσοκομείο της Τρίπολης, πήρα μια γεύση απο τα πολιτικά συστήματα της Ελλάδας και κυρίως απο τους πολιτικούς πρίν την περίοδο ΣΥΡΙΖΑ. Αυτό που κατάλαβα είναι πως οι πρώην Κυβερνήσεις απο τα πιο υψηλά μέχρι και τα πιο χαμηλά επίπεδα, διαχειρίζoνταν τα πάντα όχι σαν Δημοκρατικοί θεσμοί αλλά σαν επιχειρήσεις οι οποίες πουλούσαν χάρες και δουλειές. Αντικατέστησαν την αξιοκρατία με μερικούς ψήφους, την αξιοπρέπεια με τα χρώματα των κομμάτων. Δημιούργησαν μια Ελλάδα θέατρο με πρωταγωνιστές τους ίδιους σαν καραγκιόζηδες.
Αυτό που με προβληματίζει σήμερα ωστόσο είναι πως υποστηρίζω έναν ηγέτη που πάει τόσο αντίθετα με τα πιστεύω μου, μόνο και μόνο επειδή πολύ καθαρά, υποστηρίζει τα δικαιώματα του Έλληνα πολίτη. Ενώ ακόμα περισσότερο με προβληματίζει πως υπάρχει ένα μεγάλο ποσοστό ατόμων στην ομάδα του ΣΥΡΙΖΑ, που είναι παλιά στελέχη του ΠΑΣΟΚ και ίσως και άλλων κομμάτων. Συγκρίνοντας όλους τους ηγέτες της Ελλάδας το τελευταίο μισό αιώνα ωστόσο, ο Τσίπρας ίσως να είναι ο πιο άξιος, αξιοπρεπής και πιστός υποστηρικτής της διαφάνειας. Αυτό που βλέπω και αντιλαμβάνομαι δε είναι ένας πόλεμος απο τις ξένες κυβερνήσεις να σπείρουν την διχόνοια ανάμεσα στους Έλληνες και στα Ελληνικά κόμματα. Δυστυχώς όμως η ιστορία μας έχει αποδείξει πως υπάρχει μια μεγάλη πιθανότητα να το πετύχουν. Ωστόσο οι Έλληνες πρέπει να ακολουθήσουν το ίδιο ένστικτο που ακολούθησαν και στις τελευταίες εκλογές και να υποστηρίξουν τις κινήσεις του Τσίπρα όσο αντίθετες και αν είναι με τα πιστεύω τους. Είναι ο μόνος που έχει βγάλει το σπαθί του και παλεύει για μια αξιοπρεπή ζωή των Ελλήνων πολιτών. Βέβαια είναι δύσκολο να παραλείψει κανείς και την στάση των άλλων κομμάτων που παραμονεύουν πάνω απο το ΣΥΡΙΖΑ, προσμένοντας και ελπίζοντας μια αποτυχία, έτσι ώστε να αναλάβουν την ηγεσία της χώρας για ακόμη μια φορά.


Γιώργος Ρεβελιώτης


Προσθήκη σχολίου

Βεβαιωθείτε ότι εισάγετε τις (*) απαιτούμενες πληροφορίες, όπου ενδείκνυται. Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.

Επιστροφή στην κορυφή

Διαβάστε επίσης...