Menu
RSS
Πέμπτη, 25/04/2024
kalimera-arkadia logo
kalimera Arkadia Facebook pageKalimera Arkadia TwitterKalimera Arkadia YouTube channel
ΚΤΕΛ Αρκαδίας

Πριν αγοράσετε φορητά ηχεία

Πριν αγοράσετε φορητά ηχεία


Δείτε παρακάτω τι πρέπει να προσέξετε πριν καταλήξετε στο αξεσουάρ που θα δώσει φωνή στο κινητό ή στο tablet σας και θα ανταποκρίνεται καλύτερα στις ανάγκες σας.

Τα φορητά ηχεία αποτελούν ένα ακόμα από τα μεγάλα trends της τεχνολογίας σήμερα. Οι διαθέσιμες επιλογές στην αγορά αυξάνονται μέρα με την μέρα, καθώς ολοένα και περισσότερες εταιρίες λανσάρουν τις δικές τους προτάσεις, προτάσεις για κάθε γούστο και βαλάντιο.

Σε περίπτωση που σκέφτεστε να προχωρήσετε στην αγορά ενός τέτοιου gadget - διότι περί τούτου πρόκειται - θα πρέπει πρώτα να σκεφτείτε ορισμένα πράγματα.

Το πρώτο πράγμα αφορά τις ίδιες τις ανάγκες σας: η φορητότητα είναι πράγματι αυτό που σας ενδιαφέρει ή απλά θέλετε κάτι πιο. portable και με λιγότερα καλώδια από μια σταθερή λύση, και ας μην είστε σε θέση να το βάλετε στην τσέπη και να φύγετε;

Υπάρχουν ηχεία που χωράνε στο χέρι σας, υπάρχουν κι άλλα που για να κουβαλήσετε θα χρειαστείτε και τα δύο σας χέρια, γι αυτό δώστε βάση στο παραπάνω ερώτημα. Με δεδομένο μάλιστα, πως η ποιότητα του ήχου που μεταφέρεται μέσω Bluetooth είναι κατώτερη εκείνης μέσω καλωδίου, αποφύγετε τις άγνωστες μάρκες και τις πολύ φθηνές προτάσεις. Ακόμα και αν δεν είστε ηχολήπτες (ώστε να παρατηρείτε κάθε ατέλεια) δεν υπάρχει λόγος να ρίξετε τα στάνταρ σας τόσο χαμηλά για. μια χούφτα ευρώ

Έτσι, λοιπόν, τα φορητά ηχεία χωρίζονται βάσει κόστους σε τρεις κατηγορίες: τις budget επιλογές, τις mid-range λύσεις και τις high end προτάσεις. Τα πρώτα «παίζουν» σε τιμές που φτάνουν και τα 40 ευρώ. Μη σας ξεγελά, όμως, αυτό, αφού στην κατηγορία μπορείτε να βρείτε εξαιρετικά ηχεία.

Τα mid-range ανεβαίνουν λίγο πιο πάνω, στα 80 - 100 ευρώ εστιάζοντας στην προσφορά περαιτέρω υπηρεσιών.

Για εσάς που δεν λογαριάζετε τον παρά, υπάρχουν ορισμένα πολύ ενδιαφέροντα high-end ηχεία τα οποία θα σας χαρίσουν ήχο που ούτε καν τον φαντάζεστε.

Τα φορητά ηχεία ταξινομούνται και βάσει μεγέθους. Εδώ τα πάντα εξαρτώνται από τις ανάγκες σας. Αν θέλετε π.χ. μια λύση σε μέγεθος εξωτερικού σκληρού, για να τα παίρνετε μαζί σας όπου πηγαίνετε, τότε αναγκαστικά θα επιλέξετε κάτι μικρό και προσιτό (βλ budget, mid-range κατηγορίες). Από εκεί και πέρα, αν αναζητάτε ηχείο για το σπίτι, θέλοντας πρωτίστως να αποφύγετε τα ενοχλητικά καλώδια, μπορείτε να προτιμήσετε μια πιο δαπανηρή αλλά συνάμα πιο ογκώδη λύση, κάτι που ούτως ή άλλως δεν πρόκειται να σας απασχολήσει, αφού δεν θα το μετακινείτε ιδιαίτερα.

Γιάννης Πετσέλης Ηλεκτρονικός - Ραδιοηλεκτρολόγος

Προσθήκη σχολίου

Βεβαιωθείτε ότι εισάγετε τις (*) απαιτούμενες πληροφορίες, όπου ενδείκνυται. Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.

Επιστροφή στην κορυφή

Διαβάστε επίσης...