Menu
RSS
Πέμπτη, 28/03/2024
kalimera-arkadia logo
kalimera Arkadia Facebook pageKalimera Arkadia TwitterKalimera Arkadia YouTube channel
ΚΤΕΛ Αρκαδίας

Ένας χρόνος ... χωρίς Κυβέρνηση - Γράφει ο Οδυσσέας Κωνσταντινόπουλος

Ένας χρόνος ... χωρίς Κυβέρνηση - Γράφει ο Οδυσσέας Κωνσταντινόπουλος

Άρθρο του Οδυσσέα Κωνσταντινόπουλου, Βουλευτή Αρκαδίας και επικεφαλής του Τομέα Ανάπτυξης της Κ.Ο. της Δημοκρατικής Συμπαράταξης (ΠΑΣΟΚ-ΔΗΜΑΡ) στην εφημερίδα «Καρφίτσα»


Η χώρα μας βρίσκεται σε κομβικό σημείο. Τα ψέματα τελειώνουν. Η δήθεν «αριστερά» του κ.Τσίπρα που συγκυβερνά φανερά με την υπερσυντηρητική ακροδεξιά του κ.Καμμένου και συγκεκαλυμμένα με τη νεοδεξιά των συμφερόντων φίλων του κ.Καραμανλή, παραδέχεται ήδη την ήττα της: είτε με την υιοθέτηση μέτρων τα οποία απέρριπτε μετά βδελυγμίας μέχρι πρόσφατα, είτε με τη διαρροή σεναρίων οικουμενικής κυβέρνησης, νέου εκλογικού νόμου, νέων συνεργασιών κλπ, είτε με ανοίκειες επιθέσεις στην ελευθεροτυπία, τους δημοσιογράφους, τα μέσα ενημέρωσης, αλλά και κάθε πολίτη που τολμά να αρθρώσει δημόσιο λόγο έξω από τις κυβερνητικές ντιρεκτίβες.

Η ώρα για τις (επόμενες) μεγάλες αποφάσεις πλησιάζει. Χάσαμε ένα χρόνο, με τα φθηνά κόλπα και τις κενοδοξίες. Χάσαμε ένα χρόνο χωρίς Κυβέρνηση, και, δυστυχώς, ουσιαστικά χωρίς αξιωματική αντιπολίτευση.

Έστω και με τεράστια καθυστέρηση, η Νέα Δημοκρατία έκανε το επόμενο βήμα της. Η πορεία της τον τελευταίο χρόνο δεν ήταν αξιοζήλευτη – κάθε άλλο. Και τώρα ακόμη, δεν έχει απαλλαγεί από πολλές από τις παθογένειές της. Για το καλό της χώρας, μακάρι να τα καταφέρει.

Την ίδια στιγμή, ο δικός μας πολιτικός χώρος, ο χώρος της σοσιαλδημοκρατίας και της κεντροαριστεράς, παραμένει κατακερματισμένος, αδύναμος, με μειωμένη αξιοπιστία και μηδενική αξιομαχία. Η πολιτική παράταξη που κράτησε τη χώρα όρθια στα δύσκολα, δεν δείχνει τη δύναμη και το θάρρος να αντιμετωπίσει τις δικές της εσωτερικές προκλήσεις.

Είναι λογικό. Από πού να αντλήσει τη δύναμη αυτή; Η νεότερη γενιά – αυτή που είναι «πιο ΠΑΣΟΚ» από πολλούς που κρύφτηκαν στα δύσκολα – απωθείται στα παρασκήνια και απογοητεύεται από το συγκεντρωτισμό των «φεουδαρχών» και τον αποκρυφισμό των «κονκλαβίων». Κουρασμένοι για μεταρρυθμίσεις και κουραστικά εσωστρεφείς, ηγέτες, ηγεμόνες, τοπάρχες και αρχηγίσκοι δεν αφήνουν να ανοίξει ο δρόμος για το μέλλον της κεντροαριστεράς.

Υπάρχει μόνο ένας τρόπος για να προχωρήσουμε μπροστά: ο ουσιαστικός, από μηδενική βάση, μετασχηματισμός της Παράταξης. Να κριθούν και να αξιολογηθούν – να αξιολογηθούμε – όλα και όλοι από την αρχή: προτάσεις, ιδέες, πρόσωπα και σύμβολα, αντιλήψεις και πρακτικές. Να προχωρήσουμε σε ένα Ιδρυτικό Συνέδριο στο οποίο όλοι οι αντιπρόσωποι θα έχουν εκλεγεί από τη βάση, από τους φίλους και τα μέλη της Παράταξης – από το τμήμα της κοινωνίας που εκπροσωπούμε και που θέλει να εκπροσωπηθεί από εμάς σε ένα συνέδριο που θα μιλήσουμε για πολιτικές. Οι αρχές και οι αξίες μας είναι εκεί, υπάρχουν. Η ιστορία μας είναι δεδομένη – και μας διδάσκει καθημερινά, με τις νίκες και τις αδυναμίες μας, τις επιτυχίες και τα λάθη μας. Επιτέλους όμως, ας σταματήσουμε να θυσιάζουμε το μέλλον στο βωμό των «κεκτημένων» μίας ομάδας νοσταλγών του παρελθόντος.

Ο πολιτικός χώρος μεταξύ της ψευδεπίγραφης «Αριστεράς» του νέο-λαϊκισμού και της συντηρητικής δεξιάς είναι υπαρκτός και στην Ελλάδα. Είναι δική μας ευθύνη να τον αναστήσουμε και να του δώσουμε τη δυναμική που του αξίζει. Αν τον αφήσουμε να συνθλιβεί ανάμεσα στις συμπληγάδες ενός τεχνητού διπολισμού, οι επιπτώσεις θα πλήξουν όχι απλώς μία Παράταξη, αλλά ολόκληρη την κοινωνία και τη χώρα μας.

5 σχόλια

  • ΨΗΦΟΦΟΡΟΣ ΣΟΥ
    ΨΗΦΟΦΟΡΟΣ ΣΟΥ Πέμπτη, 04 Φεβρουαρίου 2016 10:28 Σύνδεσμος σχολίου

    ELEOS ΑΔΕΛΦΕ!!!!!!!!! ΦΤΑΝΕΙ ΠΙΑ ΤΟ ΠΑΡΑΜΥΘΙ, ΕΙΣΑΙ ΚΑΛΑ ΒΟΛΕΜΕΝΟΣ. ΕΛΕΟΣ!!!!!!!

  • Ο   ενοχλητικός  προβοκάτορας
    Ο ενοχλητικός προβοκάτορας Πέμπτη, 04 Φεβρουαρίου 2016 10:14 Σύνδεσμος σχολίου

    Το φρονιμότερο Οδυσσέα θα ήταν εσείς οι πολιτικοί που ευθυνόσαστε για το σημερινό κατάντημα της χώρας να πάψετε να μιλάτε και να αποστρατευτείτε με εθελούσια έξοδο γιατί αλλιώς θα σας ξαποστείλει ο κυρίαρχος λαός! Εσύ παλικάρι δεν ξέρεις τίποτα για το φόνο, για το πως φτάσαμε εδώ δεν σου λέει τίποτα. Εμαθα 'ότι ετοιμάζεσαι για τη σύμπλευση σου με τον Ευάγγελο για την ΝΔ να φτιάξετε λέει την συνιστώσα του κέντρου, είναι αλήθεια ?????

  • Εγώ
    Εγώ Τετάρτη, 03 Φεβρουαρίου 2016 13:56 Σύνδεσμος σχολίου

    Γειά σου ρε Οδυσσέα. Μεγάλο στέλεχος της προηγούμενης φιλογερμανικής κυβέρνησης. Το όνομά σου θα γραφεί με μεγάλα γράμματα στην ιστορία.

  • κονδορας
    κονδορας Δευτέρα, 01 Φεβρουαρίου 2016 21:36 Σύνδεσμος σχολίου

    τι λες ρε Μεγαλε πολιτικε;;;;
    ενω με σας ειχαμε κυβερνηση

  • Theo
    Theo Κυριακή, 31 Ιανουαρίου 2016 03:29 Σύνδεσμος σχολίου

    As tou parei kapoios to plhktrologio....paratakseis kai atoma pou dhmiourghsan thn krish 'h synevallan sth dhmiourgia ths, de mporoun na mas swsoun ap authn. Auto prepei na katalavei o kosmos.

Προσθήκη σχολίου

Βεβαιωθείτε ότι εισάγετε τις (*) απαιτούμενες πληροφορίες, όπου ενδείκνυται. Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.

Επιστροφή στην κορυφή

Διαβάστε επίσης...