Menu
RSS
Πέμπτη, 28/03/2024
kalimera-arkadia logo
kalimera Arkadia Facebook pageKalimera Arkadia TwitterKalimera Arkadia YouTube channel
ΚΤΕΛ Αρκαδίας

Άλλες δύο φυτείες κάνναβης εντοπίστηκαν στη Μεσσηνία

Άλλες δύο φυτείες κάνναβης εντοπίστηκαν στη Μεσσηνία
Στο πλαίσιο οργανωμένης αστυνομικής επιχείρησης, εντοπίστηκαν από αστυνομικούς του Τμήματος Δίωξης Ναρκωτικών Καλαμάτας, σε δασική περιοχή του Δήμου Οιχαλίας Μεσσηνίας, δύο (2) φυτείες κάνναβης, αποτελούμενες συνολικά από -79- φυτά κάνναβης.


Για την καλλιέργειά τους, συνελήφθη, χθες (3.9.2015) το πρωί, ένας (1) 66χρονος ημεδαπός, σε βάρος του οποίου σχηματίσθηκε δικογραφία, για παράβαση των νομοθεσιών για τα ναρκωτικά και τα όπλα.

Ειδικότερα, στο πλαίσιο στοχευμένων ενεργειών και δράσεων για την καταπολέμηση της καλλιέργειας δενδρυλλίων κάνναβης και κατόπιν κατάλληλης αξιολόγησης και αξιοποίησης στοιχείων, οργανώθηκε και πραγματοποιήθηκε αστυνομική επιχείρηση και εξερεύνηση, σε δασική περιοχή του Δήμου Οιχαλίας Μεσσηνίας.

Κατά την εξερεύνηση, εντοπίστηκαν από τους αστυνομικούς, σε δύο (2) ειδικά διαμορφωμένους και κατάλληλα εκχερσωμένους χώρους, οι οποίοι απείχαν μεταξύ τους μικρή απόσταση, δύο (2) φυτείες κάνναβης, όπου στη μία καλλιεργούνταν -34- φυτά κάνναβης, ενώ στην άλλη καλλιεργούνταν -45- φυτά κάνναβης, ύψους από 0,5 έως 2,5 μέτρα περίπου, τα οποία τέθηκαν σε διακριτική επιτήρηση.

Στη συνέχεια, χθες το πρωί, οι αστυνομικοί του Τμήματος Δίωξης Ναρκωτικών Καλαμάτας συνέλαβαν τον 66χρονο, ο οποίος προσήλθε στο σημείο προκειμένου να ποτίσει και να περιποιηθεί τα φυτά κάνναβης, τα οποία εκριζώθηκαν και κατασχέθηκαν.

Στην κατοχή του 66χρονου βρέθηκε και κατασχέθηκε ποσότητα κάνναβης, βάρους -11- γραμμαρίων, ενώ σε έρευνες που έγιναν στους χώρους των φυτειών, βρέθηκαν συνολικά και κατασχέθηκαν ποσότητα κάνναβης βάρους -390- γραμμαρίων, καθώς και αντικείμενα που σχετίζονται με την καλλιέργεια των φυτών κάνναβης.

Επιπλέον, σε έρευνα που έγινε στην οικία του 66χρονου, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν ένα κυνηγετικό όπλο, το οποίο κατείχε παράνομα, καθώς και -9- φυσίγγια.

Ο συλληφθείς θα οδηγηθεί στον κ. Εισαγγελέα Πρωτοδικών Καλαμάτας.

Η αστυνομική έρευνα και η προανάκριση, διενεργούνται από το Τμήμα Δίωξης Ναρκωτικών Καλαμάτας.

Προσθήκη σχολίου

Βεβαιωθείτε ότι εισάγετε τις (*) απαιτούμενες πληροφορίες, όπου ενδείκνυται. Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.

Επιστροφή στην κορυφή

Διαβάστε επίσης...