Menu
RSS
Πέμπτη, 28/03/2024
kalimera-arkadia logo
kalimera Arkadia Facebook pageKalimera Arkadia TwitterKalimera Arkadia YouTube channel
ΚΤΕΛ Αρκαδίας

Αστυνομική επιχείρηση με 6 συλλήψεις στην Αρκαδία

Αστυνομική επιχείρηση με 6 συλλήψεις στην Αρκαδία
Στο πλαίσιο αντιμετώπισης της εγκληματικότητας, καθώς και της διαμόρφωσης ασφαλών συνθηκών διαβίωσης των πολιτών, πραγματοποιήθηκε χθες (16.12.2014), ευρεία αστυνομική επιχείρηση στην ευρύτερη περιοχή της Περιφέρειας Πελοποννήσου.
Η επιχείρηση οργανώθηκε και υλοποιήθηκε από τις Διευθύνσεις Αστυνομίας Αργολίδας, Αρκαδίας, Κορινθίας, Λακωνίας και Μεσσηνίας, σύμφωνα με τον επιχειρησιακό σχεδιασμό της Διεύθυνσης Ασφαλείας του Αρχηγείου Ελληνικής Αστυνομίας.
Κατά τη διάρκεια της επιχείρησης, έγιναν έλεγχοι σε χίλια τριακόσια είκοσι (1320) άτομα, εκ των οποίων εννιακόσια ογδόντα (980) ήταν ημεδαποί και τριακόσια σαράντα (340) ήταν αλλοδαποί, καθώς και σε χίλια εκατόν ογδόντα έξι (1186) οχήματα.
Επιπλέον, προσήχθησαν εκατόν πενήντα τρία (153)άτομα, από τα οποία εξήντα οκτώ (68) ήταν ημεδαποί και ογδόντα πέντε (85) ήταν αλλοδαποί, ενώ συνελήφθησαν τριάντα τρία (33) άτομα.
Πιο αναλυτικά συνελήφθησαν:
·         Δύο (2) ημεδαποί ΡΟΜΑ στην Αργολίδα, γιατί σε βάρος του εκκρεμούσαν ισάριθμα Εντάλματα Σύλληψης του κ. Ανακριτή Ναυπλίου, για εγκληματική οργάνωση, ληστεία και διακεκριμένες περιπτώσεις κλοπής για τον έναν και για εγκληματική οργάνωση και διακεκριμένες περιπτώσεις κλοπής για τον άλλον.
·         Ένας (1) ημεδαπός στην Αργολίδα, για καταδικαστικό έγγραφο.
·         Τρείς (3) αλλοδαποί στην Αργολίδα, οι οποίοι διέμεναν παράνομα στη χώρα και σε βάρος τους θα κινηθεί η διοικητική διαδικασία επιστροφής τους.
·         Ένας (1) ημεδαπός ΡΟΜΑ στην Αρκαδία, για κλοπή ηλεκτρικής ενέργειας.
·         Μία (1) ημεδαπή στην Αρκαδία, για καταδικαστικά έγγραφα.
·         Ένας (1) ημεδαπός στην Αρκαδία, για παράβαση του Γενικού Οικοδομικού Κανονισμού.
·         Τρείς (3) αλλοδαποί στην Αρκαδία, οι οποίοι διέμεναν παράνομα στη χώρα και σε βάρος τους θα κινηθεί η διοικητική διαδικασία επιστροφής τους.
·         Ένας (1) ημεδαπός στην Κορινθία, για παράβαση του Υγειονομικού Κανονισμού.
·         Ένας (1) ημεδαπός στην Κορινθία, για απόπειρα κλοπής μετάλλων.
·         Ένας (1) ημεδαπός στην Κορινθία, γιατί σε βάρος του εκκρεμούσαν χρέη προς το Δημόσιο, ύψους -89.557,94- ευρώ.
·         Ένας (1) ημεδαπός στη Λακωνία, για κλοπή οχήματος.
·         Δύο (2) ημεδαποί στη Λακωνία, για καταδικαστικά έγγραφα.
·         Δύο (2) αλλοδαποί στη Λακωνία, οι οποίοι διέμεναν παράνομα στη χώρα και σε βάρος τους θα κινηθεί η διοικητική διαδικασία επιστροφής τους.
·         Δύο (2) ημεδαποί στη Μεσσηνία, για παράβαση των νομοθεσιών για τα ναρκωτικά και τα όπλα.
·         Δύο (2) ημεδαποί στη Μεσσηνία, γιατί σε βάρος τους εκκρεμούσαν ισάριθμα Εντάλματα Προσωρινής Κράτησης του κ. Ανακριτή Καλαμάτας, για εγκληματική οργάνωση και παράβαση της νομοθεσίας για τα ναρκωτικά.
·         Ένας (1) ημεδαπός στη Μεσσηνία, για καταδικαστικό έγγραφο.
·         Δύο (2) ημεδαποί στη Μεσσηνία, για παραβάσεις του Κώδικα Οδικής Κυκλοφορίας.
·         Έξι (6) αλλοδαποί στη Μεσσηνία, οι οποίοι διέμεναν παράνομα στη χώρα και σε βάρος τους θα κινηθεί η διοικητική διαδικασία επιστροφής τους.
Κατά τη διάρκεια της επιχείρησης, βεβαιώθηκαν συνολικά τετρακόσιες (400) παραβάσεις του Κώδικα Οδικής Κυκλοφορίας, δύο (2) παραβάσεις του Υγειονομικού Κανονισμού, μία (1) παράβαση για στέρηση Αδείας μουσικής και μία (1) παράβαση για κατάληψη πεζοδρομίου, ενώ κατασχέθηκαν, δύο (2) φωτοβολίδες, δύο (2) φυσίγγια, σπόροι και μικροποσότητα κάνναβης, μία (1) ζυγαριά ακριβείας και (35) δισκία που εμπίπτουν στη νομοθεσία για τα ναρκωτικά.
Οι συλληφθέντες θα οδηγηθούν στους αρμόδιους κατά τόπο Εισαγγελείς.
Οι δράσεις αυτές είναι στοχευμένες και αποσκοπούν τόσο στην πρόληψη και στην καταστολή της εγκληματικότητας, όσο και στην εμπέδωση του αισθήματος ασφάλειας των πολιτών, ενώ θα συνεχιστούν με αμείωτη ένταση σε όλες τις περιοχές της Περιφέρειας Πελοποννήσου.

Προσθήκη σχολίου

Βεβαιωθείτε ότι εισάγετε τις (*) απαιτούμενες πληροφορίες, όπου ενδείκνυται. Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.

Επιστροφή στην κορυφή

Διαβάστε επίσης...