Menu
RSS
Παρασκευή, 19/04/2024
kalimera-arkadia logo
kalimera Arkadia Facebook pageKalimera Arkadia TwitterKalimera Arkadia YouTube channel
ΚΤΕΛ Αρκαδίας

Λιγοστεύουν οι αστυνομικοί στην Αρκαδία – Μεγαλώνει η έλλειψη αστυνόμευσης στο νομό (vd)

Λιγοστεύουν οι αστυνομικοί στην Αρκαδία – Μεγαλώνει η έλλειψη αστυνόμευσης στο νομό (vd)
Παρά την απόφαση του Συμβουλίου Επικρατείας που δικαιώνει τους ένστολους, για τις περικοπές στους μισθούς τους τα τελευταία χρόνια και ειδικά στην τρίτη περικοπή που έγινε τον Ιανουάριο του 2013, καμία επιστροφή χρημάτων δεν τους έχει γίνει μέχρι στιγμής, σύμφωνα με τον πρόεδρο των αστυνομικών υπαλλήλων Αρκαδίας, Τάκη Καγκαράκη.

Η κυβέρνηση τότε είχε αποφασίσει νέες περικοπές και μάλιστα με αναδρομικότητα από το καλοκαίρι του 2012. Η Ομοσπονδία των αστυνομικών προσέφυγε στο συμβούλιο της επικρατείας, το οποίο έκρινε την απόφαση αυτή, αντισυνταγματική. Μέχρι σήμερα όμως δεν υπάρχει τίποτα νεότερο, παρά το γεγονός ότι στα μέσα μαζικής ενημέρωσης πλανάται η εντύπωση πως οι αστυνομικοί έχουν πάρει πίσω όλα όσα δικαιούνται.

«Ζητάμε επαναφορά των μισθών μας, όπως το 2012» δήλωσε χαρακτηριστικά ο Τ. Καγκαράκης, σε σημερινή συνέντευξη τύπου που παραχώρησε.

Ένα ακόμα πρόβλημα που αντιμετωπίζουν οι αστυνομικοί, είναι η ασφάλιση τους. Ειδικότερα το ταμείο τους (ΤΕΑΠΑΣΑ), που τους δίνει το εφάπαξ και ένα τμήμα της επικουρικής τους σύνταξης και πρόκειται για ένα υγιές ταμείο, με νέο νόμο η κυβέρνηση θέλει να το εντάξει στο ΕΤΕΑ, που –σύμφωνα με τους αστυνομικούς υπαλλήλους - πρόκειται για ένα προβληματικό ταμείο με μεγάλες οφειλές. Αυτό βρίσκει αντίθετους όλους τους αστυνομικούς. Για το λόγο αυτό έχουν καταθέσει μια σειρά από υπομνήματα και έχουν κάνει παραστάσεις στο Υπουργείο. Παρ’ όλα αυτά η κυβέρνηση επιμένει στην ενοποίηση των δύο ταμείων.

Ο Τ. Καγκαράκης αναφέρθηκε για ακόμη μια φορά και στο μείζον πρόβλημα που ταλαιπωρεί όλη την Πελοπόννησο και την Αρκαδία, αυτό της απασχόλησης μεγάλης αστυνομικής δύναμης, στο κέντρο φύλαξης των αλλοδαπών στην Κόρινθο.

Οι κινητοποιήσεις που έχουν γίνει μέχρι σήμερα το μόνο αποτέλεσμα που έχουν φέρει είναι να απαλλαγεί από τη μεταφορά του προσωπικού στην Κόρινθο, η Μεσσηνία και η Λακωνία, λόγω απόστασης. Όμως από την Αρκαδία δύο χρόνια τώρα φεύγουν καθημερινά αστυνομικοί γι’ αυτό το κέντρο, κάτι που δημιουργεί πολλά προβλήματα και η έλλειψη αστυνόμευσης στο νομό είναι πολύ μεγάλη! «Είναι μεγάλη πληγή που αφορά και τους πολίτες» είπε χαρακτηριστικά ο Τ. Καγκαράκης.

Τέλος αναφέρθηκε στο σοβαρό πρόβλημα της έλλειψης προσωπικού και στην ανάγκη άμεσης στελέχωσης των αστυνομικών τμημάτων της υπαίθρου, της Τρίπολης αλλά και της τροχαίας, καθώς πολλές φορές δυσκολεύονται μέχρι και να ανταποκριθούν στο κάλεσμα του πολίτη.

Βάσω Παπαδοπούλου

Προσθήκη σχολίου

Βεβαιωθείτε ότι εισάγετε τις (*) απαιτούμενες πληροφορίες, όπου ενδείκνυται. Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.

Επιστροφή στην κορυφή

Διαβάστε επίσης...