Menu
RSS
Παρασκευή, 29/03/2024
kalimera-arkadia logo
kalimera Arkadia Facebook pageKalimera Arkadia TwitterKalimera Arkadia YouTube channel
ΚΤΕΛ Αρκαδίας

Μένουμε Ελλάδα ή Μένουμε Ευρώπη = Μένουμε Ενώμενοι

Μένουμε Ελλάδα ή Μένουμε Ευρώπη = Μένουμε Ενώμενοι
Όλες αυτές τις ημέρες γράφω κάθε βράδυ και σβήνω μετά από λίγα λεπτά κι αυτό όχι γιατί δεν θέλω να γράψω αυτό που σκέπτομαι, αλλά γιατί αυτό που σκέπτομαι δεν μπαίνει εύκολα σε λέξεις.
Την προηγούμενη Παρασκευή, ο Πρωθυπουργός της Ελλάδας ανακοίνωσε με διάγγελμα του ότι οδηγεί την χώρα σε Δημοψήφισμα.
Θα μου πείτε, δεν το ξέραμε, εσένα περιμέναμε.
Κι όμως κάποιοι δεν δείχνουν να το ξέρουν ή να το καταλαβαίνουν.
Αμέσως βγήκαν τα συνθήματα «Μένουμε Ελλάδα», «Μένουμε Ευρώπη», «Δραχμή», «Ευρώ», τρέξαμε να μεταφράσουμε τι σημαίνει το «Ναι» και τι το «Όχι»
Από εκείνη την στιγμή και μετά, επικρατεί το θέατρο του παραλόγου.
Ξοφλημένοι πολιτικοί με κλεισμένες από την ένταση φωνές, πολιτικοί που έφεραν τη χώρα σε αυτήν την κατάσταση, πολιτικοί που έπαιζαν playstation με το γιο τους την ώρα που καιγόταν η Αθήνα, πολιτικοί που έκαναν διάσημο το Καστελόριζο με αφορμή την ανακοίνωση της εισόδου της Ελλάδας στο Διεθνές Νομισματικό ταμείο, πολιτικοί που τόσα χρόνια έπαιρναν το χρίσμα λόγω του ονόματος τους και συνέχιζαν να καταστρέφουν αυτή την χώρα, άρχισαν να φωνάζουν «Ναι» στην Ευρώπη και «Όχι» στην δραχμή.
Μονοί τους κάνουν το δικό τους δημοψήφισμα.
Λάθος, όχι μόνοι τους, με την βοήθεια των καναλιών και των δημοσιογράφων της Ελληνικής τηλεόρασης, των δημοσιογράφων που αποκαλούν τον Αντώνη Σαμαρά (πρώην πρωθυπουργό) και τον πρωθυπουργό (Αλέξη Τσίπρα) με δημοσιογράφους που σπρώχνουν τους παππούδες σε ζωντανή σύνδεση για να μην ακουστεί η γνώμη τους, με δημοσιογράφους που ειρωνεύονται και φέρονται με τρόπο σχεδόν απαξιωτικό σε στελέχη της κυβέρνησης (λες και άμα θέλουμε δεν μπορούμε να το κάνουμε μόνοι μας), με δημοσιογράφους που δείχνουν τα διπλάσια λεπτά την συγκέντρωση του «Ναι» από αυτή του «Όχι» και πόσα ακόμα που αποδεικνύουν την «αντικειμενική» δημοσιογραφία.
Πρέπει να καταλάβουν ότι όλη αυτή την εβδομάδα είναι σαν να παίζουν στο παλιό κινηματογράφο, του βωβού, τους βλέπουμε να κινούνται, να κοκκινίζουν, να τρελαίνονται, αλλά δεν τους ακούμε.
Δεν ακούγεστε πλέον, δεν σας ακούει κανείς.
Στη συνέχεια οι καλοί και αγαπημένοι μας εταίροι δήλωσαν απογοητευμένοι, στενοχωρημένοι, προδομένοι από την Ελλάδα που πηγαίνει σε δημοψήφισμα.
Άραγε να ένιωθαν το ίδιο τόσα χρόνια που εμείς νιώθαμε όλα αυτά στο δεκαπλάσιο;
Μην περιμένετε να πάρω θέση υπέρ του «Ναι» η υπέρ του «Όχι», αυτού του ψευτό - διλλήματος που έφτιαξαν οι θεσμοί και τα κανάλια.
Θα πάω να ψηφίσω, όταν έρθει η ώρα.
Δε θα πέσω σε αυτή την παγίδα.
Το μόνο που θα ευχηθώ είναι ο καθένας από εμάς να πάει ελεύθερα και χωρίς να επηρεαστεί από κανέναν εντός και εκτός και να ψηφίσει ό,τι αυτός θέλει.
Αυτό θα πει Δημοκρατία.
Και να διαγράψει από το μυαλό του τις λέξεις που με το ζόρι φυτεύουν στο μυαλό μας τα κανάλια, λέξεις όπως διαχωρισμός κι αν είναι δυνατόν διχασμός.
Ψηφίστε ελεύθερα και αμέσως μετά αγαπημένοι όλοι μαζί κάντε αυτό που κάνατε και πριν, μοιραστείτε το φαγητό σας, τον καφέ σας, τα αστεία σας και το χαμόγελο σας.
Η ζωή δε μετριέται ούτε από ΔΝΤ, ούτε από ELA, ούτε από τράπεζες.
Η ψυχή δεν μεταφράζεται σε νομίσματα και χαρτονομίσματα
Η αγάπη δεν διαπραγματεύεται με κανέναν.
Οι Έλληνες και η Ελλάδα δεν χρειάζεται να «Μείνει» πουθενά.
Δεν πάει πουθενά.
Δε χρειάζεται να μείνει ούτε στην Ελλάδα, ούτε στην Ευρώπη
Χρειάζεται να μείνει Ενωμένη.
Μιχάλης Σακελλαράκης

1 σχόλιο

  • Σκέφτομαι και δεν....ξεγράφω...
    Σκέφτομαι και δεν....ξεγράφω... Παρασκευή, 03 Ιουλίου 2015 23:55 Σύνδεσμος σχολίου

    Καλή η προσπάθεια, αλλά το παιχνίδι χάθηκε (κανείς δε θα μπορέσει να χρησιμοποιήσει τη ΒΟΥΛΗΣΗ του λαού)..........Ελπίζουμε όχι και για την Ελλάδα...........

Προσθήκη σχολίου

Βεβαιωθείτε ότι εισάγετε τις (*) απαιτούμενες πληροφορίες, όπου ενδείκνυται. Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.

Επιστροφή στην κορυφή

Διαβάστε επίσης...