Menu
RSS
Πέμπτη, 25/04/2024
kalimera-arkadia logo
kalimera Arkadia Facebook pageKalimera Arkadia TwitterKalimera Arkadia YouTube channel
ΚΤΕΛ Αρκαδίας

«Αδικαιολόγητη απαξίωση στο Δήμο της δήθεν καταξίωσης»

«Αδικαιολόγητη απαξίωση στο Δήμο της δήθεν καταξίωσης»

Παρ' ότι εδόθη το απαιτούμενο και εύλογο χρονικό διάστημα κατά το οποίο η δημοτική αρχή θα μπορούσε να αποκαταστήσει παθογένειες, παρατυπίες, παραλείψεις, παρανομίες που έλαβαν χώρα κατά την πρώτη τετραετία της νεοσύστατης δημοτικής αρχής του καλλικρατικού Δήμου Γορτυνίας, εντούτοις ισοπεδώνοντας αρχές και αξίες όχι μόνο δεν έπραξε νόμιμα συμβιβάστηκε, αποδέχτηκε και καλλιέργησε πρακτικές οι οποίες προσβάλλουν και θίγουν ανθρώπους που προσέφεραν έργο με ανιδιοτέλεια και αγάπη για τον τόπο τους.

Αναφέρομαι χαρακτηριστικά στο δήμαρχο του πρώην καποδιστριακού δήμου Ηραίας κ. Σταύρο Χριστόπουλο καθώς και στον τέως πρόεδρο του πολιτιστικού συλλόγου Αραχωβιτών Γορτυνίας κ. Αργύριο Ασημακόπουλο, οι οποίοι στον τομέα δραστηριοτήτων τους αντίστοιχα στα κοινά συνέβαλαν στην επίλυση προβλημάτων που αφορούσαν την τοπική κοινωνία.

Ειδικότερα πρέπει να επισημανθεί ότι κατά τη θητεία του του κ. Σταύρου Χριστόπουλου ως δημάρχου Ηραίας είχε κατασκευαστεί μνημείο τιμώντας αυτούς που ξεκίνησαν την επανάσταση του 1821 στο αλώνι του Καλλιντέρη στην περιοχή της κάτω Ηραίας. Προσφάτως ανακαινίσθη από τη νυν δημοτική αρχή επιλεκτικά, δηλαδή η προαναφερθείσα φρόντισε ώστε να απαλειφθεί η ταμπέλα που γνωστοποιούσε ότι το έργο ετελέσθη κατά τη διάρκεια της θητείας του, γεγονός που δημιουργεί εύλογα ερωτήματα στους συνδημότες μας για το που αποσκοπεί η παράλειψη αυτή. Αδιαμφισβήτητα από αυτή τη συμπεριφορά απορρέουν τουλάχιστον ψύγματα μικρότητας, εμπάθειας και αλαζονείας. Η ιστορία όμως έχει καταγράψει τις πράξεις του καθενός και δε διαγράφεται από καμιά μεθόδευση. αντίστοιχη συμπεριφορά από τη νυν δημοτική αρχή σημειώθηκε στον τόπο καταγωγής μου, στην Αράχωβα Γορτυνίας όταν ο τότε δήμαρχος κ. Σταύρος Χριστόπουλος τηρώντας την υπόσχεσή του προς τους Αραχωβίτες ανακαίνισε στην τελευταία του θητεία (2006-2010) το στολίδι του χωριού μας, το Κεφαλάρι, το οποίο πριν την παρέμβασή του ήταν εστία μόλυνσης και σήμερα αποτελεί ένα κόσμημα στην περιοχή. Τιμώντας την προσφορά του δημάρχου ο τέως Πρόεδρος του συλλόγου Αραχωβιτών κ. Αργύριος Ασημακόπουλος τοποθέτησε μια ταμπέλα, η οποία απεικόνιζε την προτέρα μορφή της πηγής πριν την παρέμβαση του, την οποία φρόντισαν να καταστρέψουν ολοσχερώς, (οι γνωστοί-άγνωστοι καλοθελητές) δείχνοντας γι άλλη μια φορά εμπάθεια.

Σα να μην έφταναν όλα αυτά, σε όλο τον οικισμό της Αράχωβας ο οποίος <<φωτίστηκε>> με ιδία δαπάνη και προσωπική εργασία του τότε Προέδρου του Συλλόγου και πάλι παρούσα η δημοτική αρχή και οι τότε εκπρόσωποί της κατ' επιλογή προς υμετέρους επιτρέπει τη λειτουργία του φωτισμού της πάνω Αραχώβης, ξηλώνει και διακόπτει το φωτισμό στην κάτω Αράχωβα (όπου σημειωτέον κατοικεί ο τέως Πρόεδρος). Δεν πρέπει να λησμονηθεί ότι το φως είναι πολιτισμός...

Και εύλογα διερωτάται η κοινή γνώμη: ΓΙΑΤΙ Η ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΑΡΧΗ ΛΕΙΤΟΥΡΓΕΙ ΚΑΤ' ΑΥΤΟΝ ΤΟΝ ΤΡΟΠΟ, ΩΣ ΚΑΙΣΑΡΑΣ, ΕΠΙΛΕΚΤΙΚΑ; MΗΠΩΣ ΚΑΤ' ΕΝΤΟΛΗ ΤΟΥ ΔΗΜΑΡΧΟΥ ΑΥΤΑΡΧΙΚΑ ΚΑΙ ΕΓΩΚΕΝΤΡΙΚΑ; Δυστυχώς έτσι απαξιώνεται κάθε φιλότιμη προσπάθεια οποιουδήποτε δημότη.

ΜΑΛΛΟΝ ΤΕΛΙΚΑ ΕΔΩ ΠΡΟΣΙΔΙΑΖΕΙ Η ΑΡΧΑΙΑ ΡΗΣΗ <<ΟΥΔΕΙΣ ΑΧΑΡΙΣΤΟΤΕΡΟΣ ΤΟΥ ΕΥΕΡΓΕΤΗΘΕΝΤΟΣ...>>

Χριστίνα-Ειρήνη Ασημακοπούλου
Τελειόφοιτη Νομικής Σχολής Αθηνών
Εθνικού & Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών

7 σχόλια

  • ΩΣ ΠΟΤΕ ΠΑΛΛΙΚΑΡΙΑ
    ΩΣ ΠΟΤΕ ΠΑΛΛΙΚΑΡΙΑ Παρασκευή, 13 Μαϊος 2016 11:04 Σύνδεσμος σχολίου

    Η ΓΟΡΤΥΝΙΑ ΚΟΠΕΛΑ ΜΟΥ ΕΙΝΑΙ ΕΝΑΣ ΝΕΚΡΟΣ ΔΗΜΟΣ ΚΑΙ ΟΙ ΑΝΘΡΩΠΟΙ ΠΟΥ ΤΗΝ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΥΝ ΑΝΙΚΑΝΟΙ ΝΑ ΔΕΣΟΥΝ ΤΑ ΚΟΡΔΟΝΙΑ ΤΟΥΣ. ΞΕΡΟΥΝ ΟΜΩΣ ΠΟΥ ΘΑ ΤΟΥΣ ΣΤΕΙΛΟΥΜΕ ΤΟ 19.

  • Χριστίνα Ειρήνη Ασημακοπουλου
    Χριστίνα Ειρήνη Ασημακοπουλου Τρίτη, 10 Μαϊος 2016 16:50 Σύνδεσμος σχολίου

    Η κόρη του μπαμπά εχει το σθένος και το θάρρος της γνώμης της να αρθρογραφεί καθώς και να τοποθετείται επώνυμα κύριε 3 town rapper, οπότε μάλλον αναρωτηθείτε μήπως είστε κορη-γιος του δικού σας μπαμπά. Ωστόσο εκλαμβάνω ως έπαινο και όχι ως ψογο το σχόλιό σας γιατί εν αντιθέσει μ εσάς ειμαι υπερήφανη για το γενεαλογικό μου δέντρο και την καταγωγή μου. Ευχαριστώ, καλή συνέχεια!!

  • Αργύρης Ασημακοπουλος
    Αργύρης Ασημακοπουλος Τρίτη, 10 Μαϊος 2016 14:43 Σύνδεσμος σχολίου

    Δυστυχώς για εσάς που θέλετε να εμφανίζεστε ως υποστηρικτές του Γιάννη Αγιαννη όσο φιλοτιμες προσπάθειες και να καταβαλλετε πολύ γρήγορα θα εισπραξετε πολύ μεγάλη πίκρα και θλίψη μέσα στις αίθουσες των Ελληνικών δικαστηριων όπου εκεί η Δικαιοσύνη θα είναι καταπελτης για αυτούς που σήμερα δεν τους ακουμπάει κανένας.

  • ανωνυμος
    ανωνυμος Τρίτη, 10 Μαϊος 2016 14:27 Σύνδεσμος σχολίου

    Άλλη σωτήρας μας βγήκε!

  • Αμωνυμος
    Αμωνυμος Τρίτη, 10 Μαϊος 2016 14:12 Σύνδεσμος σχολίου

    Οι αλήθειες πονάνε από όπου κι αν προέρχονται αλλά εσείς έχετε μάθει να μην ελέγχεσετε από κανέναν κ τα παράνομα να βαφτιζουν νόμιμα.

  • Γιώργος
    Γιώργος Τρίτη, 10 Μαϊος 2016 14:03 Σύνδεσμος σχολίου

    Πολιτεύεται η κυρία;

  • 3 town rapper
    3 town rapper Τρίτη, 10 Μαϊος 2016 10:37 Σύνδεσμος σχολίου

    Άλλη "κόρη του μπαμπά" μας βρήκε; Δεν φτάνει μια;

Προσθήκη σχολίου

Βεβαιωθείτε ότι εισάγετε τις (*) απαιτούμενες πληροφορίες, όπου ενδείκνυται. Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.

Επιστροφή στην κορυφή

Διαβάστε επίσης...