Menu
RSS
Πέμπτη, 28/03/2024
kalimera-arkadia logo
kalimera Arkadia Facebook pageKalimera Arkadia TwitterKalimera Arkadia YouTube channel
ΚΤΕΛ Αρκαδίας

Ο αλβανός με τις πλαστές ταυτότητες πίσω από φόνους σε Τρίπολη και Βούρβουρα;

Ο αλβανός με τις πλαστές ταυτότητες πίσω από φόνους σε Τρίπολη και Βούρβουρα;
Άλλους τρεις φόνους στην Αρκαδία αλλά και στη Μεσσηνία την περίοδο 2008-2011 φέρεται να έχει διαπράξει, σύμφωνα με τα νέα στοιχεία της ΕΛ.ΑΣ. που αποκαλύπτει «Το Βήμα», ο 31χρονος Αλβανός ο οποίος κρατείται για τον φόνο της 59χρονης ζωγράφου στην Νάξο.


Οι αξιωματικοί της Αστυνομίας μιλούν για πρωτοφανή εγκληματική δράση του 31χρονου αλλοδαπού «κατά συρροήν» δολοφόνου που χρησιμοποιούσε τουλάχιστον έξι πλαστές ταυτότητες. Λήστευε και σκότωνε ηλικιωμένους που του προσέφεραν εργασία ή τους «στόχευε» μαζί με τρεις άλλους ομοεθνείς του και εφορμούσαν στα σπίτια τους

Οι φόνοι

Ο Αλβανός, είτε μόνος του είτε με τους συνεργούς του, είχε αρχικά τραυματίσει θανάσιμα στις 30 Μαρτίου 2008 έναν 82χρονο ηλικιωμένο σε σπίτι στην Τρίπολη κατά τη διάρκεια ληστείας. Το θύμα που είχε κακοποιηθεί εξέπνευσε λίγες ημέρες αργότερα στο νοσοκομείο.

Ο δεύτερος φόνος καταγράφηκε στις 10 Μαΐου 2011 στην περιοχή Σπηλιά του Δήμου Τριφυλίας στη Μεσσηνία με θύμα του έναν 79χρονο ηλικιωμένο. Τότε οι κάτοικοι της περιοχής αντιλήφθηκαν ότι η πόρτα της οικίας του άτυχου γέροντα στο κέντρο του χωριού ήταν ανοικτή και εκείνος άφαντος. Οι περίοικοι διαπίστωσαν ότι το σπίτι ήταν αναστατωμένο. Έτσι ειδοποιήθηκε η Αστυνομία η οποία ξεκίνησε άμεσα έρευνες και τελικά στις τρεις το μεσημέρι στο κτήμα του 79χρονου που βρίσκεται σε 500 μέτρα απόσταση από το σπίτι του εντοπίστηκε το πτώμα του σε θαμνώδη έκταση.

Το τρίτο έγκλημα σημειώθηκε στις 4 Σεπτεμβρίου 2011 στο χωριό Βούρβουρα Αρκαδίας με θύμα έναν 77χρονο αγρότη. Οι δράστες μπήκαν σε σπίτι όπου διέμενε ζευγάρι ηλικιωμένων, ερεύνησαν τον χώρο, αφαίρεσαν διάφορα αντικείμενα και στη συνέχεια διέφυγαν προς άγνωστη κατεύθυνση. Περίοικοι που μετέβησαν αρχικά στο σπίτι και στη συνέχεια αστυνομικοί βρήκαν τον 77χρονο νεκρό στο υπνοδωμάτιό του.

Από την έρευνα των αστυνομικών προέκυψε ότι ο ηλικιωμένος ξυλοκοπήθηκε άγρια από τους δράστες τη στιγμή που η σύζυγός του τους εκλιπαρούσε να σταματήσουν.

Για αυτό τον φόνο είχε συλληφθεί τον Ιανουάριο του 2012 ένας 35χρονος Αλβανός ύστερα από ένταλμα σύλληψης του ανακριτή Πρωτοδικών Τρίπολης, ενώ είχε σχηματιστεί δικογραφία σε βάρος των τριών συνεργών του, ένας από αυτούς και ο «κατά συρροήν» δολοφόνος της Νάξου για ληστεία κατά συναυτουργία και ανθρωποκτονία από πρόθεση.

Προσθήκη σχολίου

Βεβαιωθείτε ότι εισάγετε τις (*) απαιτούμενες πληροφορίες, όπου ενδείκνυται. Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.

Επιστροφή στην κορυφή

Διαβάστε επίσης...