Menu
RSS
Τρίτη, 19/03/2024
kalimera-arkadia logo
kalimera Arkadia Facebook pageKalimera Arkadia TwitterKalimera Arkadia YouTube channel
ΚΤΕΛ Αρκαδίας

Χθες στη Τρίπολη δικαιώθηκαν αγώνες πέντε χρόνων!

Χθες στη Τρίπολη δικαιώθηκαν αγώνες πέντε χρόνων!
Με μια ομόφωνη απόφαση του ο Φορέας Διαχείρισης Στερεών Αποβλήτων (ΦΟΔΣΑ) Περιφέρειας Πελοποννήσου, έβαλε τέρμα σε κάθε προσπάθεια καταλήστευσης της τσέπης και του εισοδήματος των κατοίκων, με τα σχέδια που είχαν στήσει και μεθόδευαν να τα περάσουν εδώ και πέντε χρόνια, οι διάφοροι τοπικοί πολιτικοί παράγοντες, μαζί με τον ιδιώτη εταιρεία και με τις ευλογίες των κυβερνήσεων ΠΑΣΟΚ και Ν.Δ.
Πέντε χρόνια αγώνες, στην αρχή λίγων ατόμων, όσοι δηλαδή θίγονταν από τα φαραωνικά εργοστάσια σε Παλαιόχουνη Αρκαδίας και Καλλιρρόη Μεσσηνίας και στη συνέχεια όλο και περισσότερων, αλλά προπαντός με τη συμμετοχή σ αυτόν τον αγώνα, των μεγάλων πληθυσμιακά δήμων της Περιφέρειας, όλοι αυτοί δικαιώθηκαν με τον πιο πανηγυρικό τρόπο με την χθεσινή απόφαση του ΦΟΔΣΑ.
Τι προβλέπει η απόφαση αυτή???
Ο κάθε δήμος μεμονωμένα η σε συνεργασία και με άλλους όμορους δήμους, εφ όσον το επιθυμούν, θα μπορούν να κάνουν από μόνοι τους τη διαχείριση των απορριμμάτων τους, χωρίς να είναι υποχρεωμένοι να προσκυνήσουν, να αποδεχθούν και να παραδοθούν σ αυτούς τους ληστρικούς όρους της Εταιρείας και του Περιφερειάρχη, τους οποίους αποδέχθηκε και τους υποστήριζε.
Τι συνέβαλε στην εξέλιξη αυτή???
Θα πρέπει να σημειωθεί ότι η όποια θετική εξέλιξη που παρουσιάστηκε στην υπόθεση αυτή, ήταν η παρεμβολή της παρούσας κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ, η οποία ενήργησε με αποφασιστικότητα, αμέσως μετά την ανάληψη των καθηκόντων της, ύστερα βέβαια και από την εντολή του Ελληνικού λαού, καθώς οι Αυτοδιοικητικές και κομματικές δυνάμεις του ΣΥΡΙΖΑ και άλλων πολιτικών και Αυτοδιοικητικών σχηματισμών, τα κινήματα των πολιτών και Μαζικών Φορέων της Περιφέρειας, ως επίσης και η αποφασιστικότητα των Δημάρχων των μεγαλύτερων πληθυσμιακά δήμων της Περιφέρειας.
Ποιες ήταν οι καθοριστικές παρεμβάσεις της παρούσας κυβέρνησης???
Το γεγονός ότι δόθηκε με απόφαση της παρούσης βουλής το δικαίωμα στη διαχείριση των απορριμμάτων, πρωταγωνιστικό ρόλο να έχουν οι Δήμαρχοι μέσω του ΦΟΔΣΑ και όχι η Περιφέρεια, καλλιέργησε την απαραίτητη αισιοδοξία και συνετέλεσε στο να φυσήξει ούριος άνεμος ώστε να αναπτυχθεί πνεύμα αντίδρασης και αντίστασης από τους δημάρχους ενάντια στα σχέδια που εξύφαιναν σε βάρος τους και σε βάρος των δημοτών τους, Εταιρεία – Περιφέρεια και κυβερνήσεις ΠΑΣΟΚ και Ν.Δ.
Μπορεί να κύλισε πολύ νερό στο αυλάκι. Μπορεί τα ληστρικά σχέδια να έφτασαν στο πάρα πέντε της υπογραφής τους και της εφαρμογής τους, αλλά να που υπάρχει και ο «αφέντης λαός» όπως λέει και ο ποιητής μας, που στην αρχή με τους αγώνες του, στη συνέχεια με τη ψήφο του και στο τέλος με τους δημάρχους του, έβαλε ταφόπλακα πάνω από κάθε κερδοσκοπική και αντιλαϊκή επιδίωξη.
Τι απομένει τώρα και τι προβλέπει η διαδικασία στη συνέχεια???
Οι δήμαρχοι που χθες βγήκαν νικητές, να σηκώσουν τα μανίκια τους και να ριχτούν από σήμερα στη δουλειά!
Να τελειοποιήσουν τα δικά τους σχέδια διαχείρισης των απορριμμάτων, τα οποία πρέπει να συνάδουν με τον νέο αναθεωρημένο ΠΕΣΔΑ, που χθες ομόφωνα τον αποδέχτηκαν και ενεργώντας αστραπιαία, να υποβάλουν τα σχέδιά τους αυτά για έγκριση στα αρμόδια υπουργεία ώστε να τύχουν της αναλόγου χρηματοδότησης για την υλοποίησή τους.
Πρέπει οι δήμαρχοι από δω και πέρα, να δικαιώσουν με τις πράξεις τους και τα αποτελέσματά τους, το ρόλο και την αποστολή της Τοπικής Αυτοδιοίκησης στην εδραίωση της δημοκρατίας στη χώρα μας , που τόσο έχει πληγωθεί κατά το φαύλο παρελθόν και να εκπληρώσει η Τοπική Αυτοδιοίκηση το στόχο της, που είναι η εξυπηρέτηση και η προστασία των όποιων συμφερόντων των δημοτών.
Ποιο είναι το συμπέρασμα της χθεσινής απόφασης???
Στη Περιφέρεια της Πελοποννήσου σήμερα ξημέρωσε μία νέα μέρα, που σκόρπισε χαμόγελα και αισιοδοξία σε όλους μας, αλλά και την πεποίθηση ότι λαός ενωμένος με τους δημάρχους του μπροστάρηδες, ΠΟΤΕ ΝΙΚΗΜΕΝΟΣ!!!
Τρίπολη 19-7-2016
Τάσος Παπαζαχαρίας
Συντονιστής Ν.Ε ΣΥΡΙΖΑ
Αρκαδίας

Προσθήκη σχολίου

Βεβαιωθείτε ότι εισάγετε τις (*) απαιτούμενες πληροφορίες, όπου ενδείκνυται. Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.

Επιστροφή στην κορυφή

Διαβάστε επίσης...