Menu
RSS
Παρασκευή, 19/04/2024
kalimera-arkadia logo
kalimera Arkadia Facebook pageKalimera Arkadia TwitterKalimera Arkadia YouTube channel
ΚΤΕΛ Αρκαδίας

Σοκ στην Αχαΐα: Ανιψιός πυροβόλησε στο κεφάλι και σκότωσε το θείο του (vd)

Σοκ στην Αχαΐα: Ανιψιός πυροβόλησε στο κεφάλι και σκότωσε το θείο του (vd)
Εξιχνιάστηκε άμεσα, μετά από μεθοδική και εμπεριστατωμένη έρευνα των αστυνομικών της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Πατρών, με τη συνδρομή του Αστυνομικού Τμήματος Χαλανδρίτσας και του Τμήματος Εγκληματολογικών Ερευνών της Γενικής Περιφερειακής Αστυνομικής Διεύθυνσης Δυτικής Ελλάδας, ανθρωποκτονία 69χρονου ημεδαπού, που έλαβε χώρα προχθές (1-10-2015), στο δημοτικό διαμέρισμα Δροσιάς του Δήμου Ερυμάνθου Αχαΐας.

Για την υπόθεση αυτή συνελήφθη, χθες (2-10-2015) το μεσημέρι, στη Δροσιά Αχαΐας, από αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Πατρών, 46χρονος ημεδαπός, ανιψιός του θύματος, σε βάρος του οποίου σχηματίστηκε δικογραφία για ανθρωποκτονία από πρόθεση, παράνομη οπλοκατοχή και οπλοχρησία.

Ειδικότερα, ο 46χρονος δράστης, προχθές (1-10-2015) το μεσημέρι στη Δροσιά, πυροβόλησε με κυνηγετικό όπλο τον 69χρονο, τη στιγμή που αυτός κινούταν πεζός προς την οικία του, με αποτέλεσμα να τον τραυματίσει θανάσιμα στο κεφάλι. Συνολικά, ο δράστης έριξε τέσσερις πυροβολισμούς, δυο κατά του θύματος, εκ των οποίων ένας εξ επαφής και δύο στον αέρα.

Ακολούθως ο δράστης, προσπαθώντας να καλύψει τα ίχνη του και να αποπροσανατολίσει τις έρευνες των Αρχών, μετέφερε πεζός τη σορό του 69χρονου και την απέρριψε σε δύσβατη δασική περιοχή (χαράδρα), σε απόσταση (50) μέτρων περίπου από τον τόπο του εγκλήματος, ενώ κάλυψε με χώμα τις κηλίδες αίματος στο χώρο του περιστατικού.

Για τον ίδιο λόγο, αφαίρεσε από τον 69χρονο διάφορα προσωπικά αντικείμενα, ρούχα, χρηματικό ποσό, που είχε λάβει ως σύνταξη νωρίτερα την ίδια ημέρα, τα οποία έκαψε σε αγροτεμάχιο ιδιοκτησίας του, στην ίδια περιοχή, ενώ περισυνέλλεξε και δύο από τους τέσσερις κάλυκες.

Επιπλέον, έβαλε το κυνηγετικό όπλο που χρησιμοποίησε, σε σάκο (τσουβάλι) μαζί με φυσιγγιοθήκη, που περιείχε δεκαεννέα (19) φυσίγγια, τα οποία απέκρυψε σε θαμνώδη περιοχή, πλησίον της οικίας του.

Για τον 69χρονο δηλώθηκε εξαφάνιση στο Αστυνομικό Τμήμα Χαλανδρίτσας, από τον 44χρονο υιό του, λίγη ώρα πριν τον εντοπισμό της σορού του. Στις αναζητήσεις, από αστυνομικούς του τοπικού Αστυνομικού Τμήματος και άλλων υπηρεσιών της Διεύθυνσης Αστυνομίας Αχαΐας, συνέδραμαν και πολίτες από την περιοχή της Δροσιάς, μεταξύ των οποίων και ο 46χρονος δράστης.

Είχε μάλιστα προθυμοποιηθεί να μεταφέρει τη σορό, όταν βρέθηκε από τους αστυνομικούς, για να δικαιολογήσει τυχόν εύρεση δικού του βιολογικού υλικού ( DNA ).

Από την εξερεύνηση που ενήργησαν στον τόπο του περιστατικού αστυνομικοί της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Πατρών και του Τμήματος Εγκληματολογικών Ερευνών της Γενικής Περιφερειακής Αστυνομικής Διεύθυνσης Δυτικής Ελλάδας, βρήκαν και συνέλεξαν βιολογικό υλικό (κηλίδες αίματος και ιστό), ενώ σε θαμνώδη περιοχή στη Δροσιά, εντόπισαν και κατέσχεσαν το όπλο που χρησιμοποίησε ο δράστης, μαζί με τη φυσιγγιοθήκη με δεκαεννέα φυσίγγια.

Επιπλέον, οι αστυνομικοί εντόπισαν το σημείο, όπου είχε κάψει ο 46χρονος τα προσωπικά αντικείμενα και τα είδη ρουχισμού του θύματος, καθώς και δύο από τους τέσσερις κάλυκες του όπλου. Τα υπολείμματα των αντικειμένων αυτών κατασχέθηκαν ως πειστήρια.

Ο συλληφθείς ομολόγησε την πράξη του και την απέδωσε σε προσωπικές διαφορές με το θύμα. Με τη δικογραφία που σχηματίστηκε σε βάρος του, θα οδηγηθεί στον Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Πατρών, ενώ το προανακριτικό έργο και τις αστυνομικές έρευνες ενήργησε η Υποδιεύθυνση Ασφαλείας Πατρών.
 

Προσθήκη σχολίου

Βεβαιωθείτε ότι εισάγετε τις (*) απαιτούμενες πληροφορίες, όπου ενδείκνυται. Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.

Επιστροφή στην κορυφή

Διαβάστε επίσης...