Menu
RSS
Παρασκευή, 19/04/2024
kalimera-arkadia logo
kalimera Arkadia Facebook pageKalimera Arkadia TwitterKalimera Arkadia YouTube channel
ΚΤΕΛ Αρκαδίας

Κινητή Αστυνομική Μονάδα θα λειτουργήσει στην Αρκαδία – Δείτε εικόνες και βίντεο!

Κινητή Αστυνομική Μονάδα θα λειτουργήσει στην Αρκαδία – Δείτε εικόνες και βίντεο!
Την ενεργοποίηση Κινητής Αστυνομικής Μονάδας στην Αρκαδία προβλέπει ο σχεδιασμός του Αρχηγείου της Ελληνικής Αστυνομίας, στο πλαίσιο του Προγράμματος Αντεγκληματικής Πολιτικής του Υπουργείου Προστασίας του Πολίτη.
Πρόκειται για διαμορφωμένο όχημα, με κατάλληλο εξοπλισμό, που στελεχώνεται από μεικτό κλιμάκιο τριών ενστόλων αστυνομικών (τάξης, ασφάλειας και τροχαίας) και θα ακολουθεί εβδομαδιαίο πρόγραμμα περιπολίας, σε απομακρυσμένες περιοχές, παρέχοντας επιτόπιες υπηρεσίες στους πολίτες.
Απώτερος σκοπός είναι οι Κινητές Αστυνομικές Μονάδες να ενσωματωθούν στις τοπικές κοινωνίες των περιοχών δραστηριοποίησής τους, αποτελώντας ένα σύγχρονο μοντέλο αστυνομικής διαχείρισης τοπικών θεμάτων και προβλημάτων - μεσαίου επιπέδου - που χρήζουν άμεσης διαχείρισης ή επίλυσης.
Το Αρχηγείο της Ελληνικής Αστυνομίας επιδιώκει οι Κινητές Αστυνομικές Μονάδες να συμβάλλουν αποφασιστικά τόσο στην αναγκαία ενίσχυση της αστυνομικής παρουσίας σε δυσπρόσιτες περιοχές, όσο και στην περαιτέρω ανάπτυξη μιας φιλικής και ανθρώπινης προσέγγισης των πολιτών, σε καθημερινή βάση.
Σε εκδήλωση που πραγματοποιήθηκε σήμερα (23-04-2015) στον προαύλιο χώρο της πρώην Σχολής Αξιωματικών της Ελληνικής Αστυνομίας (Λ. Μεσογείων 96), για την παρουσίαση των παραπάνω δράσεων, μίλησαν διαδοχικά ο Γενικός Γραμματέας Δημόσιας Τάξης κ. Δημήτρης Αναγνωστάκης, ο Τεγεάτης Αναπληρωτής Υπουργός Προστασίας του Πολίτη κ. Γιάννης Πανούσης και ο Αρχηγός της Ελληνικής Αστυνομίας, Αντιστράτηγος Δημήτριος Τσακνάκης.

Προσθήκη σχολίου

Βεβαιωθείτε ότι εισάγετε τις (*) απαιτούμενες πληροφορίες, όπου ενδείκνυται. Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.

Επιστροφή στην κορυφή

Διαβάστε επίσης...