Menu
RSS
Σάββατο, 20/04/2024
kalimera-arkadia logo
kalimera Arkadia Facebook pageKalimera Arkadia TwitterKalimera Arkadia YouTube channel
ΚΤΕΛ Αρκαδίας

Η απουσία εναλλακτικής πρότασης, ελπίζω να συνετίσει πολλούς από τους διαφωνούντες του ΣΥΡΙΖΑ

Η απουσία εναλλακτικής πρότασης, ελπίζω να συνετίσει πολλούς από τους διαφωνούντες του ΣΥΡΙΖΑ
Η απουσία εναλλακτικής πρότασης για την αποφυγή των μέτρων που προβλέπει η συμφωνία, ελπίζω να συνετίσει πολλούς από τους διαφωνούντες βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ.
Όλοι μας ζούμε μια τραγωδία!
Η Αριστερά κινδυνεύει με διάσπαση!
Η Αριστερά ίσως ρίξει μία κυβέρνηση της Αριστεράς!
Αλλά εντάξει η Αριστερά, που  ίσως τα καταφέρει να βγάλει τα μάτια από μόνη της!
Τι χρωστάει όμως η κοινωνία???
Τι χρωστάει όμως η χώρα μας???
Τι χρωστάει όμως η Εθνική μας οικονομία???
Αυτά τα ερωτήματα περιμένουν την απάντησή τους και κανένας μέχρι στιγμής από εκείνους που ρισκάρουν να βάλουν τη χώρα μας σε περιπέτειες, δεν δύναται να δώσει κάποιες απαντήσεις!
Η πλευρά της κυβερνητικής πλειοψηφίας έχει δηλώσει χωρίς περιστροφές διά στόματος του πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα ότι :
1.   Εξαντλήσαμε όλα τα περιθώρια στις διαπραγματεύσεις με τους εταίρους μας!
2.   Εξαντλήσαμε όλα τα περιθώρια χρηματοδότησης από όλες τις πιθανές διεθνείς οικονομικές δυνάμεις και καμία τους δεν ανταποκρίθηκε!
3.   Εξαντλήσαμε κάθε δυνατότητα παρέμβασης για μία καλύτερη συμφωνία, από λαούς, από διεθνείς προσωπικότητες με ισχυρό κύρος, από κυβερνήσεις και πρωθυπουργούς!
Παρ όλες αυτές τις προσπάθειες δεν μπορέσαμε να πετύχουμε κάτι καλύτερο όπως άλλωστε το επιθυμούσαμε!
Μπροστά λοιπόν στο  ενδεχόμενο μιας χειρότερης για τη χώρα μας εξέλιξης όπως είναι ένα Grexit, που σχεδίασαν και προωθούσαν οι πιο συντηρητικοί κύκλοι της Ευρωπαϊκής Ένωσης, αναγκαστήκαμε να δεχθούμε το μικρότερο κακό!
Λόγια καθαρά!
Λόγια κρυστάλλινα!
Λόγια ευθύνης απέναντι στο λαό και τη χώρα μας!
Απέναντι σ αυτή τη πεντακάθαρη θέση, δυστυχώς αναπτύχθηκαν και αντιτάσσονται δυνάμεις στο εσωτερικό του ΣΥΡΙΖΑ που αναπτύσσουν μία περίεργη λογική χωρίς σοβαρά και μελετημένα βήματα!
Σ αυτή τη λογική πρωτοστατεί ο Παναγιώτης Λαφαζάνης με 32 ακόμη βουλευτές του κόμματος που αντιτίθενται στην συμφωνία που προτείνει η κυβέρνηση βάζοντας απέναντι στα όσα περιέχει η συμφωνία αυτή τη δική τους πρόταση που επιγραμματικά λέει:
Έξω από το Ευρώ!
Έξω από τους θεσμούς της Ευρωπαϊκής Ένωσης!
Επιστροφή στη δραχμή σαν Εθνικό νόμισμα!
Παρ όλο που έχει περάσει πολύς καιρός από τότε που οι σύντροφοι αυτοί, έχουν κάνει σημαία τους τη λύση αυτή, όμως δεν έχουμε διαβάσει κάπου μία σοβαρή μελέτη για τα βήματα που πρέπει να γίνουν και τις επιπτώσεις που θα έχει ένα τέτοιο ενδεχόμενο!
Γενικά και αόριστα καταθέτουν τη πρόταση αυτή χωρίς ουσιαστική επεξήγηση πως θα γίνει πρακτικά κάτι τέτοιο και πως θα λειτουργήσει η οικονομία μας στη περίπτωση αυτή!
Παρά την έλλειψη  τεκμηρίωσης αυτής της πρότασης, που αγωνιωδώς ζητάει όλη η Ελλάδα, εν τούτοις ένας αριθμός βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ συντάσσεται με την πρόταση αυτή, χωρίς να υπολογίζουν τις κυβερνητικές και οικονομικές επιπτώσεις που θα φέρουν στη πατρίδα μας με τη στείρα στάση τους!
Οι νοήμονες γνωρίζουν ότι:
1.    Θα έχουμε σοβαρή κυβερνητική και πολιτική αστάθεια στη χώρα μας!
2.    Αναστολή της όποιας συμφωνίας που έχει δρομολογηθεί να εφαρμοστεί! και
3.    Παράταση των πρωτοφανών γεγονότων που όλοι μας ζήσαμε το τελευταίο διάστημα με τις τράπεζες κλειστές και η αγορά σε πλήρη αδράνεια!
Πιστεύω και ελπίζω μέχρι την επόμενη ψηφοφορία στη βουλή, ότι θα πρυτανεύσει η λογική και οι σύντροφοι βουλευτές που διαφωνούν, θα αναλογισθούν τις ευθύνες τους σαν πολιτικά πρόσωπα που είναι και θα συνταχθούν με τη κυβερνητική πλειοψηφία ώστε να αποφύγουμε τις κακοτοπιές που σίγουρα θα μας οδηγήσουν σε αχαρτογράφητα νερά με όλες τις δυσάρεστες επιπτώσεις τους!
Ας περιμένουμε!!!!
Τρίτη 21-7-2015    
Τάσος Παπαζαχαρίας

3 σχόλια

  • Πάνος
    Πάνος Τρίτη, 21 Ιουλίου 2015 23:38 Σύνδεσμος σχολίου

    Γειά σου Τάσο μνημονιακε'. Πλάκα μας κάνεις;

  • Τάσος Παπαζαχαρίας
    Τάσος Παπαζαχαρίας Τρίτη, 21 Ιουλίου 2015 13:45 Σύνδεσμος σχολίου

    Α:πάντηση στο κο Λαός. Ωχ! Ωχ! Ωχ! Ευτυχώς υπάρχουν και οι θεματοφύλακες των ιερών και των Οσιων της Αριστεράς και δεν κινδυνεύουμε από τα χειρότερα!!!! Παιδιά σας χρωστούμε μεγάλη ευγνωμοσύνη!!!!

  • Λαός
    Λαός Τρίτη, 21 Ιουλίου 2015 13:03 Σύνδεσμος σχολίου

    Αγαπητέ κ. Παπαζαχαρία!
    Τα ίδια ακριβώς επιχειρήματα τα ακούμε εδώ και πέντε χρόνια!!!
    Ειτε το θέλετε είτε όχι.... αυτή "δεν είναι κυβέρνηση της αριστεράς!!!"... Είναι μία κυβέρνηση "ΣΥΡΙΖΑ, ΑΝΕΛ, Ν.Δ., ΠΑΣΟΚ, ΠΟΤΑΜΙ". Και επειδή οι ΝΔ και ΠΑΣΟΚ έχουν συνεργαστεί και με ΛΑΟΣ και ΔΗΜΑΡ, βάλτε και τους τελευταίους στην κυβέρνηση μέσα.... Ας μην "μαγαρίζετε" την Αριστερά!!!

Προσθήκη σχολίου

Βεβαιωθείτε ότι εισάγετε τις (*) απαιτούμενες πληροφορίες, όπου ενδείκνυται. Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.

Επιστροφή στην κορυφή

Διαβάστε επίσης...