Menu
RSS
Σάββατο, 20/04/2024
kalimera-arkadia logo
kalimera Arkadia Facebook pageKalimera Arkadia TwitterKalimera Arkadia YouTube channel
ΚΤΕΛ Αρκαδίας

Με μια ... φωνή – Βροντερό «όχι» για το κλείσιμο της αστυνομίας σε Λεβίδι και Στάδιο!

Με μια ... φωνή – Βροντερό «όχι» για το κλείσιμο της αστυνομίας σε Λεβίδι και Στάδιο!
Σοβαρές αντιδράσεις έχει προκαλέσει το σχέδιο της αστυνομίας να κλείσουν τα τμήματα σε Λεβίδι και Στάδιο. Το θέμα αυτό –όπως ήταν λογικό- συζητήθηκε στο Δημοτικό Συμβούλιο Τρίπολης, στο οποίο παρόντες ήταν και πρόεδροι χωριών από τις περιοχές αυτές.
Ο Δήμαρχος Τρίπολης μαζί με τον Αντιδήμαρχο Οικονομικών Μπάμπη Σταμάτη, επισκέφθηκαν το στρατηγό της αστυνομίας στην Πελοπόννησο προκειμένου να ενημερωθούν για το σχεδιασμό της ΕΛ.ΑΣ. που προβλέπει κλείσιμο αστυνομικών τμημάτων σε Λεβίδι και Στάδιο.
Σύμφωνα με τον Δήμαρχο, Δημήτρη Παυλή, ξεκαθαρίστηκε ότι είναι μία πρόταση προς τα κεντρικά και ότι τα τμήματα σε Λεβίδι και Στάδιο θα κλείσουν επειδή δεν έχουν προσωπικό και δεν πρόκειται να αυξηθεί τα επόμενα χρόνια.
Στην αστυνομία θεωρούν ότι για να υπάρξει επιχειρησιακά καλύτερη αστυνόμευση τότε πρέπει να ενισχυθεί το αστυνομικό τμήμα της Τρίπολης.
Ενώ, υπογραμμίστηκε ότι το σχέδιο αυτό είναι προς διαβούλευση.
Ο Γιάννης Σμυρνιώτης είπε ότι αντίστοιχο θέμα είχε προκύψει παλιότερα και εκτίμησε ότι μπορεί αυτό το σχέδιο να έχει τα ακριβώς αντίθετα αποτελέσματα από αυτά που εκτιμά η αστυνομία.
«Πρέπει να μείνουν τα τμήματα» είπε ο Κώστας Τζιούμης και τόνισε ότι ο δήμος πρέπει να παρέμβουν στη δημόσια διαβούλευση.
Ο Νικόλας Τσιαμούλος τόνισε ότι τα τμήματα έπρεπε να ενισχυθούν, όχι να κλείσουν. «Δεν πρέπει να στερήσουμε στους συμπολίτες μας να νιώσουν ασφαλείς».
Η Αντωνία Γιαννούλη είπε ότι υπάρχει ανάγκη για ουσιαστικό διάλογο με την κοινωνία για να υπάρξει μία εφικτή λύση.
Από την πλευρά του, ο Δημήτρης Νικολάου είπε ότι το ΚΚΕ έχει καταψηφίσει την αναδιάρθρωση των αστυνομικών υπηρεσιών και συμπαραστέκεται στους κατοίκους, αλλά και στους αστυνομικούς υπαλλήλους που διαφωνούν με το κλείσιμο τμημάτων.
«Η διεκδίκηση για το αστυνομικό τμήμα Σταδίου έχουμε κοντά μας και τη Βόρεια Κυνουρία, αφού το συγκεκριμένο τμήμα καλύπτει μέρος και αυτής της περιοχής, όπως και κομμάτι των δρόμων προς Σπάρτη και προς Άστρος» είπε ο Αντιδήμαρχος Δημήτρης Βόσνος.
Ο δημοτικός σύμβουλος Παναγιώτης Παπαχρόνης μίλησε για την κοινή απόφαση των προέδρων των χωριών της δημοτικής ενότητας Λεβιδίου και την υποστήριξη που υπάρχει από την πλευρά της Γορτυνίας (μετά από επιστολή του συμβούλου κ. Σφυρή).
Η Μαρία Εικοσιδέκα επισήμανε ότι υπάρχει μεγάλη ανασφάλεια και αγωνία και ότι πρέπει άμεσα να έρθει θέμα στο δημοτικό συμβούλιο, διότι δεν θα προλάβουμε τις οριστικές αποφάσεις.
«Αν κλείσουν τα αστυνομικά τμήματα, θα κλείσουν μετά τράπεζες και ΕΛΤΑ που διαχειρίζονται χρήματα» τόνισε ο Αντιδήμαρχος Μπάμπης Σταμάτης.
Η συζήτηση έκλεισε με τον Δήμαρχο να λέει ότι οι επικεφαλής θα πάρουν στα χέρια τους μέσα στην εβδομάδα τον αναλυτικό σχεδιασμό της ΕΛ.ΑΣ.

1 σχόλιο

  • θάνος
    θάνος Τετάρτη, 02 Δεκεμβρίου 2015 00:42 Σύνδεσμος σχολίου

    Μητσάρα σε λίγο θα τα κλείσεις όλο, εσύ που κάποτε κοπτόσουν για τα χωριά...

Προσθήκη σχολίου

Βεβαιωθείτε ότι εισάγετε τις (*) απαιτούμενες πληροφορίες, όπου ενδείκνυται. Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.

Επιστροφή στην κορυφή

Διαβάστε επίσης...