Menu
RSS
Τρίτη, 19/03/2024
kalimera-arkadia logo
kalimera Arkadia Facebook pageKalimera Arkadia TwitterKalimera Arkadia YouTube channel
ΚΤΕΛ Αρκαδίας

Εις μνήμην Ηλία Χρ. Σπηλιωτόπουλου

Εις μνήμην Ηλία Χρ. Σπηλιωτόπουλου
Είναι στιγμές στην Ιστορία που το πολιτικό στοιχείο συνδέεται άρρηκτα με το ανθρώπινο.
Κύπρος, Αύγουστος 1974 : Πραξικόπημα της χούντας των Αθηνών κατά του Προέδρου Μακαρίου. Τουρκική εισβολή. Αλληλένδετα γεγονότα που αποδεικνύουν για άλλη μία φορά ότι οι Εφιάλτες δεν λείπουν, είναι παρόντες σε όλη τη μακραίωνα πορεία του Ελληνισμού (το πολιτικό στοιχείο).    
Και μέσα σ΄ αυτή τη δίνη, οι Έλληνες στρατιώτες που υπηρετούσαν στην Κύπρο και οι Έλληνες στρατιώτες που εστάλησαν στην Κύπρο μετά την τουρκική εισβολή. Θύματα όλοι αυτοί της εθνικής προδοσίας του δικτατορικού καθεστώτος.
Ένας εξ αυτών και ο Ηλίας Χρ. Σπηλιωτόπουλος, ένα παλικάρι από το Αγρίδι, που εστάλη στην Κύπρο να υπηρετήσει την πατρίδα. Και δεν επέστρεψε ποτέ.
Μετά πολλές περιπέτειες, επέστρεψαν σήμερα, 17.7.2016,  τα οστά του στη γενέθλια γη και στους δικούς του, που έζησαν επί χρόνια το μαρτύριο της τραγικής αναμονής. Θύματα και αυτοί του Εφιάλτη της δικτατορίας.
  
Εν προκειμένω, το ανθρώπινο στοιχείο, που εξαιτίας της χούντας, της τουρκικής εισβολής και των καθυστερήσεων, εξελίχθηκε σε τραγωδία : για τον ίδιο το νεκρό, που δεν μπόρεσε να αναπαυθεί όλα αυτά τα χρόνια, αλλά και για τους δικούς του ανθρώπους, που, επί 40 χρόνια περίπου, βρίσκονταν «σε μαύρο σκοτάδι».    
Τιμή και δόξα στο παλικάρι Ηλία Χρ. Σπηλιωτόπουλο που έπεσε υπέρ πατρίδος.
Αιωνία του η μνήμη.
Γιώργου Η. Παπαηλιού
Δικηγόρου-Διδάκτορα Νομικής
Βουλευτή Αρκαδίας

Προσθήκη σχολίου

Βεβαιωθείτε ότι εισάγετε τις (*) απαιτούμενες πληροφορίες, όπου ενδείκνυται. Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.

Επιστροφή στην κορυφή

Διαβάστε επίσης...