Menu
RSS
Σάββατο, 20/04/2024
kalimera-arkadia logo
kalimera Arkadia Facebook pageKalimera Arkadia TwitterKalimera Arkadia YouTube channel
ΚΤΕΛ Αρκαδίας

Ανήλικος κατηγορείται για 35 κλοπές σε οχήματα, οικίες και καταστήματα στη Μεσσηνία!

Ανήλικος κατηγορείται για 35 κλοπές σε οχήματα, οικίες και καταστήματα στη Μεσσηνία!
Εξιχνιάστηκαν, ύστερα από μεθοδική έρευνα της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Καλαμάτας, τριάντα πέντε (35) περιπτώσεις κλοπών και απόπειρας κλοπής σε οχήματα, οικίες και καταστήματα, στην Καλαμάτα Μεσσηνίας.


Για τις υποθέσεις αυτές, κατηγορείται ένας (1) ανήλικος ημεδαπός, σε βάρος του οποίου σχηματίστηκε δικογραφία για διακεκριμένες περιπτώσεις κλοπής, η οποία περιλαμβάνει και άγνωστο αριθμό συνεργών του.

Επιπλέον, η σχηματισθείσα δικογραφία, περιλαμβάνει ακόμη έναν (1) 23χρονο ημεδαπό, ο οποίος κατηγορείται για αποδοχή και διάθεση προϊόντων εγκλήματος.

Ειδικότερα, στο πλαίσιο της εμπεριστατωμένης αστυνομικής διερεύνησης της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Καλαμάτας και μετά από κατάλληλη αξιολόγηση και αξιοποίηση στοιχείων, εξακριβώθηκε ότι ο ανήλικος, μαζί με άγνωστο αριθμό συνεργών του, κατά το χρονικό διάστημα από την 31.12.2014 έως και την 5.7.2015, στην Καλαμάτα Μεσσηνίας, διέπραξαν συνολικά είκοσι ένα (21) κλοπές και μία (1) απόπειρα σε οχήματα, δέκα (10) κλοπές σε οικίες και τρείς (3) κλοπές σε καταστήματα.

Συνολικά, από την παραπάνω εγκληματική τους δράση, είχαν αφαιρέσει χρυσαφικά, κοσμήματα, χρήματα, ηλεκτρονικές συσκευές, κινητά τηλέφωνα, ηλεκτρονικούς υπολογιστές κ.α., που η συνολική τους αξία ξεπερνά τις -15.500- ευρώ, σύμφωνα με τους ιδιοκτήτες τους, ενώ μέρος των αφαιρεθέντων αντικειμένων βρέθηκε σε έρευνα που έγινε την 7.7.2015 στην οικία του ανηλίκου και αποδόθηκε στους ιδιοκτήτες του.

Όπως επιπλέον προέκυψε, ο 23χρονος προμηθευόταν από τον ανήλικο, έναντι χρηματικού ανταλλάγματος, μέρος των κλοπιμαίων (κυρίως ηλεκτρονικές συσκευές), τα οποία στη συνέχεια διοχέτευε στη «μαύρη αγορά».

Η σχηματισθείσα δικογραφία θα υποβληθεί στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Καλαμάτας, ενώ η αστυνομική έρευνα και το προανακριτικό έργο, συνεχίζονται από την Υποδιεύθυνση Ασφαλείας Καλαμάτας για την ταυτοποίηση των συνεργών του ανήλικου, καθώς και για την εξακρίβωση της τυχόν συμμετοχής τους σε διάπραξη παρόμοιων αδικημάτων.

Προσθήκη σχολίου

Βεβαιωθείτε ότι εισάγετε τις (*) απαιτούμενες πληροφορίες, όπου ενδείκνυται. Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.

Επιστροφή στην κορυφή

Διαβάστε επίσης...