Menu
RSS
Παρασκευή, 29/03/2024
kalimera-arkadia logo
kalimera Arkadia Facebook pageKalimera Arkadia TwitterKalimera Arkadia YouTube channel
ΚΤΕΛ Αρκαδίας

Τρίπολη: "Ασφάλισε" τις καταθέσεις του σε απατεώνα - Παραμύθι για δήθεν κούρεμα!

Τρίπολη: "Ασφάλισε" τις καταθέσεις του σε απατεώνα - Παραμύθι για δήθεν κούρεμα!

Πρώτο θύμα της νέας αυτής μεθόδου απατεώνων που παρουσιάστηκε τις τελευταίες ημέρες στην Πελοπόννησο έπεσε ένας 90χρονος στην Τρίπολη μαζί με τον 43χρονο γιο του, σύμφωνα με την καταγγελία που έγινε στην Αστυνομία την Πρωταπριλιά. 

Σύμφωνα με την Αστυνομία, ο απατεώνας τηλεφώνησε υποδυόμενος τον διευθυντή τραπεζικού καταστήματος, όπου έχει τις καταθέσεις του ο 90χρονος. Τον έπεισε πως τη Δευτέρα θα γίνει ένα πολύ μεγάλο "κούρεμα" καταθέσεων και πως για να σώσει όσα περισσότερα χρήματα μπορεί πρέπει να τα ασφαλίσει μέσα από μια συγκεκριμένη διαδικασία, καταβάλλοντας ένα επιπλέον μεγάλο χρηματικό ποσό. 

Από την κουβέντα που είχε προηγηθεί ο απατεώνας είχε καταφέρει να αποσπάσει από τον γέροντα πως έχει στο σπίτι του ένα πραγματικά μεγάλο χρηματικό ποσό και ζήτησε 10.000 ευρώ για να… σωθούν οι καταθέσεις του. Το ποσό αυτό το έδωσε ο ηλικιωμένος στο γιο του που βρισκόταν στο σπίτι και όπως έγινε γνωστό, εκείνος το παρέδωσε σε έναν άγνωστο άντρα στην είσοδο της πολυκατοικίας. 

Η όρεξη όμως του απατεώνα φαίνεται πως άνοιξε για τα καλά. Μετά από αλλεπάλληλα τηλεφωνήματα κατόρθωσε να αποσπάσει δύο ακόμα φορές, μεγαλύτερα ίσως χρηματικά ποσά, με τον ίδιο τρόπο, από τα ίδια θύματα. 

Αστείρευτη λοιπόν η φαντασία των απατεώνων που βάζουν στο μάτι το κομπόδεμα κυρίως ηλικιωμένων. Αν και οι αστυνομικές υπηρεσίες ερευνούν την καταγγελία και κάθε πιθανό ενδεχόμενο για την συγκεκριμένη υπόθεση, σε κάθε περίπτωση, ηλικιωμένοι και μη, θα πρέπει να είναι υποψιασμένοι και να μην πείθονται από αγνώστους που τους ζητούν χρήματα, αφού δεν αποκλείεται ο απατεώνας να αναζητήσει και άλλα θύματα ή να υπάρξουν μιμητές στην ευρύτερη περιοχή.

Κ.Δ.

http://www.eleftheriaonline.gr

Προσθήκη σχολίου

Βεβαιωθείτε ότι εισάγετε τις (*) απαιτούμενες πληροφορίες, όπου ενδείκνυται. Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.

Επιστροφή στην κορυφή

Διαβάστε επίσης...