Menu
RSS
Σάββατο, 20/04/2024
kalimera-arkadia logo
kalimera Arkadia Facebook pageKalimera Arkadia TwitterKalimera Arkadia YouTube channel
ΚΤΕΛ Αρκαδίας

...Έγινε του «Δημοψηφίσματος»

...Έγινε του «Δημοψηφίσματος»
Δημοψήφισμα ήταν και πέρασε, δημοψήφισμα ήταν και πάει.
Το τι έγινε χθες στα κανάλια, τα οποία είχαν μαραθώνιους ενημέρωσης, όπως τους χαρακτήρισαν, δεν περιγράφεται
Στον Alpha μπορώ να πω πως έγινε μεγάλο πανηγύρι, γουρουνοπούλα και κλαρίνα δεν είχαν, αλλά είχαν όλα τα υπόλοιπα.
Με κεντρική συντονίστρια την αντικειμενικά κούκλα Έλλη Στάη (κλαίει η Madonna, σε μια γωνία), έπεσε το βρίσιμο «βροχή» και δεν είχαμε πάρει και ομπρέλα.
Καβγάς ανάμεσα στον Γρηγόρη Ψαριανό και τον δημοσιογράφο, Γιάννη Μακρυγιάννη.
ΜΑΚΡΥΓΙΑΝΝΗΣ: Είναι ντροπή σου να μαζεύεις πελατεία και ψηφαλάκια! Είσαι ξεφτίλας! (Επίπεδο)
ΨΑΡΙΑΝΟΣ: Ο Κασιδιάρης και ο Κουφοντίνας, μαζί είσαστε! (Μισό, να κάνω εικόνα)
ΜΑΚΡΥΓΙΑΝΝΗΣ: Άκουσε να δεις κάτι, όταν θα έρχεσαι στο στούντιο δεν θα είσαι πιωμένος! (Παιδιά, δυο ποτήρια με πάγο και ξηρούς καρπούς, στο 4, παρακαλώ)
ΨΑΡΙΑΝΟΣ: Στην υγειά σου Κασιδιάρη! (Βάλτε κι έναν Σφακιανάκη, βρε παιδιά, να έρθουμε στο κέφι)
ΜΑΚΡΥΓΙΑΝΝΗΣ: Πόσα πήρες να ψηφίσεις ρε; Πουλημένε! 
ΨΑΡΙΑΝΟΣ: 500 ρούβλια! (Τι έγινε αλλάξαμε νόμισμα, δραχμή δεν είχαμε πει;)
ΜΑΚΡΥΓΙΑΝΝΗΣ: Πονάει απόψε που σάς έσκισε ο Τσίπρας; (Τι ακριβώς τού έσκισε, την συλλογή με τα γραμματόσημα;)
Άμα είχαν λίγο χιούμορ εκεί στον Alpha θα έριχναν στην τηλεόραση, εκείνη τη στιγμή, τοποθέτηση προϊόντος, γνωστή μάρκα ουίσκι.
Η Έλλη Στάη («να σκάσετε όλες οι υπόλοιπες, είμαι η πιο όμορφη») είχε σταθεί ανάμεσα στους δύο αντιμαχόμενους για να τους χωρίσει φωνάζοντας: «Εγώ εισηγούμαι να φύγετε από το στούντιο! Κύριε Ψαριανέ, θα φύγετε από το στούντιο! Το παίρνω στην ευθύνη μου»!
(Αυτά είναι και κουκλάρα και υπεύθυνη).
 
Βέβαια, άλλο ένα περιστατικό έλαβε χώρα λίγο αργότερα για «τα μάτια της Έλλης», αυτή την φορά ανάμεσα στην ίδια και τον Γιώργο Κατρούγκαλο
«Κύριε Κατρούγκαλε, αυτή η συμφωνία θα έρθει σε 48 περίπου ώρες...» (αυτή η συμφωνία πια έχει καταντήσει σαν το τέρας του Λοχ Νες, όλοι έχουν ακούσει γι’ αυτήν, αλλά κανείς δεν την έχει δει) ξεκίνησε την ερώτηση της η Έλλη Στάη και ο Γιώργος Κατρούγκαλος τη διέκοψε χαρακτηρίζοντας το ερώτημα αυτό «φτηνό».
Ε, ρε και τα παίρνει το κορίτσι που τόλμησε να χαρακτηρίσει το ερώτημα της φθηνό, καλά δεν την έβλεπε, που το πιο φθηνό πράγμα επάνω της ήθελες μια εβδομάδα στα ATM για να το αγοράσεις.
Ο Αντώνης Σρόιτερ επενέβη ώστε να ρίξει τους τόνους και να δοθεί ένα τέλος στο on air επεισόδιο, όπως και συνέβη!
Πλάκα – πλάκα, έτσι όπως τους έβλεπα, μού θύμιζαν την Barbie  και τον  JohnJohn δημοσιογράφους.
 
Στο Mega από την άλλη, η Όλγα Τρέμη (φήμες θέλουν μετά το αποτέλεσμα από το σοκ να σταμάτησε να τρέμει) και ο Γιάννης Πρετεντέρης ήρθαν αντιμέτωποι με τον υπουργό Υγείας και Κοινωνικών Ασφαλίσεων, Παναγιώτη Κουρουμπλή. 
Παναγιώτης Κουρουμπλής: «Κυρία Τρέμη, φοβούμαι ότι το αποτέλεσμα των εκλογών δε σάς έβαλε σε προβληματισμό, εξακολουθείτε τη λογική του παρακράτους. Θα μάθετε να σέβεστε κάποια πράγματα. Αυτά που ξέρετε να τα αφήσετε, να βάλετε την αποψινή δήλωση του κυρίου Βαρουφάκη κι όχι τις φωτογραφίες που βάζετε από τη Ν. Αφρική! (Και έλεγα και εγώ γιατί ήταν τόσο μαύρος ο  Πρετεντέρης, από την Αφρική ήταν, τελικά)
Είναι ντροπή! Την ανοχή που δείξαμε δε θα την ερμηνεύετε ως αδυναμία.»
Γιάννης Πρετεντέρης: «Μάς απειλείτε, κύριε Κουρουμπλή; Μάς απειλείτε; » (Που να σας φέρει την Ζωή Κωνσταντοπούλου, να δείτε απειλή…).
Κύριε Κουρουμπλή, εγώ τον ανιψιό μου δεν τον διόρισα, όπως εσείς, όταν έγινα υπουργός υγείας.» (Βαριά κουβέντα)
Παναγιώτης Κουρουμπλής: «Είστε άθλιος! Γιατί ξέρετε ότι δεν υπήρξε αυτό. Αλλά τέτοιοι είστε! Στην παραπληροφόρηση, καθηγητάδες!» (Όχι, σάς παρακαλώ τι λόγια είναι αυτά κάποιο λάθος κάνετε).
Γιάννης Πρετεντέρης: «Είμαι 30 χρόνια δημοσιογράφος! Ουδείς ποτέ μ’ έχει απειλήσει»
 (Ε, μα τη θέλεις και εσύ την Ζωή, μια ώρα προσπαθώ να σε σώσω, το παρατραβάς).
Μένω στο Mega και σε μια ακόμα μάχη (τόσες μάχες, ούτε το GameofThrones).
Σε άγριο καβγά με προσωπικούς χαρακτηρισμούς εξελίχθηκε η αντιπαράθεση μεταξύ του Πέτρου Τατσόπουλου και στη Θεανώ Φωτίου.
Όταν ο Πέτρος Τατσόπουλος είπε: «Οι νικητές είναι τρεις, ο ΣΥΡΙΖΑ, ο Καμμένος και ο Μιχαλολιάκος», η κουβέντα ξέφυγε...(είχαν πάει σε κάποια καλλιστεία, δηλαδή τώρα ο κύριος Τσίπρας θα μάς εκπροσωπήσει και στα Μις κόσμος; Καλύτερα, γιατί ο Καμμένος στο Μις με το ζόρι και πολύ είναι).
ΦΩΤΙΟΥ: Αυτά είναι αισχρότητες! (Σάς παρακαλώ, δε θα θελα).
ΤΑΤΣΟΠΟΥΛΟΣ: «Έχετε καταλάβει ότι νομιμοποιήσατε τους φασίστες; (Ελάτε τώρα μεταξύ μας, κύριε Τατσόπουλε, όσο αυτοί νομιμοποιούν τους φασίστες, άλλο τόσο και εσείς έχετε πάει με την μισή Αθήνα).
ΦΩΤΙΟΥ: Αυτό που λέτε είναι ο πιο μεγάλος φασισμός! (Πείτε τα, οι άλλες πόλεις δεν έχουν ψυχή, γιατί μόνο με τη μισή Αθήνα;)
ΤΑΤΣΟΠΟΥΛΟΣ: Αν είχα κι εγώ λεφτά στο εξωτερικό όπως κι εσείς εξασφαλισμένα θα έκανα εκ τους ασφαλούς τον λαϊκιστή! Τσάμπα λαϊκισμός! (Μη πείτε, σάς παρακαλώ, φθηνός θα σάς ακούσει η κυρία Στάη και θα έρθει από τον Alpha με μπουλντόζα).
ΦΩΤΙΟΥ: Θα σάς κάνω μήνυση γι' αυτά που λέτε! Δεν πρόκειται να μπω σε αυτόν το χυδαίο τρόπο αντιπαράθεσης! Κυρία Τρέμη, αν δεν με υπερασπιστείτε τώρα θα έχουμε πρόβλημα. (Μην την ξυπνάτε την κυρία Τρέμη, αφήστε την είναι αντικειμενική δεν μπορεί να παίρνει θέση).
ΤΑΤΣΟΠΟΥΛΟΣ: Σάς υπερασπιζόμαστε γιατί είστε απειλούμενο είδος! Μιλάω, όπως θέλω! Δεν μπορώ την υποκρισία! Τους αριστερούς του χαβιαριού! (Άντε, κύριε Τατσόπουλε και στην καρέτα-καρέτα και στην μονάχους-μονάχους εύχομαι).
 
Βεβαία, εκτός από ομηρικούς καβγάδες, είχαμε και δυο μεγάλες παραιτήσεις, αμέσως μετά το δημοψήφισμα, η πρώτη του Αντώνη Σαμαρά και η δεύτερη του Γιάνη Βαρουφάκη.
Ο Αντώνης Σαμαράς σε διάγγελμά του προς τον ελληνικό λαό, ανακοίνωσε και επίσημα πως παραιτείται από πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας (εδώ φαντάζομαι δεν πρέπει να φωνάξω Ναιιιιιιιι ή Οχιιιιιιιι;)
Τη θέση του αναλαμβάνει ως υπηρεσιακός πρόεδρος, ο Ευάγγελος Μεϊμαράκης προκειμένου να οδηγήσει το κόμμα στις απαραίτητες διαδικασίες, ώστε να προκύψει ο νέος πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας (δηλαδή σαν να λεμέ αντικαταστάτης στο musical μέχρι να βρεθεί πρωταγωνιστής, το κατάλαβα).
Αμέσως μετά τη δήλωσή του, ο κ. Σαμαράς αποχώρησε από τα κεντρικά γραφεία μέσα σε κλίμα έντονης συγκινησιακής φόρτισης με κομματικά στελέχη να τον χειροκροτούν (μισό – μισό, να καταλάβω διαφορετικά ήταν τα πρόσωπα που έκλαιγαν, με αυτά που χειροκροτούσαν; Μπορώ να σκεφτώ με μια γρήγορη ποια ήταν ποια).
Πριν από αυτές τις εξελίξεις είχε προηγηθεί το τηλεφώνημα της Ντόρας Μπακογιάννη, όπου ζήτησε από τον Αντώνη Σαμαρά να παραιτηθεί ακόμα κι αν αυτό σημαίνει να παραιτηθεί και εκείνη από την κούρσα διαδοχής (και το πίστεψε; Μη χειρότερα, δεν φοβάται μην τον προδώσουν; Όχι, θα μου πείτε, τους το είχε κάνει ο ίδιος πριν κάποια χρόνια στον πατέρα της Ντόρας Μπακογιάννη, βρε πως τα φέρνει η ζωή).
 
Από την άλλη, με τρεις λέξεις ανακοίνωσε ο Γιάνης Βαρουφάκης της παραίτησή του από την κυβέρνηση, μερικές μόνο ώρες από το δημοψήφισμα. Μια παραίτηση που ο ίδιος εμμέσως είχε προαναγγείλει.
Minister No More (Συγνώμη, κύριε Βαρουφάκη, έκανα δυο μήνες να εξηγήσω στην γιαγιά μου ότι γράφετε το Γιάννης με ένα «ν», τώρα άμα με ρωτήσει τι να της πω; Minister No More; Να είμαστε και σοβαροί).
 
Μιχάλης Σακελλαράκης

Προσθήκη σχολίου

Βεβαιωθείτε ότι εισάγετε τις (*) απαιτούμενες πληροφορίες, όπου ενδείκνυται. Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.

Επιστροφή στην κορυφή

Διαβάστε επίσης...