Menu
RSS
Παρασκευή, 29/03/2024
kalimera-arkadia logo
kalimera Arkadia Facebook pageKalimera Arkadia TwitterKalimera Arkadia YouTube channel
ΚΤΕΛ Αρκαδίας

... Αποφράς ημέρα !!!

... Αποφράς ημέρα !!!
 
29  Μαϊου 1453:   ... Η Πόλις εάλω !

 29  Μαϊου 2016:   ... Η Ελλάς εαλωκυία εστίν !

 Τί κι 'άν  φέρωμεν στο νού μας, την Αποφράδα εκείνη Ημέρα!  Τί κι άν τελούμε μνημόσυνα "εις ανάπαυσιν" του τελευταίου Αυτοκράτορος Κωνσταντίνου  Παλαιολόγου και των  υπερασπιστών της Βασιλίδος των Πόλεων!  Τότε, στίφη Βαρβάρων («ο εχθρός  της πίστεως ημών, ως όφις εξέχυσεν τον ιόν αυτού και ως λέων κατέπιεν», Κ.Π.) εγκρέμισαν τα «άπαρτα» Τείχη της Βασιλεύουσας με το μεγάλο κανόνι και εάλωσαν την Πόλιν!  Μα και σήμερον, «η μυριαρίθμητος αγέλη των ασεβών ελαύνουν μετά βαναύσου και θάρσους πολλού και βίας» και γκρεμίζουν  καθημερινώς τα «Τείχη» της Χώρας μας είτε περπατώντας είτε αρμενίζοντας  και αλώνουν ολόκληρη την Πατρώαν Γήν μας!                                                            

Τότε, οι ολίγοι  υπερασπιστές της Πόλεως απεφάσισαν να μη φεισθούν της ζωής αυτών.  Σήμερον,  η λέξη «ΑΓΩΝ» είναι άγνωστη (εδώ και χρόνια) στο λεξιλόγιο των  Κυβερνώντων! Η λέξη «ΑΝΤΙΣΤΑΣΙΣ», τους προκαλεί  …ναυτία!   Η λέξη  «ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ» ουδόλως αγγίζει το υποσυνείδητό τους!  Είναι συνυφασμένη με την εθελόδουλη σκλαβιά των συνειδήσεών τους, αυταρεσκόμενοι, ως κατέχοντες … «το σκήπτρο της Εξουσίας»!  Κυβερνητικοί, ιδανικοί καρπαζοεισπράχτορες, χλευαζόμενοι  και λοιδωρούμενοι από τους κληρονόμους συνεχιστές του Άουσβιτς !!!  Από τα χείλη τους, οι μόνες λέξεις που βγαίνουν είναι: «YES SIR» !!!  Μία είναι η «διαπραγματευτική» τους τακτική:  Συμβιβασμός, Υποβιβασμός, Οσφυοκαμψία, Υποχώρηση!   Καθημερινώς, ψελλίζουν:  «Μολών λαβέ,  ό,τι  θές και όπως το θές» !!!

Όλοι μας «καμαρώσαμε» τον νεοΣουλτάν  Ερντογάν (τον ... «αδελφό», ωρισμένων από εμάς) να φανατίζει τα ισλαμιστικά νεοβαρβαροστίφη, στη φιέστα τους για την «Άλωση της Πόλης»,  προτρέποντάς τα για ... «νέες κατακτήσεις» !!!  Και πρός τα πού, δηλαδή, «νέες κατακτήσεις» ;;;  Αντιθέτως, οι ιδικοί μας, «ειρηνοποιοί,  γεφυροποιοί, αδελφοποιητές πολιτικοί», προτρέπουν τον Νεοέλληνα να ... «κάτσει στα τέσσερα» !!!  Αλήθεια, μήπως λογαριάζουν και κρίνουν «εξ ιδίων» τα αλλότρια;;;

 Με πρόσχημα την, δολίως, εισαχθείσα και επιβληθείσα «οικονομική κρίση» και την υποτιθεμένη «συμβιβαστική λύση εισαγωγής Μνημονίων», ΣΕ ΟΛΑ ΤΑ ΘΕΜΑΤΑ,  προσκυνάνε (προσ+κυνάω = υπακούω ωσάν σκύλος) τους χιτλερίζοντες  του Μερκελικού Δ' Ράϊχ και τους γνωστούς (από αιώνων) διεθνείς τοκογλύφους,  της …Παγκοσμιοποίησης και της …Νέας Τάξης Πραγμάτων!  Ο Στρατηγός Μακρυγιάννης, από τότε, προφητικός και για  σήμερα:  «Ελευθερωθήκαμεν από τους Τούρκους και εσκλαβωθήκαμεν εις Έθνος κακορίζικον,  οπού ήταν η ακαθαρσία της Ευρώπης» !!!

 Πλήν, όμως, σήμερον οι πρώην θύτες με τα πρώην θύματα, επιδεικνύουν αγαστή συνεργασία ενάντια σε κάθε τι το Ελληνικό, ενάντια σε κάθε τι το Ορθόδοξο Χριστιανικό! Είμαστε,  ο κοινός τους εχθρός:  …εμείς,  οι Έλληνες και η Ορθοδοξία. !!!

...ΕΜΕΙΣ, όμως, τί κάνουμε ;;; ... ΕΜΕΙΣ, οι  'Ελληνες,  στην ιστορική μας διαδρομή,   από αρχαιοτάτων ετών,  ουδένα φοβηθήκαμε.  Mε πίστη στα Ιδανικά της Φυλής μας,  με περίσσεια δύναμη, ως Κληρονομιά μας από τα βάθη των αιώνων, καταντροπιάσαμε τις σιδερόφρακτες  αυτοκρατορίες τους.     Και   σήμερα,   τους διαμηνύουμε ότι ο τράχηλός μας δεν υπομένει  ούτε τον φαρισαϊκό  «ευρωπαϊκό  εναγκαλισμό» τους  ούτε  τον   τοκογλυφικό  «οικονομικό ζυγό» τους.

   Αλλά,  ο αγώνας μας  πρέπει  να  είναι  ουσιώδης, καθολικός, πανελλήνιος.

ΑΝΤΙΣΤΑΣΗ,   ΕΔΩ  και  ΤΩΡΑ!   Γυρίζουμε την πλάτη μας  στα παντοειδή προϊόντα τους,  στις αυτοκινητοβιομηχανίες τους, στα καταστήματα των συμφερόντων των δανειστών μας.   Μποϋκοτάρουμε τα προϊόντα των συμφερόντων τους.  Τους σαμποτάρουμε !  Στον «οικονομικό πόλεμό τους»,  ΑΝΤΙΣΤΕΚΟΜΑΣΤΕ  με περιφρόνηση των προϊόντων τους !

ΕΔΩ και ΤΩΡΑ,  προτιμάμε τα ελληνικά προϊόντα,  τις ελληνικές επιχειρήσεις, τον 'Ελληνα  παραγωγό,  επαγγελματία,  τεχνίτη,  εργάτη!  Αυτό, δεν είναι «εσωστρέφεια». Είναι πρωταρχικό, ζωτικό θέμα «Εθνικής Επιβίωσης»!

ΕΔΩ και ΤΩΡΑ, σταματάμε και την μεγάλη αιμορραγία της Ελληνικής Οικονομίας:

Κλείνουμε όλα τα «TRANSFER MONEY» και τα «SEND MONEY HOME»!  Πάνω από ΕΝΑ ΤΡΙΣΕΚΑΤΟΜΜΥΡΙΟ  ΕΥΡΩ  έχει «μετακομίσει», ασύδωτα, από την Πατρίδα μας σε Τρίτες Χώρες  και χωρίς έλεγχο του "πόθεν  έσχες" (!, ;),  και, μάλιστα, τελείως  αφορολόγητα   και  «αγύριστα» στην  ντόπια  Αγορά...     

     'Ετσι,  απλά  και  ελληνικά:  αντιστεκόμαστε στους Τυράννους!

      'Ετσι,  απλά:  όπως  αυτό  πέρασε,   από γενιά σε γενιά,  στη Ψυχή μας!

     'Ετσι,  απλά  και  ελληνικά:   «ού  καταισχυνώ  όπλα  τα  ιερά..., την δε Πατρίδα ουκ ελάσσω παραδώσω (στις επόμενες γενεές Ελλήνων),  αλλά πλείω και αρείω...,  και άν τις αναιρή τους θεσμούς... ου μή επιτρέψω..., και ιερά τα Πάτρια τιμήσω...»  !!!    

 Δημήτριος Γ. Μανιατάς, 

Δικηγόρος Τριπόλεως  

 Γ.Γ. Συλλόγου Πολυτέκνων Αρκαδίας

Προσθήκη σχολίου

Βεβαιωθείτε ότι εισάγετε τις (*) απαιτούμενες πληροφορίες, όπου ενδείκνυται. Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.

Επιστροφή στην κορυφή

Διαβάστε επίσης...