Menu
RSS
Τετάρτη, 24/04/2024
kalimera-arkadia logo
kalimera Arkadia Facebook pageKalimera Arkadia TwitterKalimera Arkadia YouTube channel
ΚΤΕΛ Αρκαδίας

"...9 Μαϊου", ...ημέρα τιμής των Εθνικών Αγώνων και της Εθνικής Αντίστασης!

"...9 Μαϊου", ...ημέρα τιμής των Εθνικών Αγώνων και της Εθνικής Αντίστασης!
Η σημερινή ημέρα έχει ορισθεί από την Ελληνική Πολιτεία, ως ημέρα μνήμης και απότισης τιμής προς τους συμπατριώτες μας, που πολέμησαν, αλλά και αυτούς που έδωσαν την ζωή τους υπέρ της Ελευθερίας της Πατρίδος μας, αντιστεκόμενοι, πιστοί στον πάτριο όρκο, και αγωνιζόμενοι κατά παντός εισβολέως, αλλά και κατά του Φασισμού και του Ναζισμού, προτάσσοντας το μεγάλο «ΟΧΙ», με το σώμα, αλλά πρωτίστως, με την Ελληνική Ψυχή μας, προασπιζόμενοι την Εθνική μας Κυριαρχία, την Εθνική μας Ανεξαρτησία, την Εθνική μας Αξιοπρέπεια.
Την αξιοπρέπεια του 'Ελληνα, που, σήμερα, έχει καταρρακωθεί, κάτω από το βάρος καταδυναστευτικών και δυσβάστακτων όρων, που μας επέβαλλαν οι, την κεφαλήν μας επί πίνακι, ζητούντες, δανειστές μας, οι οποίοι, με πρόσχημα την επιβολή της ... «άνοιξης της Νέας Εποχής», μας έχουν επιβάλει μία «Νέα Κατοχή», εφαρμόζοντας τα στρατιωτικά, φασιστικά και ναζιστικά μέτρα του παρελθόντος, σήμερον, με το προσχηματικό «προσωπείο των οικονομικών μέτρων ένεκα κάποιων, δήθεν, χρεών μας»!
Δεν είναι ώρα καταλογισμού ευθυνών για τις εγκληματικές, αντεθνικές παραλείψεις αλλά, δυστυχώς, και πράξεις, των ιθυνόντων των Κυβερνήσεων των τελευταίων, ιδίως, δύο δεκαετιών.
Είναι ώρα αντίστασης, αλλά και συνετής περισυλλογής.
Είναι ώρα ανασυγκρότησης των εθνικών δυνάμεων της Χώρας μας.
Είναι ώρα να κάνουμε το ένα βήμα πίσω της αναδιάταξης, αλλά και με δύναμη Ψυχής, να ορμήσουμε, αμέσως μετά, δύο βήματα εμπρός.
Οι 'Ελληνες, στην ιστορική μας διαδρομή, από αρχαιοτάτων ετών, δεν φοβηθήκαμε ολόκληρες αυτοκρατορίες. Διαμηνύσαμε, προς πάντα εχθρό μας, ότι, όσο πυκνά και εάν είναι τα βέλη τους, που μας εξακοντίζουν, το μόνο που μας κάνουν, είναι, να πολεμάμε υπό σκιάν!!!
Δεν φοβηθήκαμε ούτε τις σιδερόφρακτες αυτοκρατορίες τους, αλλά, με πίστη στα Ιδανικά της Φυλής μας, τους καταντροπιάσαμε.
Τους αναγκάσαμε να υποκλιθούν στην αθάνατη Ψυχή μας.
Με περίσσεια δύναμη, ως κληρονομιά μας από τα βάθη των αιώνων, που πήγασε από τη ίδια, αυτή, γή των προγόνων μας, τους υποστείλαμε την Σημαία τους. Τους καταδείξαμε ότι ο τράχηλος του 'Ελληνα, ζυγόν δεν υπομένει. Και έτσι, σήμερα, τους διαμηνύουμε ότι ο τράχηλός μας δεν υπομένει ούτε τον φαρισαϊκό υποκριτικό "ευρωπαϊκό εναγκαλισμό" τους ούτε τον τοκογλυφικό "οικονομικό ζυγό" τους.
Αλλά, ο αγώνας μας πρέπει να είναι ουσιώδης, καθολικός, πανελλήνιος.
Η αντίστασή μας πρέπει να εφαρμοσθεί και στην καθημερινή μας βιιωτή.
Ε Δ Ω και Τ Ω Ρ Α, γυρίζουμε την πλάτη μας στα προϊόντα τους, στις αυτοκινητοβιομηχανίες τους, στα καταστήματα των συμφερόντων των δανειστών μας. Στα προϊόντα των ξένων και ντόπιων μονοπωλίων των συμφερόντων τους. Κάνουμε αυστηρή επιλογή των εισαγομένων και των χωρών προέλευσης.
Τους α γ ν ο ο ύ μ ε, τους "σαμποτάρουμε"!!!
ΕΔΩ και ΤΩΡΑ, προτιμάμε τα ελληνικά προϊόντα, τις ελληνικές επιχειρήσεις!
ΕΔΩ και ΤΩΡΑ, σταματάμε την μεγάλη αιμορραγία της ελληνικής οικονομίας:
Κλείνουμε τα "TRANSFER MONEY", την αδίστακτη βδέλλα της Οικονομίας μας! Εκατοντάδες δισεκατομμύρια ΕΥΡΩ έχουν "μετακομίσει", ασύδωτα, σε ξένες χώρες και χωρίς έλεγχο του "πόθεν έσχες" (!), τελείως αφορολόγητα και "αγύριστα" στην ντόπια Αγορά..., ...Και τώρα:
'Ετσι, απλά και ελληνικά: ...αντιστεκόμαστε στον Τύραννο!
'Ετσι, απλά: ...όπως αυτό πέρασε, από γενιά σε γενιά, στη Ψυχή μας!
'Ετσι, απλά και ελληνικά: ..."ού καταισχυνώ όπλα τα ιερά..., την Πατρίδα, ουκ ελάσσω, αλλά πλείω και αρείω παραδώσω...", ...στις επόμενες γενεές Ελλήνων !!!
Δημήτριος Γ. Μανιατάς, Δικηγόρος

Προσθήκη σχολίου

Βεβαιωθείτε ότι εισάγετε τις (*) απαιτούμενες πληροφορίες, όπου ενδείκνυται. Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.

Επιστροφή στην κορυφή

Διαβάστε επίσης...